Galatasaray   |   Beşiktaş   |   Fenerbahçe   |   Süper Lig   |   Şampiyonlar Ligi   |   UEFA Avrupa Ligi   |   NBA   |   Eurolig   |   Beko Basketbol Ligi

Trabzonspor yeni stadına kavuştu, Şenol Güneş Spor Kompleksi açıldı

A24.com.tr » spor » Trabzonspor yeni stadına kavuştu, Şenol Güneş Spor Kompleksi açıldı
Trabzonspor yeni stadına kavuştu, Şenol Güneş Spor Kompleksi açıldı

Trabzonspor'un denizin doldurularak yapılan ve içinde tenis kortlarından kapalı spor salonlarına kadar birçok spor binasının yer aldığı Şenol Günei Spor Kompleksi açılışı yapıldı.

 Türkiye'nin en büyük takımları arasında yer alan Trabzonspor, yeni stadyumuna Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açılışını gerçekleştirdiği gecede kavuştu.

Trabzonspor'un maçlarına ev sahipliği yapacak Akyazı Stadı açıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Katar Emiri Temim bin Hamed Al Sani, Türkiye-Katar Yüksek Stratejik İşbirliği Komite Toplantısı sonrasında yenilen akşam yemeğinin ardından yapımı tamamlanan Akyazı Spor Kompleksi’nin açılışına katılmak üzere stada geldi.


Stat açılışına olan yoğun ilgi nedeniyle stat çevresindeki yollar adeta kilitlenirken, heyet güçlükle stada ulaştı. Aynı zamanda çok sayıda taraftar ve öğrencilerden oluşan grup da Avni Aker Stadı’ndan sahile kadar yaptıkları veda yürüyüşünün ardından otobüslerle stada hareket ettiler. Açılış öncesi Trabzon Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından stat koltuklarına 40 bin Türk bayrağı ve 7 bin de Katar bayrağı bırakıldı.

Akyazı Stadı'na Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gelmesinin ardından 1 dakikalık saygı duruşu yapıldı.


Resmi açılış öncesinde statta trabzonspor belgeseli gösterildi, Trabzonsporlu eski futbolcular bir gösteri maçı yaptı. 80 Jenerasyonu’nda Şenol Güneş, Necmi Perekli, Ali Kemal Denizci, Serdar Bali, Mehmet Ekşi, Bekir Barçın, Necati Özçağlayan, Ali Yavuz, Hüsnü Özkara, Hüseyin Tok ve Turgay Semercioğlu forma giyerken, 90 Jenerasyonunda ise Metin Aktaş, Jacek Cyzio, Çağdaş Atan, Ünal Karaman, Orhan Kaynak, Lemi Çelik, Hami Mandıralı, Hamdi Aslan, İbrahim Yattara, Fatih Tekke ve Burak Yılmaz forma giydi.

Cumhurbaşkanı stadın ismini açıkladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2013’te temelini attığı Akyazı Stadı’nın bugün de açılışını yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan açılış konuşmasında, Trabzonspor'un yeni stadına bordo-mavililerin efsane kaptanı teknik direktör Şenol Güneş'in adının verildiğini açıkladı..

 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Şenol Güneş Spor Kompleksi'nin açılış töreninde yaptığı konuşmada, "Sayın Cumhurbaşkanım, inşallah sizi mahcup etmeyeceğiz, buradan şampiyonluklar, centilmenlik ve insanlık çıkaracağız." dedi.

"Şenol Güneş" ismi verilen Trabzon Akyazı Spor Kompleksi ve yapımı tamamlanan tesislerin toplu açılış törenine katılan Bakan Soylu, "Trabzon seninle gurur duyuyor" sloganları eşliğinde boynunda Trabzonspor atkısıyla kürsüye çıktı.

Soylu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hitaben yaptığı konuşmada, "Kararlılığınız, dik duruşunuz, bu toprakların kendi karar verme yeteneğini ortaya koyduğunuz irade ve geleceğe olan inancınız, özgürlüğünüz, hürriyetiniz, bağımsızlığınızla sadece bize öğretmiyorsunuz, bizden sonraki nesle de öğretiyorsunuz. Bir şey söylüyorsunuz yıllardan beri, 'Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri.' Size minnettarız, şükran sunuyoruz." ifadelerini kullandı.

Stadın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın iradesinin eseri olduğunu vurgulayan Soylu, şunları kaydetti:

"Size çok teşekkür ediyoruz, sizin talimatlarınızla bu stadı bu hale getiren herkese de minnettarız. Sayın Cumhurbaşkanım inşallah sizi mahcup etmeyeceğiz, buradan şampiyonluklar, centilmenlik ve insanlık çıkaracağız. Bugün sizin misafiriniz olan ve bizim şehrimizi onurlandıran Katar Emirimize ve onun kıymetli arkadaşlarına da 'Şehrimize tekrar hoşgeldiniz.' diyorum, Trabzonspor'a yaptığı katkılardan dolayı minnet ve şükranlarımızı ifade ediyorum. Burada sadece tek cümle söylenir, Allah hayırlı ve uğurlu etsin."

- Albayrak: "Cumhurbaşkanımız olmasaydı böyle bir stat olmazdı"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ise stadın sadece Trabzon için değil, Türkiye ve Türk sporu için de önemli olduğunu dile getirerek, "Trabzon'un, Türk sporu ve futbolu için ne kadar büyük bir anlam ifade ettiğini tüm Türkiye olarak biliyoruz. Bu stadın temellerinin atıldığı ilk günden bugüne kadar, ne kadar büyük mücadeleler ve kararlılıklar gösterildiğinin en yakın şahidi olarak Sayın Cumhurbaşkanımıza bir Trabzonlu, Trabzonsporlu olarak sonsuz şükranlarımı iletiyorum." diye konuştu.

"Eğer Cumhurbaşkanımız olmasaydı böyle bir stadı Trabzon'a kazandırmak mümkün olmazdı." diyen Bakan Albayrak, "Bundan sonra siz kıymetli hemşehrilerime düşen, bu stadı her zamankinden daha büyük bir coşkuyla doldurmak, sadece Türkiye'de değil, Avrupa'da ve dünyada Trabzonumuzun ve Trabzonsporumuzun tarihi başarılara imza atması için sonuna kadar desteklemektir." değerlendirmesini yaptı.

Albayrak, Allah'tan milletin birliğini ve beraberliğini daim kılmasını niyaz ederek, şehitlere rahmet, gazilere ise sağlıklı, uzun ömürler temennisinde bulundu.

- Kılıç: "Şu an Türkiye'deki en önemli stadyumlardan birisindeyiz"

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, stadın temelini, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uğurlu elleriyle attığını belirterek, "Sayın Cumhurbaşkanım, düşüncesinden başlayarak her şeyinde birebir emeğiniz var. Bugün de uğurlu ellerinizle inşallah bu eseri Türkiye'ye, Trabzon'a kazandıracaksınız." dedi.

Bakan Kılıç, Türkiye'yi ve milleti bölmeye, ideallerini durdurmaya çalışanlar olduğuna dikkati çekerek, sözlerini şöyle tamamladı:

"14 yıllık AK Parti iktidarında neler yapıldığının en önemli göstergelerinden birisi de işte bu stadyumdur. Size bu gösterdiğiniz kararlılıktan, Türkiye'ye kazandırdığınız eserlerden dolayı şükranlarımızı sunuyoruz. İnşallah daha nice eserleri de sizin uğurlu ellerinizle Türkiye'ye kazandıracağız. Kararlılığınız, emeğiniz, duruşunuz için size teşekkür ediyoruz. Trabzonlulara, Trabzonsporlulara hayırlı, uğurlu olsun."

- Usta: "Nice 50 yıllara burada hep birlikte gireceğiz"

Trabzonspor Kulübü Başkanı Muharrem Usta, olağanüstü bir stada kavuştuklarını belirterek, "Nice 50 yıllara burada hep birlikte gireceğiz. Olağanüstü bir statta bundan sonra yeni yolculuğumuz başlayacak." ifadelerini kullandı.

Stadın şehre ve ülkeye kazandırılmasında Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çok net ve kararlı bir duruşu olduğunu dile getiren Usta, "Sayın Cumhurbaşkanım size minnettarız. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız, İçişleri Bakanımız, Gençlik ve Spor Bakanımız, TOKİ, Turkcell... Burada emek sarf eden, bu güzel stadın ortaya çıkmasında emek veren herkese sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz." diye konuştu.

Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan, Katar Emiri Şeyh Temim Hamad El-Tani, Katar ve Gürcistan'dan gelen davetliler, şehit yakınları, gaziler ve birçok ilden davet edilen sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile Trabzonspor taraftarı katıldı.

Stada, Türk bayrağı ile Büyük Önder Atatürk, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve Katar Emiri'nin posterleri asıldı. Statta ayrıca, "Sayın Cumhurbaşkanım Trabzon'a hoşgeldiniz", "Sayın Katar Emiri Trabzon'a hoşgeldiniz", "Yeni Trabzon stadı hayırlı olsun", "Teşekkürler Sayın Cumhurbaşkanım", "Teşekkürler Sayın Başbakanım" yazılı pankartlar da yer aldı.

Törende, Türk bayrağını milli güreşçi Selçuk Çebi, Katar bayrağını ise milli güreşçi Taha Akgül taşıdı. Taraftarlar, "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Ne mutlu Türk'üm diyene", "Her Türk asker doğar" gibi çeşitli sloganlar attı.

Öte yandan Trabzon Büyükşehir Belediyesi, açılış töreni öncesi vatandaşlara 40 bin Türk bayrağı ile 8 bin Katar bayrağı dağıttı. İlçelerde yaşayan vatandaşların, ücretsiz olarak 80 otobüsle stada ulaşımları sağlandı.


 


YORUMLAR

İlginizi çekebilecek diğer haberler