A24.com.tr » yaşam » Afrin'deki kirli ittifak masada kaldı

Afrin'deki kirli ittifak masada kaldı

Afrin'deki kirli ittifak masada kaldı

Esad'a bağlı rejim güçlerinin Afrin'e gireceğine yönelik iddiaları Türkiye'nin sert tepkisini çekerken, YPG ile Şam yönetimi arasındaki kirli ittifakın masada kaldığı ortaya çıktı.

Reuters Haber Ajansı'nın dünyaya servis ettiği gelişmeye göre Esad'a bağlı silahlı gruplar terör örgütü YGP'nin işgali altındaki Afrin'e girecekti. Günlerdir konuşulan PYD-Esad işbirliği başlamadan bitti. Kirli pazarlık için Esad'a bağlı güçler ile PYD'nin 3 saatli bir görüşme yaptığı ve kirli pazarlığı başlamadan bittiği ortaya çıktı.

3 SAAT GÖRÜŞTÜLER

Habertürk'ten Çetiner Çetin'in verdiği bilgiye göre geride bıraktığımız cuma günü rejim ile 14'üncü görüşmesini gerçekleştiren terör örgütü PYD'nin, son 3 yıldan buyana "kesinlikle görüşmeyiz" dediği Esat rejimine bağlı askeri birliklerin Afrin'e konuşlanması için 3 saatlik bir görüşme gerçekleştirdiği öğrenildi.

MASA BAŞINDA KALDILAR

Bölgedeki yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre önemli kamu binalarının da içinde yer aldığı 52 noktayı PYD'den isteyen rejime önce "evet" yanıtını veren terör örgütü, akşam saatlerinde masa başında verdiği sözlerin tersine sadece 12 noktayı verebileceğini ilettiği bunun üzerine anlaşmanın iptal edildiği ve rejimin sert tepki gösterdiği ifade edildi.

DÜN SABAH ÇÖKMÜŞ

Terör örgütü PYD'nin rejim ile yapılan görüşmeler sonrasında dün sabah saatlerinde Mümbiç'te gerçekleştirdiği toplantı sonrası verilen sözlerden vazgeçtiği belirtiliyor. 

YORUMLAR
  Parmak uzunluğuna göre karakter analizi testi
Parmak uzunluğuna göre karakter analizi testi