A24.com.tr » kültür-sanat » 6. Uluslararası İzmir Sanat Bienali'ne dair bilgiler

6. Uluslararası İzmir Sanat Bienali'ne dair bilgiler

6. Uluslararası İzmir Sanat Bienali'ne dair bilgiler

6. Uluslararası İzmir Sanat Bienalinde konu başlığı olan DOMİNO ETKİSİ kavramı, sanatçının kendi düşüncesinin yorumu ile görsellik kazanacaktır.

6.Uluslararası İzmir Sanat Bienalinde sanatçılar (DOMİNO ETKİSİ) başlığı ile kendi benliklerine ulaşabilme, düşünebilme,  var olanı, olmayanı, olabilecekleri hayal edebilme, görme, şekillendirme, yaratma, yorumlama yetisini kullanmalıdır. Ruh ve bedenin ortaklaşa sunduğu form, kişisel farklılıklarını ifade etme gücü ile eser oluşturulmalıdır. 

Sanat eseri yaratmada en büyük önem, bireysel ifadeyi kullanabilme gücüdür. Bu güç ile sanatçı, yanına gerekirse ekibini alır. Teknik ekiple beraber çalışmalarla imgesel düşünceye var oluş kazandırılır.

Günümüz koşullarında ne acıdır ki sanatçılar sanat eserlerinin oluşturulabilmek için maddi destek bulamamaktadır. Kültür bakanlığımızın sanata ve sanatçıya vereceği destek tüm dünyada ülkemizin aydınlık yüzünü gösterebilmek için önemli bir yer tutacaktır.

2011 yılında 311,  2013 yılında 410, 2015 yılında 120, 2017 yılında 69, 2019 yılında 78, Türk ve yabancı sanatçının katılımı ile gerçekleşen bienale 2021 yılında pandemi nedeni ile ara verilmiştir. 2022 yılında 70 sanatçının katılımı ile 13 -15- Mayıs 2022 tarihlerinde bienale tüm dünyadan katılan sanatçı sayısı bu güne kadar 1258 e ulaşmıştır.

13-15 2022 Mayıs ayında gerçekleştirilecek 6.   Uluslararası İzmir Sanat Bienali, İzmir in sanatla buluşturmada süreklilik kazanmıştır. Bienalin 12 yılında toplumun her kesiminden izleyicinin bienale çekilebilmesi önemsemektedir. Seba Sanat Galerisi, Bienal jürisi, Bilimsel komitesi büyük bir özveri ile çalışmalarına devam etmektedir.

Nihai amacımız, İzmir’i dünyaca ünlü bir sanat ve kültür şehri haline getirmektir. Sanatın birleştirici gücünün dünya barışı için ne kadar önemli bir yer tuttuğunu anlatmaktır. Bu süreçte bize sergi salonlarını 7 gün süre ile sanatçılara tahsis eden T.C Kültür Bakanlığı. İzmir valiliği, İzmir İl Kültür Müdürlüğüne, Bornova belediye başkanımız Mustafa İduğ’a, ayrıca genel giderlerimiz için bienale destek veren 5 sanatçı dostumuza, Eserleri ile bienale katılan tüm sanatçılara sonsuz teşekkürler. 

YORUMLAR
  'Yok artık' dedirten buluşlar
'Yok artık' dedirten buluşlar