A24.com.tr » gündem » Adnan Oktar'ın hesap günü geldi çattı!

Adnan Oktar'ın hesap günü geldi çattı!

Adnan Oktar'ın hesap günü geldi çattı!

Adnan Oktar suç örgütü olarak anılan, haklarında dava açılan ve aralarında Adnan Oktar'ın da olduğu 167'si tutuklu olmak üzere 226 sanık, bugün hakim karşısına çıkıyor.

Adnan Oktar suç örgütünün açılan davada 226 sanık bugün Silivri'de hakim karşısına çıkacak. Görülecek ilk duruşma öncesi Silivri Cezaevi çevresinde oldukça yoğun güvenlik önlemleri alındı.

İLK KEZ HAKİM KARŞISINA ÇIKIYOR

 

Adnan Oktar ve grubuna yönelik 167'si tutuklu 226 sanık hakkında açılan davanın görülmesine başlanıyor. İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları karşısındaki büyük salonda görülecek duruşmada Oktar ve suç örgütü üyeleri ilk kez hakim karşısına çıkıyor.

99 KİŞİ MÜŞTEKİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca hazırlanan 3 bin 908 sayfalık iddianamede Oktar'ın da aralarında bulunduğu 226 sanık yer almıştı. Oktar grubuna 20 yıl önce ilk operasyonu yapan dönemin İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Müdürü Adil Serdar Saçan'ın da aralarında bulunduğu 99 kişi müşteki 26 kişi ise mağdur sıfatıyla yer alıyor.

ADNAN OKTAR BİR NUMARALI SANIK

Adnan Oktar bir numaralı sanık olarak yer aldığı iddianamede Adnan Oktar Suç Örgütü'nün kuruluşu, yapısı, kuralları, örgüt içi evlilikler, örgütün tarihsel gelişimi, ideolojisi, amacı, örgütün cinsel-mali sömürü düzeni, örgütün gelir kaynakları, silahlanma yapısı, örgütün hukuk grubu, propaganda faaliyetleri, örgütün FETÖ ile ilişkisine ayrıntılı olarak yer verilmişti.

871 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

İddianamede, örgüt elebaşısı Adnan Oktar hakkında "Devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal veya askeri casusluk amacıyla temin etme", "Suç işlemek amacıyla örgüt kurma-yönetme", "Terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüte yardım etmek", "Kasten adam öldürmeye teşebbüs", "5607 sayılı Kaçakçılık Kanununa Muhalefet Etmek", "Resmi belgeyi yok etmek", "Resmi belgede sahtecilik", "Nitelikli cinsel saldırı", "Çocuğun nitelikli cinsel istismarı", "6136 Sayılı Kanuna Muhalefet Etmek", "Eğitim öğretim hakkının engellenmesi", "Eziyet etme", "Şantaj", "Cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma", "Suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama", "Dolandırıcılık", "3628 Sayılı Kanuna Muhalefet", "Hakaret", "Tehdit", "Hukuka Aykırı Olarak Kişisel Verileri Kaydetmek", "Suçluyu kayırma" ve "Kişiler arasındaki konuşmaların dinlenmesi ve kayda alınması" suçlarından toplam 420 yıldan 871 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması isteniyor.

GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI

İddianamede yer alan diğer sanıklar hakkında da benzer suçlardan çeşitli oranlarda hapis cezası talep ediliyor. Öte yandan duruşmanın görüleceği Silivri Cezaevi karşısındaki duruşma salonu çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı.

YORUMLAR
  Japonlar telefondan öpüşmeyi keşfetti
Japonlar telefondan öpüşmeyi keşfetti