Galatasaray   |   Beşiktaş   |   Fenerbahçe   |   Süper Lig   |   Şampiyonlar Ligi   |   UEFA Avrupa Ligi   |   NBA   |   Eurolig   |   Beko Basketbol Ligi

Galatasaray'ın yeni transferi Bafetimbi Gomis kimdir kaç yaşında aslen nereli?

A24.com.tr » spor » Galatasaray'ın yeni transferi Bafetimbi Gomis kimdir kaç yaşında aslen nereli?
Galatasaray'ın yeni transferi Bafetimbi Gomis kimdir kaç yaşında aslen nereli?

Galatasaray'ın bu sezon başında İngiliz ekibi Swensea City'den transfer ettiği Fransız golcü Bafetimbi Gomis, ilk lig maçındaki performansıyla yıldızlaştı. İşte Gomis'in kariyeri...

Sezona güçlü bir kadroyla girerek şampiyonluk yolunda iddialı olmak isteyen Galatasaray, forvet mevkindeki boşluğu Bafetimbi Gomis transferiyle doldurdu.

BAFETIMBI GOMIS KİMDİR?

Bafetimbi Gomis, 6 Ağustos 1985 tarihinde Fransa La Seyne-Sur-Mer'de dünyaya gelmiştir. 1,84 boyunda olan ve sağ ayağını iyi kullanan tecrübeli futbolcu, santrafor mevkinde görev almaktadır. Güçlü yapısıyla tanının Gomis, birçok Fransa takımında forma giymiştir.

Kariyerine 2003 yılında Saint Etienne'in B kadrosunda başlayan Senegal asıllı Fransız futbolcu, as takımda da forma şansı bulmuştur. 2005 yılında kiralık olarak Fransız kulüp Troyes'e transfer olan Bafetimbi Gomis, 6 aylık sürecin ardından takımına geri dönmüştür. 2005 yılından 2009 yılına kadar aralıksız olarak Saint Etienne forması giyen futbolcu, Fransa liginin önemli takımlarından Olimpik Lyon'un dikkatini çekmiştir.

Oyuncuyu almak için piyasa değerinin üzerinde fiyat biçen Olimpik Lyon, 13 Milyon Euro bedelle 2009 yılında bu transferi gerçekleştirmiştir. 2014 yılına kadar yeni takımında formasını terleten Gomis, bonservisi elindeyken İngiltere yolunu tutmuş ve Swansea City kadrosuna dahil olmuştur. İngiltere'de kendisini gösteren futbolcu, bir yıllık Marsilya'ya kiralanmış ve 2017 yılında tekrardan Swansea City'ye dönmüştür.

İLK LİG MAÇINDA YILDIZLAŞTI

Sezon başında Galatasaray'a transfer olan golcü oyuncu Sarı kırmızılılarla ilk lig maçına Kayserispor karşısında çıktı. Gomis, takımının 4-1 kazandığı maçta 2 gol ve bir asistlik performansıyla yıldızlaştı.


YORUMLAR

İlginizi çekebilecek diğer haberler