A24.com.tr » kadın » Adetliyken denize havuza girilir mi | Adetliyken denize girmek zararlı mı?

Adetliyken denize havuza girilir mi | Adetliyken denize girmek zararlı mı?

Adetliyken denize havuza girilir mi | Adetliyken denize girmek zararlı mı?

Adet gören kadınlar için denize girmek sağlığa zararlı mıdır? Adetliyken havuza girilir mi? Adetliyken havuza girilirmi?

Adetliyken denize girilir mi? Adetliyken denize girmek sağlığa zararlı mı? Adetliyken havuza girilir mi? Yaz tatilinde denize ve havuza girmek isteyen kadınların özel konularda bazı sorular aklına takılıyor. Adet döneminde denize ve havuza girmenin sağlığa zararlı olup olmadığı merak ediliyor. İşte ayrıntılar...

Sual: Adetliyken denize girmek mümkün mü yaşım daha küçük pek bilgim yok çevremdeki herkes de birşey olmaz diyor ben bugün girdim ama internetten araştırınca biraz tedirgin oldum ve pişman oldum mikrop kapma olasılığı çok mu yüksek?

CEVAP

Dr. Yeşim Yerçok’un cevabı:( Adetinizin ilk 5 gününde denize girmemenizi öneririm.)

Sual: Adet döneminde havuza girilebilir mi?

CEVAP

Dr. Tevfik Yoldemir’in cevabı:(Adet döneminde havuza girilebilir. Yalnız bazı şeylere dikkat etmek lazımdır. Bunlar; Havuza giren kişi havuzdan çıktıktan sonra mayosunu, bikinisini değiştirmelidir. Islak mayoyla, bikiniyle güneşlenmemelidir.Adetliyken havuza girilecekse tampon kullanılması önerilir.Çünkü havuza girdiğimizde vajen içi su almaz.Tamponu havuza, denize girmeden önce yerleştirmelidir. Havuzdan çıktıktan sonra mayo bikini değiştirilirken tampon da çıkarılmalıdır.)

Sual:Adet döneminde kaçıncı gün denize girilebilir?

CEVAP

Dr. Tevfik Yoldemir’in cevabı:( Adet süresi kişiden kişiye göre değişir. Genellikle ilk günler adet kanaması çok yoğun gelir. Bunun için vajene tampon koyup denize girilebilir)

Sual: Reglimin 2.günü ve yoğun geçmekte. Tampon kullanamıyorum. Tatilde olduğum için biraz stresli oldu bu durum. Denize girmek herhangi bir problem yapar mı ? Üreme yollarından mikrop kapma riski var mıdır? Nasıl hareket etmeliyim ?

CEVAP

Dr. Ali Osman Koyuncuoğlu’nun cevabı:( Adetliyken denize girdiğinizde enfeksiyon riskiniz var çünkü vajina adet zamanında mikroplara karşı savunmasızdır)

Sual: Adetimin beşinci günü az da olsa kanamam devam ederken denize girebilir miyim?

CEVAP

Dr. Ebru Alper’in cevabı:( Sorun olmaz denize girebilirsiniz.)

Sual: 13 nisan 11 Mayıs ve 11 haziranda adet oldum. Normale adet döngüm 29 gündür. Kanamam 5-6 gün sürer Bu ayın 9 unda adet olmalıyım. Ancak temmuz 14-20 arası tatile gideceğim. Adet olduktan kaç gün sonra,adetimin kaçıncı günü denize ya da havuza girebilirim? Mikrop kapar mıyım? Ya da tatilim bitene kadar adeti ertelemeli miyim? Teşekkür ederim.

CEVAP

Dr. Ayşe Darama’nın cevabı:( Merhaba adetliyken havuza kesin girilmez fakat adeti son günü kanama çok az ise tampon kullanarak denize girebilirsiniz)

Tamponu bakireler kullanmamalıdır.

Sual: Merhaba adetliyken denize girmenin herhangi bir sakıncası varmı yani adetin 1.2. günü denize girilirse farkedermi ?

CEVAP

Dr. Ahmet Suphi Toprak’ın cevabı:( Belirgin bir sakıncası yok)

Mavikadin Editörleri’nin son sözü:(Adet döneminde havuza, denize girip de enfeksiyon, mikrop kapan pek çok kişi vardır. Bu nedenle regl döneminde denize, havuza girilmesini tavsiye etmeyiz)

Kaynak: Makalede geçen doktorlara sorulan soru ve cevaplar doktorsitesi web sitesinden alınmıştır. 

YORUMLAR
  iOS 11 Sorunları bitmek bilmiyor!
iOS 11 Sorunları bitmek bilmiyor!