A24.com.tr » gündem » 20 yaş altı gençler ve çocuklar için sokağa çıkma yasağı

20 yaş altı gençler ve çocuklar için sokağa çıkma yasağı

20 yaş altı gençler ve çocuklar için sokağa çıkma yasağı

Bakan Koca, Bilim Kurulunun aldığı ek önlem tavsiye kararlarının Cumhurbaşkanı Erdoğan'a iletildiğini, Cumhurbaşkanı'nın bu konudaki değerlendirmelerini kamuoyu ile paylaşacağını söylemişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni tip koronavirüsle ilgili son dakika açıklamalarında bulunuyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni tip koronavirüs pandemisine ilişkin düzenlediği basın toplantısında alınan son tedbirler ve sürece ilişkin açıklamalarda bulunuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu

Türkiye koronavirüsle mücadelesini kararlılıkla sürdürüyor. Dünyanın en gelişmiş ülkelerinin dahi ciddi bocalama yaşadığı bu süreçte biz gerçekten sağlam bir duruş sergiliyoruz. Türkiye'deki kovid-19 hastalarının veya bunlara hastalığı bulaştıranlarının Avrupa ve amerika seyahati olması düşündürücü. 

Hastalığın teşhisi ve vaka sayısı arttıktan sonra yetersiz kaldıkları çok açıktır.

Türkiye en başından itibaren tedbir alarak, hastalığın ülkemize girişini geciktirmiştir.

Şu an itibariyle dünyada salgından etkilenenlerin tespit edilen sayısı 1 milyon 30 bine, Kovid-19'dan ölenlerin sayısı 55 bine ulaşmıştır. Ülkemizde toplamda 20 bin 921 hasta, 425 ölüm,  484 taburcu sayısı ile nüfus ve salgın tehditi bakımından mukayese edilebileceğimiz ülkelerden daha iyi yerdedir. 

Salgınla mücadele için gereken araçları kendimizin üretiyor olması bizi dışa bağımlılıktan kurtarmıştır.

Salgın tehditi geçene kadar kurallara uymalıyız.

Bilim Kurulumuz hastalığın dünya ve ülkemizdeki gelişimini an be an takip ediyor. Buna göre alınan tedbirler de tavsiye olarak hükümetimize iletiliyor. Cumhurbaşkanlığı olarak biz de, tüm gelişmeleri göz önünde bulundurarak kararlarımızı alıyor uygulamaya geçiriyoruz.

Hep söylediğim gibi milletimizden beklentimiz, her bireyin kendi karantinasını kendi uygulamasıdır.

Halkımızın kurallara riayet konusunda hassasiyet gösterdiğini biliyor, herkese şükranlarımı sunuyorum.

Sosyal mesafe, temizlik gibi kurallara uymayanları görüyoruz.

Salgınla mücadele çerçevesinde attığım adımlara bu gece yarısı itibariyle yenilerini ekliyoruz.

Bu gece itibariyle ülkemizin 30 büyükşehiri ile akciğer rahatsızlıklarının sık görüldüğü Zonguldak ilimizi araç giriş çıkışına kapatıyoruz.

Bu şehirlerimize gıda, ilaç, temizlik malzemesi gibi zorunlu ihtiyaç malzemeleri nakliyle, sektörlerin lojistik araçları dışında giriş çıkış yapılamayacak.

Ülkemizin tamamında sokağa çıkma yasağı kısıtlamasını 20 yaş altına getiriyoruz. 1  Ocak 2000 ve üstü tarihli doğumlular da 65 yaş üstü gibi sokağa çıkamayacak. Bununla gençlerimizi de, çocuklarımızı da kontrol altına almak durumundayız. 65 yaş üstü sıkıntıda da , 20 yaş altı sıkıntıda değil diye bir garanti yok. 

Yarından itibaren, pazar yerleri ve marketler gibi insanların toplu şekilde bulunduğu tüm alanlarda herkesin maske takması zorunlu olacaktır. İş yerlerinde de benzer tedbirler alınacaktır. Türkiye genelinde insan hareketliliği azaltmak için gereken tedbiri almayı sürdüreceğiz. 

Kalabalık oluşturulacak şekilde toplu halde bulunulamayacak. Kurallara uymayanlara cezalar uygulanacak. 

Amacımız vatandaşımıza eziyet etmek değil, hem kendi sağlıkları hem de onlarla temas edenlerin sağlığını güvence altına almaktır.

Ülkemizde hayatı ne zaman normale dönüştüreceğimiz, bizim elimizde. 

Milletimize güveniyorum, bu içi boş bir söz değil. Bugüne kadar nice badireleri birlikte attığımız bu aziz millet, destek kampanyamıza gösterdiği sahiplenmeyle destan yazmıştır. 

Kampanyanın 3. gününde SMS hariç, 304 bin kişi ve kuruluşumuz 1 milyar 61 milyon liralık yardım yaparak kardeşliğimizin gücünü göstermiştir. 

CHP genel başkanı başta olmak üzere kimi kesimler kampanyayı itibarsızlaştırmaya çalışmışsa da görüldüğü gibi milletimiz bu fitne odaklarına kulak vermemiştir.

YORUMLAR
  Beren Saat'in şaşırtan değişimi!
Beren Saat'in şaşırtan değişimi!