Galatasaray   |   Beşiktaş   |   Fenerbahçe   |   Süper Lig   |   Şampiyonlar Ligi   |   UEFA Avrupa Ligi   |   NBA   |   Eurolig   |   Beko Basketbol Ligi

Galatasaray sezonu yenilgiyle kapadı

A24.com.tr » spor » Galatasaray sezonu yenilgiyle kapadı
Galatasaray sezonu yenilgiyle kapadı

Süper Lig'de sezonun son maçında Sivasspor'a konuk olan şampiyon Galatasaray, 2-0 öne geçtiği maçtan 4-3 mağlup ayrıldı.

Geçen hafta Türk Telekom Stadı'nda oynanan maçta şampiyonluktaki direkt rakibi Medipol Başakşehir'i 2-1 yenerek 2018-2019 sezonunu şampiyon olarak tamamlamayı garantileyen Galatasaray, Demir Grup Sivasspor deplasmanında 2 farklı öne geçse de karşılaşmadan puansız ayrıldı.

Büyük bir rotasyona giden takım geçen haftaya göre 9 farklı isimle sahaya çıktı. Henüz 2. dakikada Martin Linnes ile öne geçen Galatasaray, 34. dakikada Linnes'in bu sefer gol pasını verdiği pozisyonda Muğdat Çelik ile farkı ikiye çıkarmayı başardı.

İlk yarının sonlarında ise Demir Grup Sivasspor'un golleri geldi. Ev sahibi ekip 43'te Sergiy Rybalka ve 45'te Hakan Arslan ile üst üste goller buldu ve ilk yarı 2-2 berabere tamamlandı.

İkinci yarıda da önemli fırsatlar yakalayan Demir Grup Sivasspor, 77'de Rybalka'nın maçtaki ikinci golü ile öne geçmeyi başardı. Bu golden hemen sonra Aroune Kone farkı ikiye çıkaran golü attı: 4-2

2 farklı öne geçtiği maçta 4 gol yiyerek geriye düşen Galatasaray, 82'de Muğdat'ın karşılaşmadaki ikinci golü ile skoru 4-3'e getirdi. Kalan sürede tabela değişmezken, Demir Grup Sivasspor sahadan 4-3 galip ayrıldı.

Bu sonuçla Galatasaray, şampiyon olduğu sezonu 34 maçta aldığı 20 galibiyet, 9 beraberlik ve 5 mağlubiyet ile 69 puanda tamamladı. Galatasaray, bu 34 maçta 72 gol atarken, kalesinde ise 36 gol gördü. Ayrıca sarı kırmızılı ekip Türk Telekom Stadı'ndaki 17 maçın hiçbirisinde yenilmedi ve 13 galibiyet ve 4 beraberlik aldı. Galatasaray, deplasmanda ise 17 maçta 7 galibiyet 5 beraberlik ve 5 mağlubiyet aldı.

Demir Grup Sivasspor ise sezonu 41 puanda tamamlarken, puan cetvelindeki son sırası tamamlanacak 34. hafta maçlarının ardından belli olacak. 


YORUMLAR

İlginizi çekebilecek diğer haberler