A24.com.tr » dünya » ABD karıştı: 4 polis öldürüldü

ABD karıştı: 4 polis öldürüldü

ABD karıştı: 4 polis öldürüldü

ABD'de geçtiğimiz günlerde 2 siyahinin polis tarafından öldürülmesiyle başlayan gerginlik, giderek kötü bir hal almaya başladı. Dallas kentinde 4 polis, keskin nişancılar tarafından öldürüldü.

Amerikan medyasında yer alan haberlere göre olay, Dallas kentindeki Belo Garden Park’ta meydana geldi. Saldırı, geçtiğimiz günlerde Louisiana ve Minnesota eyaletlerinde siyahi kişilerin polis tarafından öldürülmesinin protesto edilmesi esnasında yaşandı. Protestolar esnasında iki keskin nişancının 10 polisi hedef aldığı belirtilirken, olayda şu anda 4 polisin yaşamını yitirdiği açıklandı. Görgü şahitleri, keskin nişancılar tarafından yapılan saldırının, kalabalığın dağılmaya başladığı anda gerçekleştiğini söyledi. Yaralanan 6 polisin 3’ünün ise hayati tehlikesi bulunduğu kaydedildi.

BİR KİŞİ GÖZALTINDA, BİR KİŞİ TESLİM OLDU

Polisin saldırgan olabileceği şüphesi ile fotoğrafını paylaştığı silahlı bir kişi teslim olurken, SWAT ekibiyle silahlı çatışmaya giren bir başka şüpheli de gözaltına alındı. Zanlının bulunduğu yere yakın noktada şüpheli paketin tespit edilmesi üzerine bomba imha ekiplerince bölge güvenlik çemberine alındı.

Louisiana eyaletinin başkenti Baton Rouge’da salı günü 37 yaşındaki Alton Sterling adlı siyahi bir kişi, polis tarafından vurularak öldürülmüştü. Bu olayın bir gün sonrasında ise Minnesota eyaletine bağlı Falcon Heights’te 32 yaşındaki siyahi Philando Castile polis tarafından arabası kenara çekildikten sonra vurulmuştu.  

YORUMLAR
  Görenleri bir sürü soruyla baş başa bırakan en garip fotoğraflar
Görenleri bir sürü soruyla baş başa bırakan en garip fotoğraflar