Galatasaray   |   Beşiktaş   |   Fenerbahçe   |   Süper Lig   |   Şampiyonlar Ligi   |   UEFA Avrupa Ligi   |   NBA   |   Eurolig   |   Beko Basketbol Ligi

Türk Telekom Arena'da aslan zaferi! Galatasaray 3 - 0 Lokomotiv Moscow özet

A24.com.tr » spor » Türk Telekom Arena'da aslan zaferi! Galatasaray 3 - 0 Lokomotiv Moscow özet
Türk Telekom Arena'da aslan zaferi! Galatasaray 3 - 0 Lokomotiv Moscow özet

Şampiyonlar Ligi temsilcimiz Galatasaray D Grubu ilk maçında Lokomotiv Moskova ile karşılaştı. Mücadele Galatasaray'ın 3-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'ne müthiş bir oyun ve güzel bir galibiyetle başladı.

2 sezon sonra Şampiyonlar Ligi'ne dönen Fatih Terim'in öğrencileri, D Grubu'nda Rusya'nın Lokomotiv Moskova takımını 3-0 yendi. Sarı Kırmızılar'ı sonucu götüren goller Garry Rodrigues (9), Eren Derdiyok (67) ve Selçuk İnan'dan (90+4 penaltı) geldi.

Maça müthiş başlayan Galatasaray, ilk dakikalardan itibaren oyunu rakip yarı alana yıktı. Sağlı sollu ataklarla gol arayan Sarı Kırmızılar, 9. dakikada Garry Rodrigues'in harika golüyle 1-0 öne geçti.

Temsilcimiz golden sonra ataklarını devam ettirmesine karşın, ilk yarının sonlarına doğru oyun üstünlüğünü rakibine kaptırdı. Bu dakikalarda Muslera kalesinde devleşti; kurtarışlarıyla Galatasaray'ın soyunma odasına 1-0'lık skor üstünlüğüyle gitmesini sağladı.

2. yarıda Galatasaray tam anlamıyla oyunun tek hakimiydi. Rakibin geride boşluk bırakmasından da yararlanan Sarı Kırmızılar, buna karşın farkı artırma çabalarında amacına 67. dakikada ulaştı. Emre Akbaba'nın düşürülmesinden kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Eren Derdiyok, rakip defansın da hatalı baraj kurmasından yararlanarak topu ağlarla buluşturdu Galatasaray: 2 - Lokomotiv Moskova: 0.

87. dakikada Badou Ndiaye, 2. sarı kartla oyun dışı kalırken; 90+3'te Onyekuru müthiş bir deparla topu cezasahasıs sol içine taşıdı. Önündeki iki oyuncuya rağmen topu arkadaki Emre Akbaba'ya bıraktı. Bu oyuncu topu kaleci Guilherme'den kurtarırken yerde kaldı. Hakem tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi. 90'da Eren Derdiyok'un yerine giren tecrübeli oyuncu, topu ve kaleciyi ayrı köşelere göndererek maçın skorunu ilan etti Galatasaray: 3 - Lokomotiv Moskova: 0.

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Kasımpaşa'yı 4-1 yendikleri maça göre 11'de 2 değişiklik yaptı. Terim, Ozan Kabak ve Sinan Gümüş'ü yedeğe çekti; kırmızı kart cezası nedeniyle Kasımpaşa maçında oynayamayan Younes Belhanda ile o müsabakada yedek olan Fernando Reges'i, Lokomotiv Moskova karşısında görevlendirdi.

Lokomotiv Moskova karşılaşmasıyla UEFA Şampiyonlar Ligi'nde iki sezon aradan sonra boy gösteren sarı-kırmızılı takım, müsabakaya Fernando Muslera, Martin Linnes, Ryan Donk, Serdar Aziz, Yuto Nagatomo, Badou Ndiaye, Fernando Reges, Younes Belhanda, Emre Akbaba, Garry Rodrigues ve Eren Derdiyok 11'i ile çıktı.

CANLI ANLATIM

GOOOL! 90+5' Selçuk İnan attığı penaltı ile Galatasaray'ı 3-0 öne geçiriyor.

GOOOL! 67' Eren Derdiyok! Galatasaray 2-0 öne geçti

56' Ndiaye, cezasahası dışından çok sert vurdu. Kaleci Guilherme, son anda topu üstten kornere gönderdi.

54' Galatasaray tehlikeli geldi, Emre Akbaba üst üste 2 vuruşta Moskova defansını geçemedi.

Karşılaşmanın ilk yarısı Galatasaray'ın 1-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

29' Rus ekibi çok tehlikeli geldi, Ryan Donk topu çizgiden çıkardı.

26' Rodrigues'in sol kanattan çevirdiği topta Eren Derdiyok son dokunuşu yapamadı.

21' Lokomotiv tehlikeli geldi, Farfan'ın kafa vuruşunda Muslera köşeye giden topu kontrol etti.

9' GOL! Galatasaray, 9. dakikada Garry Rodrigues'in attığı golle 1-0 öne geçti.

1' Galatasaray-Lokomotiv Moskova mücadelesi başladı.

İLK 11'LER

GALATASARAY: Muslera, Nagatomo, Serdar, Donk, Linnes, Fernando, Belhanda, Ndiaye, Emre, Rodrigues, Eren

LOKOMOTİV MOSKOVA: Guilherme; Ignatyev, Kvirkvelia, Corluka, Höwedes, Idowu; Miranchuk, Denisov, Krychowiak, Fernandes; Farfán

TURNUVAYA EN ÇOK KATILAN TÜRK TAKIMI GALATASARAY

Galatasaray ve Lokomotiv Moskova, 2002-2003 Şampiyonlar Ligi sezonunun ardından ilk kez karşılaşacak. O sezon grup maçlarında mücadele eden iki ekip de, deplasmandaki maçlarda rakiplerine üstünlük sağlamıştı. Bu sezon 15. kez Şampiyonlar Ligi'ne katılma hakkı kazanan Galatasaray, turnuva tarihinde en fazla boy gösteren Türk kulübü konumunda.


YORUMLAR

İlginizi çekebilecek diğer haberler