ABD Askerleri Musul'da sahaya indi
Saat: 17:18

ABD askerleri Musul operasyonları sırasında ilk defa sahaya inerek operasyonlara katıldı.
ABD askerleri Musul operasyonları sırasında ilk defa sahaya inerek operasyonlara katıldı.
Musul operasyonuna katılan Amerikan Birleşik Devletleri askerleri, ilk kez DHA ekibi tarafından sahada görev yaparken görüntülendi. ABD askerleri, Musul-Erbil karayolu üzerindeki patlayıcı maddeleri çıkararak, etkisiz hale getirirken görüntülendi
SAHADA GÖRÜNTÜLENDİLER
Musul operasyonuna destek vermek amacıyla Irak'ta bulunan ABD askerleri DHA ekibi tarafından sahada görev yaparken yakından görüntülendi. Operasyon kapsamında Irak ordusu ve peşmerge güçlerine destek vermek için bölgeye gelen ABD askerleri, bugün Musul-Erbil karayolunda bulunan riskli bölgelerde mayın ve patlayıcı madde araması yaptı.
PATLAYICILARI ROBOTLA ETKİSİZ HALE GETİRDİLER
Çok sayıda zırhlı araçla bölgeye gelen ABD askerleri, bölgedeki bir arazide konuşlanarak güvenlik önlemi aldı. Yol güzergahındaki mayın ve patlayıcı döşenmiş noktaları tespit eden ABD askerleri, daha sonra robot kullanarak bunları etkisiz hale getirdi.
TEMİZLİĞE DEVAM EDECEKLER
Bir grup ABD askerinin de geçtiğimiz günlerde Irak ordusu tarafından kontrol altına alınan Musul'un Bertılla ilçesinden çıktıkları görüldü. Bu askerlerin de Bertılla'da bulunan çok sayıda patlayıcı maddeyi imha ettiği öğrenildi. IŞİD terör örgütüne karşı kurulan koalisyon gücü kapsamında Irak'ta bulunan ABD askerlerinin, bölgede Musul operasyonu öncesi patlayıcı temizliğine devam edeceği öğrenildi.