A24.com.tr » yaşam » 20 PKK’lı etkisiz hale getirildi, sığınaklar bulundu

20 PKK’lı etkisiz hale getirildi, sığınaklar bulundu

20 PKK’lı etkisiz hale getirildi, sığınaklar bulundu

Genelkurmay Başkanlığı, Diyarbakır, Şırnak, Mardin ve Hakkari’de sürdürülen operasyonlarda dün toplam 20 PKK’lı teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

 Genelkurmay Başkanlığı’nın internet sitesindeki açıklamada, Diyarbakır’ın Silvan İlçesi’nde 8, Mardin’in Nusaybin İlçesi’nde 6, Hakkari’nin Yüksekova İlçesi’nde 3 ve Şırnak’ta 3 PKK’lı teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi. Genelkurmay Başkanlığı’nın internet sitesindeki ’Önemli Yurtiçi Olaylar’ bölümünde yer alan dün meydana gelen olaylara ilişkin bilgiler şöyle:

* Mardin / Nusaybin’de devam eden operasyonda; altı bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş (Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 235’tir.), 12 el yapımı patlayıcı imha edilmiştir (Operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 529’dur.).

* Şırnak’ta devam eden operasyonda; üç bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş, (Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 205’tir.), bir el bombası, 100 Kaleşnikof piyade tüfeği fişeği, bir el telsizi ve çok miktarda tıbbi malzeme ele geçirilmiş, altı el yapımı patlayıcı imha edilmiştir (Operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 590’dır.).

* Hakkƒri / Yüksekova’da devam eden operasyonda; bir bölücü terör örgütü mensubu terörist teslim olmuş, üç bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiş (Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 173’tür.), bir Doçka uçaksavar silahı, 10 Kaleşnikof piyade tüfeği, beş el bombası, iki tabanca, 48 tabanca fişeği, beş av tüfeği, çok sayıda Kaleşnikof piyade tüfeği ve Biksi makineli tüfek fişeği, dört gaz maskesi ve muhtelif elektronik malzeme ele geçirilmiş, dört el yapımı patlayıcı imha edilmiştir (Operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 253’tür.).

* Silopi’de devam eden operasyonda; bir Kaleşnikof piyade tüfeği, altı şarjörü ve 1000 fişeği, üç el bombası, iki roketatar mühimmatı, bir el dürbünü, bir kasatura, bir el yapımı patlayıcı düzeneği, bir YAESU marka araç telsizi ele geçirilmiş, iki el yapımı patlayıcı imha edilmiştir (Operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 30’dur.).

* Diyarbakır / Silvan’da icra edilen operasyonda; sekiz bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş (silahları ile birlikte ölü olarak ele geçirilmiştir.), dokuz Kaleşnikof piyade tüfeği, 27 şarjörü ve 810 fişeği, bir tabanca, bir şarjörü ve 14 tabanca fişeği, beş taarruz el bombası, dört roketatar mühimmatı, 10 el yapımı patlayıcı düzeneği ve el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan 70 kg amonyum nitrat, iki gece görüş dürbünü, iki el telsizi ve bir büyük telsiz ile çok miktarda yiyecek, giyecek, yaşam ve temizlik malzemesi ele geçirilmiştir.

* Mardin / Mazıdağı’nda, yol kenarına tuzaklandığı tespit edilen bir el yapımı patlayıcı imha edilmiştir.

* Siirt / Eruh’da, boş bir evde yapılan aramada, içleri patlayıcı ile doldurulmuş ve el yapımı patlayıcı düzeneği olarak hazırlanmış; dört adet 10 litrelik plastik bidon, sekiz adet 12 kg büyük mutfak tüpü, sekiz adet piknik tüp, üç adet 15 kg.lık teneke, beş adet düdüklü tencere ve 150 kg amonyum nitrat ele geçirilmiştir.

* Bitlis / Güroymak’da icra edilen operasyonda, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce kullanıldığı tespit edilen iki sığınakta; dört Kaleşnikof piyade tüfeği, sekiz şarjörü ve 177 fişeği, 302 M-16 piyade tüfeği fişeği, 700 Biksi makineli tüfek fişeği, muhtelif yaşam ve sağlık malzemesi ele geçirilmiş, tespit edilen bir el yapımı patlayıcı imha edilmiştir.

* Muş / Hasköy’de icra edilen operasyonda, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce kullanıldığı tespit edilen üç barınakta; çok miktarda yiyecek, yaşam ve sağlık malzemesi ile örgütsel doküman ele geçirilmiştir.

* Erzurum / Şenkaya’da icra edilen operasyonda, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce kullanıldığı tespit edilen bir sığınakta; çok miktarda yiyecek ve yaşam malzemesi ele geçirilmiştir.

* Hatay / Altınözü’nde, Suriye’den Türkiye’ye sınırı yasa dışı yollardan geçmeye çalışan iki DEAŞ terör örgütü mensubu terörist yakalanarak gözaltına alınmıştır.

* Hakkƒri’de bir ve Şırnak’ta iki olmak üzere toplam üç bölücü terör örgütü mensubu terörist, güvenlik güçlerine teslim olmuştur.

* Tunceli / Nazımiye’de, icra edilen hava harekatında, üç bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş, bir Biksi makineli tüfek, bir M-16 piyade tüfeği ve bir Kaleşnikof piyade tüfeği ele geçirilmiştir.

 

YORUMLAR
  Bir zamanın ünlüleri şimdi ne yapıyor?
Bir zamanın ünlüleri şimdi ne yapıyor?