A24.com.tr » dünya » ABD ile Rusya'nın güzel sözcü savaşı

ABD ile Rusya'nın güzel sözcü savaşı

ABD ile Rusya'nın güzel sözcü savaşı

ABD Dışişleri Sözcülüğü'ne getirilen Heather Nauert ismine misilleme yapan Rus Savunma Bakanlığı, 26 yaşındaki gazetecilik mezunu Rossiyana Markovskaya'yı Bakan Şoygu'nun sözcülüğüne getirdi.

ABD ile her alanda rekabeti devlet politikası haline getiren Rusya Federasyonu, 'güzel sözcü' kulvarında da kartını masaya sürdü. Bir süre önce ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcülüğü'ne getirilen Heather Nauert, güzelliğiyle dünyanın dikkatini çekmeyi başarırken, Rusya'dan misilleme geldi.

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, sözcülük görevine 26 yaşındaki televizyon sunucusu Rossiyana Markovskaya’yı getirdi.

Rusya Savunma Bakanı Şoygu’nun sözcülüğünü yapacağını belirten Markovskaya, Rusya Savunma Bakanlığı’nın mevcut sözcüsü İgor Konaşenkov’un da bakanlığın Enformasyon ve Kitle İletişim Araçları Departmanı Direktörü olarak görevine devam edeceğini kaydetti.

Vladivostok’taki Uzakdoğu Federal Üniversitesi Gazetecilik Fakültesi mezunu 26 yaşındaki Rossiyana Markovskaya, ‘Vladivostok’ televizyon ve radyo kurumunda muhabir, sunucu ve senaryocu olarak çalıştı. 2015’te de Rusya Savunma Bakanlığı’na ait Zvezda televizyonunda görev aldı. 

YORUMLAR
  Deniz çakır fazla alkol alınca ayakta duramadı!
Deniz çakır fazla alkol alınca ayakta duramadı!