A24.com.tr » yaşam » 10 yıl hapse çarptırılan Pınar Aydınlar kimdir, neden tutuklandı?

10 yıl hapse çarptırılan Pınar Aydınlar kimdir, neden tutuklandı?

10 yıl hapse çarptırılan Pınar Aydınlar kimdir, neden tutuklandı?

‘Örgüt propagandası yapmak’ suçu ile suçlanan eski HDP milletvekili ve belediye başkan adayı olan şarkıcı Pınar Aydınlar'a 10 yıl hapis cezası verildi. Pınar Aydınlar kimdir, neden tutuklandı?

 HDP'nin eski milletvekili adayı olan Pınar Aydınlar terör örgütü propagandası yapmak suçundan cezayı yedi.

HDP’den milletvekili ve belediye başkan adayı da olan sanatçı Pınar Aydınlar’a 10 ay hapis cezası verildi. Aydınlar’a gerekçe olarak, 7 Haziran 2015 seçimlerinde İzmir’de yaptığı seçim konuşmaları gösterildi.

Gazete Duvar'ın haberine göre, ‘Örgüt propagandası yapmak’ ile suçlanan Aydınlar, tarafına ulaştırılan tebligatın ardından 1 hafta içerisinde teslim olacak

PINAR AYDINLAR KİMDİR?

1979 İstanbul doğumlu olan Pınar Aydınlar, aslen Erzurum’un Aşkale ilçesinden. 1995 yılında İ.T.Ü. Türk Müziği Devlet Konservatuvarı’nı kazandı ve Temel Bilimler Bölümü’nden mezun oldu.

2003 yılında Türkü Söylemek Lazım adlı ilk solo albümünü çıkardı. Daha sonra 2007 yılında Kırmızı Gül ve son olarak 2011 yılında Mavi Bir Düş adlı albümlerini müzikseverlerle paylaştı. Pınar Aydınlar bir konseri sırasında söylediği sözlerden dolayı, 2011 yılında 10 aylık bir hapis cezasına çarptırıldı. Bu dava hâlâ yargı sürecinde.

YORUMLAR
  Televizyon dünyasının unutulmaz karakterleri
Televizyon dünyasının unutulmaz karakterleri