A24.com.tr » dünya » ABD ile Kuzey Kore arasında kılıçlar çekildi

ABD ile Kuzey Kore arasında kılıçlar çekildi

ABD ile Kuzey Kore arasında kılıçlar çekildi

Pyongyang yönetiminin bir türlü balistik füze denemelerinden vazgeçmemesi, iki ülkeyi savaşın eşiğine getirirken, ABD ve Kuzey Kore arasında çekilen kılıçlar, bölgeyi tehdit ediyor.

ABD Başkanı Donald Trump, Kuzey Kore'yi bir kez daha tehdit etti. Bu sefer sesinin dozunu yükselten Trump, Kuzey Kore'nin nükleer denemelerini artırması halinde dünyanın daha önce hiç görmediği bir ateş ve öfkeyle karşılık göreceğini söyledi

BM'nin yeni yaptırımlarına rağmen balistik füze denemeleri ve nükleer çalışmalardan vazgeçmeyen Kuzey Kore'ye ABD'den sert uyarı geldi.

KUZEY KORE'YE ATEŞ VE ÖFKEYLE KARŞILIK VERECEĞİZ

ABD Başkanı Donald Trump, Kuzey Kore'nin nükleer denemelerini artırması halinde dünyanın daha önce hiç görmediği bir ateş ve öfkeyle karşılık göreceğini söyledi.

New Jersey'deki golf kulübünde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Donald Trump Kuzey Kore'nin ABD'yi tehdit eder tutumunun devamı halinde Kim Jong-Un'un genç yönetiminin en büyük dış politika meydan okumasıyla karşıya kalacağına vurgu yaptı.

KUZEY KORE YÖNETİMİ GERİ ADIM ATMIYOR

Kuzey Kore Dışişleri Bakanı, hiçbir koşul altında nükleer silahlarını ya da balistik füzelerini müzakere masasına getirmeyeceklerini ilan ederek, nükleer silahları ABD hariç hiçbir ülkeye karşı kullanmayı amaçlamadıklarını söylemişti.

ABD'nin Kuzey Kore'ye karşı eylemlerine katılan herhangi bir ülkeye karşı bu planların değişeceğini belirten Ri, Kore yarımadasındaki krizin arkasında tamamen Washington yönetimi olduğunu ifade etmişti 

YORUMLAR
  Ünlü isimlerin sade ev yaşamlarından en doğal kareler...
Ünlü isimlerin sade ev yaşamlarından en doğal kareler...