A24.com.tr » politika » "15 Temmuz Zaferi" Dijital Gösterim Merkezlerinde yaşatılacak

"15 Temmuz Zaferi" Dijital Gösterim Merkezlerinde yaşatılacak

"15 Temmuz Zaferi" Dijital Gösterim Merkezlerinde yaşatılacak

- İletişim Başkanlığınca Bursa, Çanakkale, Samsun, Konya, Kayseri, Antalya ve Diyarbakır'da açılan Dijital Gösterim Merkezlerinde, 15 Temmuz darbe girişimine karşı verilen mücadele ve kazanılan zafer dijital ortamda sergilenecek

ANKARA (AA) - İletişim Başkanlığınca açılan Dijital Gösterim Merkezlerinde, 15 Temmuz darbe girişimine karşı verilen mücadele ve kazanılan zafer dijital ortamda sergilenecek.

Yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye'nin milli, tarihi, kültürel ve bilimsel zenginliklerini yeni iletişim ve gösterimtekniklerini kullanarak vatandaşların erişimine sunan İletişim Başkanlığı, "15 Temmuz Milletin Zaferi" temalı yeni Dijital Gösterim MerkezleriniBursa, Çanakkale, Samsun, Konya, Kayseri, Antalya ve Diyarbakır'da açtı.

15 Temmuz zaferini unutturmamak adına hazırlanan Dijital GösterimMerkezlerinde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz hain darbegirişimi karşısında milletin verdiği mücadele ve kazanılan zafere ilişkinönemli anlar temmuz ayı boyunca dijital ortamda sergilenecek.

Dijital Gösterim Merkezlerinde ziyaretçiler Kovid-19 salgınına karşıgereken tedbirler alınarak ağırlanacak.5 bölümden oluşan merkezlerin ilk bölümünü fuaye alanı oluşturuyor. Fuaye alanında gösterim merkezi hakkında bilgi alacak ziyaretçiler, aynızamanda üç boyutlu hologram gösterimini izleyebilecek.

Görme engelli vatandaşlar için "görme engelli yolu" bulunan GösterimMerkezlerinde, işitme engelli vatandaşlar için ise işaret diliyle anlatım imkanı yer alıyor.

15 Temmuz DestanıDijital Gösterim Merkezlerinin, 360 derece görsel deneyim alanına, dijitalgösterim yapılan bir tünelden geçilerek giriliyor.

Bu alanda, 15 Temmuzgecesi neler yaşandığını ve milli iradenin hain darbe girişimine karşı nasılbir direniş gösterdiğini anlatan üç boyutlu bir gösterim deneyimleniyor.

- "Üç boyutlu gösterim"

Dijital gösterimde aynı zamanda sinematik ses sistemi bulunuyor.360 derece görsel deneyim alanından sonra dijital haritalama gösterimi ziyaretçileri bekliyor. Bu bölümdeki gösterimde, 15 Temmuz hain darbe girişiminin dönüm noktaları üç boyutlu ve sinematik ses sistemi ileziyaretçilere eşsiz bir gösterim fırsatı sunuyor.

Hologram gösterim alanında ise "wireframe" teknolojisi ileyapılan hologram gösterisi izlenebiliyor. Projeksiyon ekranında ise 15 Temmuz hain darbegirişimine teşebbüs eden FETÖ'nün geçmişi ve bugünü hakkında bilgi verenbir video film çalışması yer alıyor.

Dijital Gösterim Merkezlerinin son gösterim alanı olan bilgi ekranında ise15 Temmuz hain darbe girişimine karşı göğsünü siper ederek milli iradeninüzerinde hiçbir irade tanımayan milletin 251 şehidinin yer aldığı gösterimziyaretçileri bekliyor.

Hafta içi ve hafta sonu 12.00-20.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecekDijital Gösterim Merkezi, 15 Temmuz Milli ve Beraberlik Gününde tüm günziyarete açık olacak.

- "VR gözlük ve Türk bayrağı" hediye edilecek

15 Temmuz Milli Birlik ve Beraberlik Günü anma programları kapsamında,Dijital Gösterim Merkezlerinde ziyaretçilere "VR gözlük ve Türk bayrağı" hediye edilecek.

VR gözlüklerde Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığıtarafından artırılmış gerçeklik konseptiyle hazırlanan 15 Temmuz MilliBirlik ve Beraberlik Günü videosu izlenebilecek.

Yeni Dijital Gösterim Merkezleri her ay içeriklerini farklı bir tema ve konsept üzerine geliştirecek. Dijital Gösterim Merkezlerinde, gelecek aylarda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülük ettiği SİHA, Anadolu Uçak Gemisi, Hürkuşgibi Türkiye'nin yerli ve milli imkanlarla geliştirdiği üstün teknolojiye sahipsavunma sanayii üretimlerinin dijital haritalama gösterimiyapılacak.

360 derece görsel deneyim alanında ise 30 Ağustos Zafer Bayramı, SelçukluMimarisi, Göbeklitepe, Anadolu'nun Yüzleri gibi tarihi ve kültürel temalarında dijital gösterimleri gerçekleştirilecek.

Ara Güler, Necip Fazıl Kısakürek, Mevlana Celaleddin-i Rumi gibi tarihişahsiyetlerin dijital hologram gösterimlerinin de yapılacağı merkezlerde3aynı zamanda, "Türkiye'nin 2023 hedefleri ve mega projeler" gibi atılımlar daziyaretçilere sunulacak.

YORUMLAR
  Hande Ataizi ve eşi hakkında Duymayan Kalmasın'da paylaşılan şok haber!
Hande Ataizi ve eşi hakkında Duymayan Kalmasın'da paylaşılan şok haber!