A24.com.tr » ekonomi » 2021'in ilk beş ayında mobil ödeme hacmi yüzde 134 arttı

2021'in ilk beş ayında mobil ödeme hacmi yüzde 134 arttı

2021'in ilk beş ayında mobil ödeme hacmi yüzde 134 arttı

Tüm dünyada internet işletmeleri için yeni nesil ödeme yöntemleri sunan PaybyMe, 2020 ve 2021 yıllarının ilk beş ayındaki mobil ödeme hacimlerini paylaştı. PaybyMe verilere göre, 2021 yılı ocak ve mayıs aylarında mobil ödeme hacmi yüzde 134, kartlı ödeme hacmi yüzde 22 artarken, en fazla büyüme yüzde 151 ile oyun sektöründe gerçekleşti.
 
2010 yılından bu yana sektör ve firma büyüklüğü ayırt etmeksizin müşterilerine online ödeme çözümleri sunan finansal teknoloji firması PaybyMe, 2020 ve 2021 yıllarının ocak-mayıs aylarına ait mobil ödeme hacimlerini karşılaştırdı.

PaybyMe'nin verilerine göre, mobil ödemelerde ocak ve mayıs aylarında geçtiğimiz yıla göre yüzde 134'lük bir büyüme gerçekleşirken, mobil ödeme ve kartlı ödemelerin toplam cirosu yüzde 26 arttı.

Mobil ödeme kategorileri arasında yüzde 151'lik büyümeyle oyun sektörü ilk sırada yer alırken, onu ciro bazında dijital içerikler ve topluluk/sosyal medya kategorileri takip etti.

Kartlı ödemelerde de yüzde 108'lik büyümeyle oyun kategorisi ilk sırada yer alırken, e-ticaret kategorisi ikinci, abonelik kategorisi üçüncü sırada yer aldı.

“Kampanyalarımızla üye işyerlerimize yeni üyeler kazandırdık”

Operatörlerin desteğini alarak oyun sektöründeki üye işyerleri için ortak düzenledikleri kampanyalarla son kullanıcıların alım güçlerini artırdıklarını söyleyen PaybyMe CEO'su Emre Gürsoy; “Hem üye işyerlerine yeni üyeler kazandırdık, hem de var olan müşterilerinin sepet tutarının yükseltmesinde yardımcı olduk” dedi.

“Dönüşüm oranımız yüzde 92'ye çıktı”

Yapay zeka kullanarak geliştirilen sahtecilik önleme sistemleriyle üye işyerlerinde yapılan işlemlerin güvenliliğini sağladıklarını söyleyen Gürsoy, “Yine bu dönemde yüzde 92'ye çıkan dönüşüm oranımızla pandemi süresi boyunca kesintisiz olarak işlem yapmalarına yardımcı oluyoruz” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
  Victoria's Secret yeni yüzlerini belirledi...
Victoria's Secret yeni yüzlerini belirledi...