A24.com.tr » eğitim » 2017 KPSS Tac Mahal sorusunun cevabı neydi?

2017 KPSS Tac Mahal sorusunun cevabı neydi?

2017 KPSS Tac Mahal sorusunun cevabı neydi?

21 Mayıs 2017'de KPSS'de sorulan soruların kimisi gelmeye devam ediyor. KPSS'de adaylara Taç Mahal'in hangi ülkede olduğu soruldu.

 2017 KPSS'de adaylara Taç Mahal hakkında bir soru soruldu. Taç Mahal'in hangi ülkede olduğu soruldu.

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından gerçekleştirilen KPSS Genel Kültür Genel Yetenek oturumunda adaylara Türkçe testinde 30 soru Matematik testinde 30 soru, Tarih testinde 27 soru, Coğrafya testinde 18 soru, Anayasa - Vatandaşlık testinde 9 soru ve Güncel Bilgiler testinde 6 soru soruldu.

TAÇ MAHAL ÖZELLİKLERİ

Tac Mahal dünya üzerinde bugüne kadar yapılmış olan en muhteşem yapılardan bir tanesidir. Hem bu yapının mimari özelliği hem de hikayesi oldukça etkileyicidir. Birçok kez dünyanın yedi harikası listesine girmiş bulunan bu yapı dünya üzerinde en çok tanınan ve bilinen yapılardan birisi olma özelliğine sahiptir.

Tac Mahal’in yapılma sebebi ise Şah Cihan’ın, çıkan bir isyanı bastırmak üzere ordularıyla Burhanpur’a gitmesi ve Eşi Mümtaz Mahal (Ercümend Banu Begüm)’in 9 aylık hamile olmasına karşın Şah Cihan’a eşlik etmesi bu sırada çocuğunu doğurur iken ölmesi nedeniyle Şah Cihan tarafından Eşi Mümtaz Mahal için yaptırılmıştır.

Şah Cihan’ın eşi Mümtaz Mahal’i çok sevdiği ve eşinin acısını uzun süre üzerinden atamadığı yaklaşık olarak 2 yıl kadar yas tutuğu, devlet işlerinden elini ayağını çekerek kendisini sanat ve mimariye verdiği kaynaklarda geçmektedir.

Dünyanın en önemli sanat eserlerinden bir tanesi olan Tac Mahal’in yapılışı bu şekildedir.

YORUMLAR
  Game of Thrones'un Margaery Tyrell'ı Natalie Dormer'dan dizi hakkında itiraf geldi!
Game of Thrones'un Margaery Tyrell'ı Natalie Dormer'dan dizi hakkında itiraf geldi!