A24.com.tr » eğitim » 2017 KPSS Mimar Sinan'ın ustalık eseri sorusu cevabı nedir?

2017 KPSS Mimar Sinan'ın ustalık eseri sorusu cevabı nedir?

2017 KPSS Mimar Sinan'ın ustalık eseri sorusu cevabı nedir?

2017 KPSS ilk oturumu sona erdi. Sınavdan çıkanlar ise sınav soru ve cevapları hakkında tartışmalara başladı. Adaylara sorulan sorulardan birisi de Mimar Sinan'ın 'Ustalık Eseri' sorusu oldu.

 KPSS'de Genel Yetenek sınavı sona erdi.

Kamu Personeli Seçme Sınavı Genel Yetenek, Genel Kültür oturumu sona erdi. Sınava giren adaylardan sınavla ilgili yorumları derlemeyi sürdürüyoruz. Adaylara sorulan sorulardan birisi de Mimar Sinan'ın 'Ustalık Eseri' olarak nitelendirilen Camii olmuştu. Mimar Sinan'ın 'Ustalık Eserim' olarak tanımladığı eser Selimiye Camisi'dir. Mimar Sinan'ın "ustalık eseri" Selimiye Camisi, serhat boyunda yıllara meydan okumaya devam ediyor. UNESCO'nun 2011'de ilk kez bir camiyi kültürel eser listesine almasıyla dünya çapındaki ünü daha da artan Selimiye Camisi, barındırdığı özellikleri ve ihtişamlı yapısıyla dikkati çekiyor. Türk-İslam sanatının zirvesi, Mimar Sinan'ın "Ustalık eserim" dediği Selimiye Camisi, bünyesinde birçok ilki barındırıyor. Mimarlık biliminin çözmekte güçlük çektiği 8 sütuna dayalı kasnak tekniğiyle tek kubbe şeklindeki cami, bir kalem şeklinde semaya uzanan ve Delhi'deki Kutb-Minar'dan sonra en yüksek minare özelliğini taşıyan 85 metrelik minareleri, hünkar mahfili, mermer kaplı minberi, çinileriyle ziyaretçilerini büyülüyor.

Selimiye Camisi, aydınlatmasının sağlandığı çoklu pencere sistemiyle de bir çok camiden mimari anlamda ayrılıyor.

15 Temmuz’dan sonra ‘Kahraman’ ön adını alan ilçe hangisidir?

KPSS 2017 SORU VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ

KPSS'DE 15 DAKİKA KURALI

Genel yetenek-genel kültür oturumu saat 10.00'da başlayacak, sınavın başlama saatinden 15 dakika önce adayların sınav binalarına alınma işlemleri tamamlanacak. Saat 09.45'ten sonra adaylar, sınav binalarına alınmayacak.
Saat 14.30'da başlayacak eğitim bilimleri oturumuna ise sınavın başlama saatinden 15 dakika önce adayların sınav binalarına alınma işlemleri tamamlanacak ve 14.15'ten sonra adaylar sınav binalarına alınmayacak.

KPSS ALAN SINAVLARI NE ZAMAN?

KPSS alan sınavları ise 27-28 Mayıs'ta 3 oturumda gerçekleştirilecek...

KPSS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

21 Mayıs ve 27-28 Mayıs'ta gerçekleştirilecek olan KPSS A Grubu Öğretmenlik ve Alan Bilgisi sınavlarının sonuçları 16 Haziran 2017'de ÖSYM'nin resmi internet sayfası üzerinden erişime açılacak. Adaylar sonuç açıklama sistemi üzerinden sonuçlarını sorgulayabilecekler.

KPSS SORULARI VE CEVAPLARI NE ZAMAN YAYINLANACAK?

KPSS soruları ve cevaplarının sınavların sona ermesinin ardından birkaç gün içerisinde erişime açılması bekleniyor.

YORUMLAR
  2018’i sağlıklı ve fit karşılamak isteyenler için yapılacaklar listesi
2018’i sağlıklı ve fit karşılamak isteyenler için yapılacaklar listesi