A24.com.tr » dünya » ABD, İstanbul'a uyguladığı elektronik cihaz yasağını kaldırdı

ABD, İstanbul'a uyguladığı elektronik cihaz yasağını kaldırdı

ABD, İstanbul'a uyguladığı elektronik cihaz yasağını kaldırdı

Amerika Birleşik Devletleri, İstanbul'dan kalkan uçaklardaki yolcular için uygulanan 'telefondan büyük elektronik cihaz' yasağını kaldırma kararı aldı.

ABD, İstanbul'dan gelen yolculara uyguladığı elektronik yasağını kaldırıyor. Yasağın bu hafta içi son bulması bekleniyor.

ABD'nin Ulaştırma Güvenlik İdaresi (TSA) ekipleri, yarın İstanbul Atatürk Havalimanı'nda ABD'ye uçuşlarda uygulanan güvenlik uygulamalarını yerinde inceledikten sonra karar verecek. Dün bu yasak Birleşik Arap Emirlikleri'nin başkenti Abu Dhabi için kaldırılmıştı.

ABD'ye uçuşlara ek güvenlik önlemleri kapsamında kabin bagajları için tomografi cihazlarının da gelmesiyle Türkiye'den de uçuşlardaki laptop kısıtlamasının son bulması bekleniyor.

Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi de Twitter'dan yaptığı açıklamada "Amerika seferlerine uygulanan Elektronik Cihaz yasağının 5 Temmuz Çarşamba günü kalkmasını bekliyoruz." dedi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

ABD ve İngiltere’ye yapılan direkt uçuşlarda yolcuların cep telefonlarından büyük elektronik cihazlarını kabine almalarını yasaklanmıştı. 

YORUMLAR
  Kış Hastalıklarına hangi içecekler iyi gelir?
Kış Hastalıklarına hangi içecekler iyi gelir?