A24.com.tr » eğitim » Afyon'da yarın okullar tatil mi 25 aralık 2017

Afyon'da yarın okullar tatil mi 25 aralık 2017

Afyon'da yarın okullar tatil mi 25 aralık 2017

Afyon'da yarın okullar tatil mi? Yurdun büyük bir kesimini etkisi altına alan karlı hava Afyon'da da görülürken öğrenci ve veliler okulların tatil olup olmayacağını merak etmeye baişladı.

 Afyon'da yarın okullar tatil mi? Soğuk ve karlı hava yurdun büyük bölümünde etkili olurken öğrenciler valilikten gelecek olan tatil haberine odaklanmış durumda.

Afyonkarahisar’da yarın (25 Aralık) okullar tatil mi, tatil olacak mı? Önümüzdeki günlerde 5 günlük Afyonkarahisar hava durumu nasıl olacak? sorularının yanıtı haberimizde. Olumsuz hava koşullarının etkisini arttırdığı Afyonkarahisar’da dün öğleden sonra başlayan ve gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam eden kar yağışının ardından kent beyaza büründü. Karın keyfini çıkaranlar ise ellerine geçirdikleri tepsiler ile kayan çocuklar oldu.

Kentte dün öğlen saatlerinde başlayıp günün ilerleyen saatlerinde etkisini arttıran kar yağışının ardından kent adeta beyaz bir örtü ile kaplandı. Yaklaşık yarım gün devam eden kar yağışı sonrası kent merkezinde kar kalınlığı 4 santimetre olarak ölçülürken, kentte en fazla kar kalınlığı ise yaklaşık 12 santimetre ile Kocatepe’de ölçüldü. Kar yağışının durması ile birlikte kentte doğa adeta beyaza bürünürken, araçların üzeri de karla kaplandı. Olumsuz hava koşulları kentte çok sayıda maddi hasarlı trafik kazasına neden oldu. Kent kaldırım ve sokaklarında oluşan buzları kırma işi temizlik işçilerine düştü. Temizlik görevlileri sabah erken saatlerden itibaren kaldırımlarda oluşan buzları vatandaşların rahat ve güvenli yürüyebilmeleri için temizlediler. Araç sahipleri de kardan nasibini alırken, park halindeki araçlarını hareket ettirmeden önce üzerlerindeki karı temizlediler.

AFYONKARAHİSAR'DA YARIN OKULLAR TATİL Mİ?

Afyonkarahisar'da kar yağışının etkili olmasıyla 25 Aralık 2017 Pazartesi günü Afyonkarahisar'da yarın okullar tatil mi? sorusu merak ediliyor. Afyonkarahisar Valiliğince henüz yapılan kar tatili açıklaması bulunmamaktadır. Yapılacak bir açıklamayı anında sizlerle paylaşacağız.

Karın keyfini en çok onlar çıkardı

Kar yağışı park ve bahçelerde adeta kartpostallık görüntüler oluştururken, bu manzarayı kaçırmak istemeyen fotoğrafçılar özellikle karla kaplı ağaçlarla fotoğraf çekmek için adeta birbirleri ile yarıştılar. Kentte kar yağışı en fazla çocukları sevindirdi. Çocuklar özellikle yokuş olan sokaklarda karın keyfini ellerine geçirdikleri metal tepsi ve naylonlarla kayarak çıkardılar. Kar yağışının hafta sonuna denk gelmesi ve okulların tatil olmasını fırsat bilen çocuklar kar heyecanını doyasıya yaşadı. Karın getirdiği olumsuzluğa aldırmayan minikler tepsiler ile sokak arasında kayarak doyasıya eğlendiler.
Yetkililer sürücüleri buzlanmaya karşı uyardı

Kentte kar yağışı soğuk havayı da beraberinde getirirken sıcaklıklardan dün öğlen saatlerinde sonra hissedilir derecede düşüşler yaşandı. Gün gece sıcaklıklar kentte sıfırın altında 2 dereceye kadar düşerken, sabah saatlerinden itibaren ise 2 dereceye kadar yükseldi. Sıcaklıkların hafta içinde de aynı seviyelerde olması bekleniyor. Yetkilerden alınan bilgilerde ise kentte kar yağışından dolayı ulaşımda herhangi bir aksaklık olmadığı ve kapanan yolların bulunmadığı öğrenildi. Yetkiler ayrıca sürücüleri yollarda oluşabilecek buzlanmaya karşıda uyarmayı ihmal etmedi.

Afyonkarahisar’da sürücülerin kar lastiği telaşesi

Afyonkarahisar’da dün öğleden sonra başlayan kar yağışının ardından “kar lastiği”ni taktırmada geciken vatandaşlar lastikçi esnafının yolunu tuttu. Lastik tamircilerinde kuyruk oluştu.Olumsuz hava koşullarının etkisini arttırdığı Afyonkarahisar’da dün öğleden sonra başlayan ve gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam eden kar yağışının ardından kent adeta beyaza bürünürken, kar lastiğini taktırmayan vatandaşları ise lastik telaşı sardı. Kar yağışı ile birlikte hafta sonu olmasına rağmen çok sayıda araç sahibi kar lastiği taktırmak için sanayi sitesindeki lastikçi esnaflarının yolunu tuttu. Kar yağışının olduğunu gören esnaf ise vatandaşların mağdur olmaması için pazar günü tatil olmasına rağmen iş yerlerini açarak araç sahiplerine hizmet verdiler.1. Küçük Sanayi Sitesi’nde faaliyet gösteren lastikçi esnaflarından İsmail Gündoğdu, kar yağmadan önce araç sahiplerinin yüzde 60-70’lik bir kesiminin lastiklerini değiştirdiğini ancak yine de kar lastiği taktırmayanların sayısının azımsanmayacak kadar olduğunu söyledi. Gündoğdu, “Şuanda kar yağdığı için talep biraz daha fazla. Kar yağsın sonra taktırırız diyenler bugünden itibaren lastiklerini taktırmaya başladı. Kar lastiği kazaların önlenmesinde yüzde yüz etkili. Kar lastiği zaten eksi hava sıcaklığının altında kullanılması gereken bir lastiktir. Yani illaki kar yağmasına gerek yok, sıfır derecenin altında bütün araçların kar lastiği takması lazım” diye konuştu.Öte yandan, kentte lastik değiştirme maliyetlerinin ortalama 40-50 TL civarında olduğu öğrenildi.

YORUMLAR
  Bir zamanlar İstanbul (Eski İstanbul fotoğrafları)
Bir zamanlar İstanbul (Eski İstanbul fotoğrafları)