A24.com.tr » politika » 2018 Bedelli askerlik çıkacak mı - Kimler yararlanacak yaş sınırı kaç olacak - Başbakan Binali Yıldırım açıkladı

2018 Bedelli askerlik çıkacak mı - Kimler yararlanacak yaş sınırı kaç olacak - Başbakan Binali Yıldırım açıkladı

2018 Bedelli askerlik çıkacak mı - Kimler yararlanacak yaş sınırı kaç olacak - Başbakan Binali Yıldırım açıkladı

Başbakan Binali Yıldırım, binlerce kişinin merakla beklediği bedelli askerlik konusunda önemli açıklamalar yaptı. Peki hükümet bedelli askerlik yasasını ne zaman çıkaracak? İşte ayrıntılar...

Başbakan Binali Yıldırım, MHP ile yaptıkları seçim ittifakı ve bedelli askerlik konusuna açıklık getirdi.

MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin dünkü toplantısında AKP’li vekil adaylarını uyararak “Kendinize dikkat edin, fitneye düşmeyin. MHP üzerinde oyun oynamaya kalkmayın” demişti.

NTV’de soruları yanıtlayan Yıldırım, MHP’yle 2016’dan beri birlikte yürüdüklerini, bir ittifak kurduklarını ifade etti.

“MHP’yi dışlamak diye bir şey söz konusu olamaz” diyen başbakan, şöyle devam etti: “MHP’yi dışlamak diye bir şey söz konusu olamaz. MHP’nin de AK Parti’yi dışlaması gibi bir durum olamaz. Biz her mitingimizde ‘cumhur ittifakı’na vurgu yapıyoruz. Aramıza fitne sokmaya çalışanlara fırsat vermeyeceğiz.”

Yıldırım, Erdoğan’ın OHAL’in kaldırılabileceğine dair sözlerine dair de şunları söyledi: “OHAL baştan beri biz hep şunu söyledik; ‘Biz kendimize OHAL ilan ettik, vatandaşımızın her şeyi normal gidiyor.’ FETÖ ile mücadelede önemli yol katettik. Sayın cumhurbaşkanımızın açıklaması çok iyi olmuştur. Ümit ederim yakın zamanda olağanüstü hal meselesi yeni hükümetin gündeminde olacaktır ve kaldırılması cihetine gidilecektir.”

Yıldırım, af konusunun gündemlerinde olmadığını, seçimlerin ardından ne olabileceği bilmediğini dile getirdi.

Başbakan, bedelli askerlikte yaş ve ücret haberlerinin gerçekle alakası olmadığını belirterek, “Yeni yönetim gündeme alacaktır” dedi.

YAŞ SINIRI 28 İDDİASI

A Haber, bedelli askerlikte yaş sınırının 28, ücretin de 20-25 bin lira olacağını iddia etmişti.  

YORUMLAR
  Münir Özkul'u unutulmaz filmleri (Yeşilçam ustası hayatını kaybetti)
Münir Özkul'u unutulmaz filmleri (Yeşilçam ustası hayatını kaybetti)