A24.com.tr » eğitim » 2020 EKPSS ertelenecek mi?

2020 EKPSS ertelenecek mi?

2020 EKPSS ertelenecek mi?

2020 EKPSS için geri sayım devam ediyor. 26 nisan 'da yapılacak sınav öncesi EKPSS 'nin iptal edilip edilmeyeceği araştırılıyor. Peki EKPSS corona virüs nedeniyle iptal edilecek mi? Ertelenecek mi?

EKPSS ertelenecek mi?

26 NİSAN 2020 günü Engelli memur adayların katılımı ile EKPSS düzenlenecek. On binlerce engellli adayın katılımı ile düzenlenecek EKPSS için geri sayımda sona doğru gelinirken adayların en çok araştırdığı konu , EKPSS 'nin ertelenip ertelenmeyeceği konusu oldu. Peki EKPSS ertelenecek mi? EKPSS tarihi, corona virüsü nedeniyle değişecek mi ? EKPSS sınav giriş yerleri ne zaman açıklanacak?

CORONA VİRÜS SALGINI

Vuhan 'da başlayan ve kısa süre içinde tüm dünyaya yayılan korona virüs , 5 binden fazla kişinin ölümüne yol açtı. 150 bine yakın kişide ise corona virüsü tespit edildi. Türkiye 'de vaka sayısı 5  olarak açıklandıktan sonra ilk açıklama geldi ve ilk, ortaokul ve liselerin 1 , üniversitelerin ise 3 hafta tatil edildiğine yer verildi.

Bu açıklama sonrası sınavlarla ilgili ilk açıklama da MEB 'den geldi ve AÖL sınavlarının ertelendiği bildirildi. 

GÖZLER EKPSS 'DE

Bu açıklama sonrası gözler , 26 Nisan 2020 günü yapılacak EKPSS 'de. Engelli adaylar , yaklaşık 40 gün sonra yapılacak EKPSS 'nin iptal edilip edilmeyeceğini araştırmaya başladı. 

ÖSYM 'den bu konuda herhangi bir açıklama gelmedi. Bu nedenle EKPSS 'nin belirtilen tarihte yapılması bekleniyor.

Salgının büyümesi durumunda EKPSS  ertelenebilir. Peki sizce EKPSS ertelenmeli mi? Aşağıdaki yorum kısmından taleplerinizi yazabilirsiniz.

EKPSS ertelenmezse sınav giriş yerleri 16 Nisan 2020 günü açıklanacak.

YORUMLAR
  • Bu içeriğe 1 yorum yapıldı.
  • aynur 2020-03-17 18:19:30

    bence ertelenmeli farklı engel grupları var herkes dipdibe oturuyor zaten sınavın yapılmasıda atamalar hemen gerçekleşmiyor

  Gigi Hadid'inn bulunmadığı Çin’in Shanghai kentinde düzenlenecek Victoria's Secret Fashion Show'a sayılı günler kaldı...
Gigi Hadid'inn bulunmadığı Çin’in Shanghai kentinde düzenlenecek Victoria's Secret Fashion Show'a sayılı günler kaldı...