A24.com.tr » dünya » AB'den Suriye Anayasa Komitesine mesaj!

AB'den Suriye Anayasa Komitesine mesaj!

AB'den Suriye Anayasa Komitesine mesaj!

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Mogherini, yaptığı açıklamada "Komitenin Suriye halkına yarar sağlayacak bir sonuç için çalışması gerekiyor." ifadelerini kullandı.

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, ilk kez bir araya gelecek olan rejim, muhalif ve sivil toplum üyelelerinin olduğu Suriye Anayasa Komitesine şu sözlerle seslendi:

"Bugün yenilenen umudun günüdür: Suriye’nin gelecekteki anayasal çerçevesini ele almak üzere BM Güvenlik Konseyinin 2254 sayılı kararı çerçevesinde oluşturulan Anayasa Komitesinin açılış töreni, Cenevre’de yapıldı. 

Bu, önemli ve uzun zamandır beklenen bir an; anılan kararın kabul edildiği 2015’ten bu yana Suriye’deki taraflar arasındaki ilk anlaşmanın bir sonucu. Artık Komitenin iyi niyetle, ciddi tartışmalara başlaması ve tüm ülke ve ülke insanlarının menfaatine bir neticeye varması büyük bir önem arz ediyor. Bu anlamda sürecin Suriye tarafından sahiplenilmeye ve Suriye önderliğinde yürütülmeye devam etmesi gerekiyor.

Anayasa Komitesi Suriye meselesini tek başına çözmeyecek. BM Özel Temsilcisi Geir Pedersen himayesinde BM Güvenlik Konseyi’nin 2254 sayılı kararının tüm yönleriyle ilgili olarak somut ve geri dönülmez adımların atılmasına ihtiyaç bulunuyor ve [bu adımlar] tek yaşatılabilir çözüm olan siyasi çözümün önünün açılması için de anahtar olacaktır. 

Avrupa Birliği Özel temsilcinin çalışmalarını desteklemeyi sürdürmekte ve BM ile yakın işbirliği ve eşgüdüm halinde, tüm Suriyelilere hak ettikleri parlak geleceğin sağlanmasına yardımcı olmak üzere Suriye’de gelişen barış sürecine her şekilde eşlik etmeye hazırdır."

YORUMLAR
  Raco belde merkezinden ilk fotoğraflar
Raco belde merkezinden ilk fotoğraflar