Galatasaray   |   Beşiktaş   |   Fenerbahçe   |   Süper Lig   |   Şampiyonlar Ligi   |   UEFA Avrupa Ligi   |   NBA   |   Eurolig   |   Beko Basketbol Ligi

Mustafa Cengiz yönetimine ibra şoku! Galatasaray seçime gidiyor

A24.com.tr » spor » Mustafa Cengiz yönetimine ibra şoku! Galatasaray seçime gidiyor
Mustafa Cengiz yönetimine ibra şoku! Galatasaray seçime gidiyor

Mustafa Cengiz başkanlığındaki Galatasaray yönetiminin ikinci dönemi, sarı kırmızılıların dün düzenlenen yıllık olağan mali genel kurulunda idari yönden ibra edilmedi.

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz ve yönetimi, yıllık olağan mali genel kurulda 29 Mayıs'tan bu yana olan dönemde mali yönden ibra edilirken, idari yönden ibra edilmedi.

Galatasaray Mali Genel Kurulu’nda ilk olarak mali yönden ibra oylaması yapıldı. Mustafa Cengiz ve yönetimi genel kuruldan güvenoyu aldı. Sonrasında idari ibra oylamasına geçildi. Oylar iki kez çok yakın çıkınca, divan başkanı salonu ikiye böldü. Son sayımın ardından üyelerin 358'i ibra edilmemesi yönünde oy kullanırken, ibra edilmesi için oy kullananların sayısı ise 331'de kaldı.

Kulüp tüzüğüne göre Galatasaray yönetiminin bir ay içinde olağanüstü seçim kararı alması gerekiyor.

Mustafa Cengiz aleyhinde çıkan ibra kararıyla birlikte, Adnan Polat'tan sonra ibra edilmeyen ikinci Galatasaray başkanı oldu.

SIRADAKİ SEÇİMDE ADAY OLAMAYACAK

Galatasaray tüzüğüne göre seçime gidecek olan Galatasaray'da mevcut başkan Mustafa Cengiz, bu seçimde aday olamayacak.

Galatasaray kulüp tüzüğünün 59. maddesi;

"Aklanmayan Kulüp Başkanı ile Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu üyeleri bir seçim dönemi geçmeden yeniden aday olamaz ve seçilemezler."

İLGİLİ HABER ultrAslan'dan liseli zihniyete çok sert tepki! ultrAslan'dan liseli zihniyete çok sert tepki!

MUSTAFA CENGİZ'DEN MAHKEME YORUMU

"Konuşacak mısınız" sorusuna "Taraftar ve camia konuşuyor" cevabını veren Mustafa Cengiz, yönetim kuruluyla bir araya geleceklerini ve sakin kafayla durum değerlendirmesi yapacaklarını dile getirdi.

Camianın kendi kararını vereceğini belirten Cengiz, "Mahkemeye gidecek misiniz" sorusuna ise "Bakacağız" yanıtını verdi.

Cengiz kısa açıklamanın ardından aracına binerek salondan ayrıldı.

ADNAN POLAT YARGI KARARIYLA AKLANMIŞTI

Galatasaray Kulübünün 2011 yılında yapılan yıllık olağan mali genel kurulunda idari yönden ibra edilmeyen dönemin başkanı Adnan Polat ve yönetimi, yargı kararıyla aklanmıştı.

Kongrede mali yönden ibra edilen Adnan Polat ve yönetimindeki isimler, idari yönden ibra olmamanın iptali için dava açmıştı. Polat ve yöneticiler, yerel mahkemenin red kararını temyize götürmüştü.

Yargıtay, yerel mahkemenin kararını bozarak Polat ve yönetim kurulu üyelerini aklamıştı. Yargıtay kararını, "Spor kulüplerinin her türlü işlem ve faaliyetlerinde önemli olan paranın hesabının verilmesi olup, mali yönden kusurlu bulunmayan yönetim kuruluna idari yönden de kusur izafe edilmesi hukuken mümkün bulunmamaktadır." şeklinde açıklamıştı. 


YORUMLAR

İlginizi çekebilecek diğer haberler