A24.com.tr » yaşam » Adalet Bakanı Gül'den çocuk istismarı açıklaması

Adalet Bakanı Gül'den çocuk istismarı açıklaması

Adalet Bakanı Gül'den çocuk istismarı açıklaması

Son dönemde art arda yaşanan çocuk istismarı konusunda önemli açıklamalarda bulunan Adalet Bakanı Gül, çocuk istismarcılarına verilen cezaların arttırılacağını belirtti.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Adana'da yaşanan çocuk istismarı olayının ardından kamuyoundan gelen çocuk istismarcılarına verilen cezalar arttırılsın talebinin bakanlık tarafından ciddiyetle ele alındığını belirtti. Çocuğa yönelik cinsel istismarı cinayetten farklı olmadığını belirten Adalet Bakanı Gül, ceza kanunlarında arttırım ve kimyasal hadım gibi yeni tedbirlerin masaya yatırılacağını söyledi.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, çocuk istismarına yönelik tedbirlerle ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Gül’ün açıklamaları:

Çok verimli bir toplantının geçeceğini, buradan çıkan sonuçların da kurumlarda uygulanacağını da düşünüyoruz. Çocuklarımıza yönelik suçların, uyuşturucu gibi bazı suçların caydırıcı hale getirilmesi hususunu masaya yatırmış olacağız. Adana’da yavrumuza yapılan adice saldırı, iğrenç bir suçtur. Suçlamaların ötesinde bir cinayettir. Çocuk istismarın ötesinde o hainin yapmış olduğu istismarın ötesinde bir cinayettir.

Kimyasal hadım uygulaması da dahil olmak üzere tüm bu tedbirleri, yasa ile yapacaklarımızı, tüm enstrümanları masaya yatıracağız. Esasen suça giden yolları ortadan kaldırma, önleme, ıslah etme. Bunun için ne gerekirse, asla geri durmadan bunları değerlendireceğiz. Başbakan ve Cumhurbaşkanımıza arz edeceğiz.

Toplumun her kesimin duyarlılığı ile bu sorunları aşma çabası içinde olacağız.

YORUMLAR
  Ünlülerin 2017 yazına damga vuran fotoğrafları
Ünlülerin 2017 yazına damga vuran fotoğrafları