A24.com.tr » yaşam » 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün dünyadaki bütün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, 2017 yılında da çoşku ve heyecanla kutlanıyor.

 Mustafa Kemal Atatürk'ün zor koşullar altında unutmadığı ve çocuklara armağan ettiği 23 nisan bayramı için çocuklar gösteriler, şiirler ve yürüyüşlerle tam bir bayram havasında kutlamalara başladı.

23 Nisan 1920'de toplanan ilk TBMM iç ve dış sömürücülere, işbirlikçilere karşı amansız savaşmış; “Egemenlik kayıtsız şartsız ulusundur.” İlkesini benimsemiştir..

İLGİLİ HABER 23 nisan şiirleri, en güzel 23 nisan sözleri kısa uzun kutlama mesajları 23 nisan şiirleri, en güzel 23 nisan sözleri kısa uzun kutlama mesajları

İLGİLİ HABER 23 nisan kaçıncı yılını kutluyoruz 2017? 23 nisan şiirleri mesajları 23 nisan kaçıncı yılını kutluyoruz 2017? 23 nisan şiirleri mesajları

23 Nisan 1920'de bağımsızlığımızın, demokrasimizin, Cumhuriyetimizin temeli atıldığı için ‘Egemenlik Bayramı’dır. İlk defa ‘Çocuk Bayramı’ olarak da 23 Nisan 1927’de kutlanmıştır.

Çocuk Bayramı savaşta yetim ve öksüz kalan çocukları neşelendirmek amacı taşımaktaydı… Bu bayram sadece Türk çocuklarına değil, tüm dünya çocuklarına armağandır.

İLGİLİ HABER 23 nisan 2017 kandil mi, bugün kandil mi? Kandil ne zaman? 23 nisan 2017 kandil mi, bugün kandil mi? Kandil ne zaman?

23 Nisan 1920’de Birinci Büyük Millet Meclisi açılmış, Türk halkı egemenliğini ilan etmiştir.

23 Nisan 1924’te ‘23 Nisan’ gününün bayramı olarak kutlanması kararı alınmıştır. Atatürk bu bayramı Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak ilan etmiş. O günden sonra kutlamalar devam etmiştir.

23 Nisan’ın Çocuk Bayramı olarak kutlanması ilk 23 Nisan 1929 tarihinde gerçekleşmiştir. 1979’da, yine ilk olarak altı ülkenin katılmasıyla uluslararası boyuta taşıdığımız bu millî bayramımıza, ortalama olarak her yıl kırkın üzerinde ülkeden gelen ve Türk çocuklarının misafiri olan yabancı ülke çocukları da katılmaktadır. Dünya’da çocuklarına bayram hediye eden ve bu bayramı bütün dünya ile paylaşan ilk ve tek ülke Türkiye’dir.

En Güzel 23 NİSAN ŞİİRLERİ için TIKLAYIN

Türk milletinin gönlünde, onun bağımsızlığının sarsılmaz ifadesi olarak en önemli yeri işgâl eden 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, her yıl yurdumuzda ve yurtdışındaki temsilciliklerimizde, bütün kurumlarımızda, okullarımızda ve her evde çeşitli etkinliklerle kutlanarak millî birliğimizin kenetlenmiş ifadesini temsil etmektedir.

Mustafa Kemal Atatürk’e Türk çocukları olarak bütün dünya adına bir kez daha minnettarız…
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınız kutlu olsun…

İLGİLİ HABER Apple CEO'su Tim Cook'tan Türkçe '23 Nisan' mesajı Apple CEO'su Tim Cook'tan Türkçe '23 Nisan' mesajı

İLGİLİ HABER 23 nisan için Anıtkabir'de tören düzenlendi 23 nisan için Anıtkabir'de tören düzenlendi

 

YORUMLAR
  İstanbullu Gelin dizisi oyuncuları ve rolleri...
İstanbullu Gelin dizisi oyuncuları ve rolleri...