Galatasaray   |   Beşiktaş   |   Fenerbahçe   |   Süper Lig   |   Şampiyonlar Ligi   |   UEFA Avrupa Ligi   |   NBA   |   Eurolig   |   Beko Basketbol Ligi

Galatasaray-Beşiktaş ilk 11'ler belli oldu

A24.com.tr » spor » Galatasaray-Beşiktaş ilk 11'ler belli oldu
Galatasaray-Beşiktaş ilk 11'ler belli oldu

Galatasaray ile Beşiktaş arasında bu akşam oynanacak dev derbiye az bir zaman kala iki takımın sahaya çıkacağı ilk 11'ler belli oldu. İşte derbiyle ilgili son gelişmeler...

Spor Toto Süper Lig'de dev bir mücadele oynanacak. Galatasaray, ligin zirvesini yakından ilgilendiren maçta Beşiktaş'ı konuk edecek.

Galatasaray Beşiktaş derbi maçı ile bu akşam nefes kesecek bir mücadele Türk Telekom Arena'da sahne alacak. Lider Beşiktaş deplasmanda Galatasaray'ın konuğu oluyor. Sporseverler maç öncesinde mücadelenin hangi kanalda saat kaçta canlı yayınlanacağını merak ediyorlardı. Canlı yayın bilgileri belli oldu. Peki Galatasaray Beşiktaş derbi maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda?

İki takım arasındaki 93 yıllık rekabette, Galatasaray'ın Beşiktaş'a karşı galibiyetlerde 120-107, gol sayılarında da 480-447 üstünlüğü bulunuyor. Taraflar arasında ligde yapılan 117 maçın 43'ünü sarı-kırmızılılar, 32'sini siyah-beyazlılar kazandı. Türk Telekom Arena'da yapılan 6 derbiden 4'ünü ev sahibi sarı-kırmızılılar kazandı, Beşiktaş sadece şampiyon olduğu geçen sezon galip gelebildi. Rekabetteki son 25 lig maçında hakemler sadece 5 kez kırmızı kart kullandı. Galatasaray ile Beşiktaş arasında ligde yapılan ve en az bir golün atıldığı son 21 müsabakada ilk golü atan taraf sadece bir kez yenildi.

Türkiye'nin nefeslerini tutarak beklediği dev maç öncesi iki takımın 11'leri belli oldu. Son dakikada bir sürpriz yaşanmaması halinde iki dev ekip sahaya şu 11'lerle çıkacak:

İŞTE MUHTEMEL 11'LER:

GALATASARAY:
Muslera, Semih Kaya, Hakan Balta, Chedjou, Carole, Selçun İnan, De Jong, Bruma, Yasin, Sneijder, Podolski

BEŞİKTAŞ:
Fabri, Gökhan Gönül, Marcelo, Mitrovic, Adriano, Atiba, Oğuzhan, Quaresma, Talisca, Babel, Cenk Tosun

Galatasaray Beşiktaş derbi maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda?

Galatasaray Beşiktaş maçı bu akşam saat 20:00'da başlayacak. Bülent Yıldırım'ın yöneteceği mücadele beIN Sports 1 kanalından canlı olaraka yayınlanacak.

Galatasaray, derbide 3 puana kilitlendi

Sarı-kırmızılı ekip, Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında bu akşam Beşiktaş'ı konuk edecekŞampiyonluk yarışından kopmamak için galibiyete ihtiyacı olan Galatasaray'da Serdar Aziz dışında eksik oyuncu bulunmuyor. Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasındaki derbide bu akşam Beşiktaş'ı konuk edecek Galatasaray, galibiyete kilitlendi. Derbi maç öncesi 47 puanla lider durumda Beşiktaş'ın 7 puan gerisinde yer alan sarı-kırmızılı ekibin, şampiyonluk yarışında iddiasını sürdürebilmek için puan kaybına tahammülü yok.

Son 2 lig maçında Kayserispor'a 2-1 yenilip, Çaykur Rizespor'la da 1-1 berabere kalarak 5 puan yitiren Galatasaray, taraftarı önünde derbiyi kazanarak hem moral bulma hem de iddiasını yeniden ortaya koyabilme peşinde. Türk Telekom Arena'da saat 20.00'de başlayacak müsabakayı hakem Bülent Yıldırım yönetecek. Sarı-kırmızılı ekibin derbi maça, Muslera, Sabri Sarıoğlu, Semih Kaya, Chedjou, Linnes (Carole), Selçuk İnan, De Jong, Yasin (Rodrigues), Sneijder, Bruma ve Podolski 11'i ile çıkması bekleniyor.

Serdar Aziz dışında eksik yok

Beşiktaş derbisi öncesi sarı-kırmızılı ekipte sakatlığı süren Serdar Aziz dışında eksik futbolcu bulunmuyor. Galatasaray'da başta Wesley Sneijder olmak üzere sakatlıkları bulunan oyuncuların yeniden takıma dahil olmaları, teknik heyetin yüzünü güldürdü. Sarı-kırmızılı takımda disiplinsiz hareketleri gerekçesiyle Çaykur Rizespor maçı kadrosuna alınmayan Bruma ile tedavisi tamamlanan Sneijder'in bu akşam derbide forma şansı bulmaları bekleniyor.

Tudor ilk kez Türk Telekom Arena'da olacak

Galatasaray'da Jan Olde Riekerink'in ardından teknik direktörlük koltuğuna oturan Igor Tudor, ilk kez taraftarı önüne çıkacak. Sarı-kırmızılı ekibin başındaki ilk müsabakasına Çaykur Rizespor deplasmanında çıkan Tudor, Türk Telekom Arena'daki siftahını ise Beşiktaş derbisinde yapacak.

Muslera, Simovic'in rekoruna göz dikti

Galatasaray'ın kalecisi Fernando Muslera, Beşiktaş derbisinde bu akşam bir rekora da ortak olacak. Uruguaylı file bekçisi, Beşiktaş karşısında da kaleyi koruması halinde, Süper Lig kariyerindeki 188. lig maçına çıkacak ve 27 yıldır Zoran Simovic'e ait olan, "Galatasaray formasıyla en fazla lig maçına çıkan yabancı oyuncu." rekorunu egale edecek. Öte yandan, Galatasaray'ın tecrübeli futbolcusu Sabri Sarıoğlu ise Beşiktaş derbisinde görev alması durumunda kariyerinin 350. lig müsabakasına çıkmış olacak.

Ceza sınırında 2 oyuncu

Beşiktaş derbisi öncesi Galatasaray'da 2 oyuncu sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Sarı-kırmızılı oyuncular Nigel de Jong ve Lukas Podolski, darbide de sarı kart görmeleri halinde ligin 23. haftasındaki Antalyaspor karşılaşmasında takımdaki yerlerini alamayacak.  


YORUMLAR

İlginizi çekebilecek diğer haberler