Galatasaray   |   Beşiktaş   |   Fenerbahçe   |   Süper Lig   |   Şampiyonlar Ligi   |   UEFA Avrupa Ligi   |   NBA   |   Eurolig   |   Beko Basketbol Ligi

Trabzon'da kolbastı şov! Fenerbahçe eli boş döndü

A24.com.tr » spor » Trabzon'da kolbastı şov! Fenerbahçe eli boş döndü
Trabzon'da kolbastı şov! Fenerbahçe eli boş döndü

Süper Lig'de 20. hafta mücadelesinde Trabzonspor sahasında Fenerbahçe'yi konuk etti. Ev sahibi takım maçın hemen başında yenik düşmesine rağmen mücadeleden 2-1 galip ayrıldı.

Süper Lig'in 20. haftası dev bir rekabete sahne oldu. Lider Demir Grup Sivasspor'un ardından zirve mücadelesi veren Trabzonspor ve Fenerbahçe karşı karşıya geldi.

Trabzon'daki karşılaşma adeta golle başladı. Konuk Fenerbahçe henüz 45. saniyede Max Kruse ile öne geçti. Sarı-lacivertliler, bu sezon Süper Lig'deki en erken golünü Trabzonspor karşısında bulurken, Alman yıldız Max Kruse sezonun ikinci devresindeki maçlarda boş geçmedi ve 3'te 3 yaptı.

Trabzonspor beraberlik için çok beklemedi ve 16. dakikada Alexander Sörloth ile maça eşitlik geldi. Son üç iç saha maçında rakip fileleri havalandıran Norveçli golcü, böylece ligde 16 gole ulaştı.

1-1 sonrası topla daha fazla hakim olmaya başlayan bordo-mavililer yenik duruma düştüğü maçta üstünlüğü yakaladı. Filip Novak'ın 32. dakikadaki kafa golü aynı zamanda ilk yarının skorunu belirledi: 2-1.

Trabzonspor maçın ikinci yarısına oyuncu değişikliğiyle başladı. Teknik direktör Hüseyin Çimşir, Yusuf Sarı'nın yerine yeni transfer Guilherme'yi oyuna aldı. Beraberlik için açık arayan Fenerbahçe'de ise 63. dakikada iki değişiklik birden oldu.  Nabil Dirar'ın yerine Deniz Türüç, Tolga Ciğerci'nin yerine ise Emre Belözoğlu oyuna girdi.

KIRMIZI KART

Fenerbahçe'de maçın 72. dakikasında sarı kart gören Luiz Gustavo, duraklam dakikalarında bir kart daha görerek oyun dışı kaldı. Tecrübeli futbolcu böylece Ziraat Türkiye Kupası'ndaki GMG Kırklarelispor maçında cezalı duruma düştü. 

Mücadelenin son bölümünde topla oynama yüzdesini elinde bulunduran Fenerbahçe, yakaladığı fırsatlardan gol çıkaramayınca Trabzonspor gecenin kazananı oldu: 2-1.

Bu sonucun ardından bordo-mavililer üst üste dördüncü galibiyetini alırken zirveye bir adım daha yaklaştı. 4 maçlık galibiyet serisini Trabzon'da bırakan sarı-lacivertliler ise sezonun 5. mağlubiyetini aldı.


YORUMLAR

İlginizi çekebilecek diğer haberler