A24.com.tr » eğitim » Açıköğretim 2. üniversite bölümleri 4 (lisans) 2 yıllık (ön lisans) programlar - Anadolu Üniversitesi - AUZEF - ATA AÖF

Açıköğretim 2. üniversite bölümleri 4 (lisans) 2 yıllık (ön lisans) programlar - Anadolu Üniversitesi - AUZEF - ATA AÖF

Açıköğretim 2. üniversite bölümleri 4 (lisans) 2 yıllık (ön lisans) programlar - Anadolu Üniversitesi - AUZEF - ATA AÖF

Açıköğretim fakültelerinden ikinci üniversiteyi okumak isteyenler için süre daralıyor. Peki Anadolu, İstanbul ve Atatürk Üniversitesi'nde 2 ve 4 yıllık hangi bölümler var? İşte tüm ayrıntılar...

Herhangi bir yükseköğretim programından mezun olan kişiler için ikinci üniversite fırsatı devam ediyor. Başvurular 5 Ekim Cuma gününe kadar uzatıldı. 

Anadolu Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi ve Erzurum Atatürk Üniversitesi, açık öğretim fakültelerinde 4 yıllık (lisans) ve 2 yıllık (ön lisans) eğitim fırsatı sunuyor.

Peki lisans ve ön lisans kaydı nasıl yapılır? Hangi bölümler var? İşte ayrıntılı bilgiler...

İstanbul Üniversitesi’nde ikinci üniversite okuyan ya da mezun olanlar arasında Prof. Dr. Yasemin İnceoğlu, Rüstem Eyüboğlu, Müge Anlı, Aras Bulut İynemli, Furkan Andıç, Armağan Çağlayan, Uğur Işılak, Dilan Çiçek Deniz, Derya Didem Balçın, Ceyda Düvenci gibi isimler yer alıyor.

Anadolu Üniversitesi’ne kayıt olanlara ‘Anadolum eKampus’ hizmeti sunuluyor. Böylece öğrenciler, derslerin ünitelerine ait yazılı, görsel, işitsel tüm materyallere telefon, tablet, bilgisayar üzerinden ulaşabiliyor. İstanbul, Anadolu ve Atatürk üniversiteleri bünyesindeki ‘İkinci Üniversite’ programlarına kayıt kabul şartlarını ve başvuru tarihlerini derledik.

BAŞVURULAR İÇİN SON GÜN 5 EKİM

İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi: Başvurular, 5 Ekim’de sona erecek. Lisans ve önlisans programlarının eğitim ücreti ise 370 TL. Sınavsız ikinci üniversite kapsamında ilk olarak 2012’de öğrenci alımına başlayan kurumda, lisans programına kayıtlı öğrenci sayısı 57 bin 297, önlisans ta ise 18 bin 469.

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi: Başvurular, 5 Ekim’e kadar sürüyor. Programların dönemlik eğitim ücretleri 225 TL. İnternetten başvuranlar banka ödemesini yaptıktan sonra gerekli belgelerle AÖF bürolarından kaydını tamamlayabiliyor. Üniversitede 500 bine yakın yetişkin eğitim alıyor.

Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi: Son kayıt tarihi 5 Ekim. Program ücretleri her iki dönem için 290 TL olarak belirlendi. 2011- 2012 eğitim-öğretim yılında altı programla faaliyetlerine başlayan kurum, 38 programla hizmet veriyor.

İKTİSAT BÖLÜMÜ DE VAR FELSEFE DE

Üniversitelerde yer alan bölümlerden bazıları şöyle:

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ

Ön lisans: Adalet, yaşlı bakımı, hukuk büro yönetimi ve sekreterliği, sağlık kurumları işletmeciliği, sivil hava ulaştırma işletmeciliği yönetimi, tıbbi dokümantasyon ve sekreterlik.

Lisans: Felsefe, iktisat, işletme, tarih, çocuk gelişimi, insan kaynakları yönetimi, uluslararası ticaret ve lojistik yönetimi, iş sağlığı ve güvenliği, coğrafya.

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ 4 VE 2 YILLIK BÖLÜMLER (Tıklayınız)

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ

Ön lisans: Acil durum ve afet yönetimi, adalet, bankacılık ve sigortacılık, emlak ve emlak yönetimi, fotoğrafçılık ve kameramanlık, ilahiyat, laborant ve veteriner sağlık, lojistik, özel koruma güvenlik, radyo ve televizyon programcılığı, turizm ve seyahat hizmetleri, yeni medya ve gazetecilik, yerel yönetimler.

Lisans: Halkla ilişkiler ve tanıtım, işletme, reklamcılık, sağlık yönetimi, sosyoloji.

ATA AÖF 4 YILLIK BÖLÜMLER (Tıklayınız)

ATA AÖF 2 YILLIK BÖLÜMLER (Tıklayınız)

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ

Açıköğretim fakültesi ön lisans: Aşçılık, büro yönetimi ve yönetici asistanlığı, coğrafi bilgi sistemleri, çağrı merkezi hizmetleri, emlak ve emlak yönetimi, engelli bakımı ve rehabilitasyon, ev idaresi, lobarant ve veteriner sağlık, tarım, web tasarımı ve kodlama.

Açıköğretim fakültesi lisans: Tarih, Türk dili ve edebiyatı, yönetim bilişim sistemleri

İktisat fakültesi lisans: Çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri, maliye, uluslararası ilişkiler (İngilizce).

İşletme fakültesi lisans: Havacılık yönetimi, işletme (İngilizce), konaklama işletmeciliği, uluslararası ticaret ve lojistik yönetimi.

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ 2. ÜNİVERSİTE LİSANS VE ÖN LİSANS PROGRAMLARI (Tıklayınız)

YORUMLAR
  Rüzgar Erkoçlar'ın yeni sevgilisi
Rüzgar Erkoçlar'ın yeni sevgilisi