Galatasaray   |   Beşiktaş   |   Fenerbahçe   |   Süper Lig   |   Şampiyonlar Ligi   |   UEFA Avrupa Ligi   |   NBA   |   Eurolig   |   Beko Basketbol Ligi

Trabzon Yol İş Sendikası Ortaokulu, Şampiyonadan madalya ile döndü

A24.com.tr » spor » Trabzon Yol İş Sendikası Ortaokulu, Şampiyonadan madalya ile döndü
Trabzon Yol İş Sendikası Ortaokulu, Şampiyonadan madalya ile döndü

Okul Sporları Futbol Yıldızlar Kız ve Erkek Türkiye Şampiyonası Manisa’da gerçekleştirildi.

Şampiyona sonrasında, dereceye giren takımlara kupa ve madalyaları takdim edildi. Son 3 yılda; 2 Türkiye 2.liği ve bir de Türkiye 3.lüğü olan, Trabzon Yol İş Sendikası Ortaokulu şampiyonada ikinci olarak, Trabzon’a madalya ile döndü.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından  düzenlenen 2021-2022 Okul Sporları Yıldızlar Kız ve Erkek Futbol Türkiye şampiyonası maçları, 23-26 Mayıs tarihleri arasında Manisa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde; KKTC ve 13 ilin katılımıyla, Manisa  8 Eylül ve Tevfik Lav Stadı'nda oynanan final maçlarıyla tamamlandı. Müsabakalar ilk gününden son gününe kadar,  birbirinden heyecanlı ve nefes kesen maçlara sahne oldu. Takımlar, Türkiye şampiyonu olabilmek için kıyasıya mücadele verdi.

Şampiyonada 288 sporcu mücadele etti

Manisa’da oynanan müsabakalara; kızlarda Bursa, Denizli, İstanbul, Kahramanmaraş, Mersin, Ordu, Van ve Zonguldak, erkeklerde ise Trabzon, Antalya, İstanbul, KKTC, Kocaeli ve  Samsun  illerinden sporcular katıldı.  Şampiyonada 144 kız ve 144 erkek olmak üzere, 288 sporcu mücadele etti. Müsabakaların il günkü açılışına Manisa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Hizmetleri Müdürü Mustafa Buldu, Okul Sporları Şube Müdürü Fatih Umut Altınışık, sporcular ve beden eğitimi öğretmenleri katıldı.

Kızlar Müsabakasının Türkiye  şampiyonu Bursa Salih Şeremet Ortaokulu

Manisa 8 Eylül Stadı’nda oynanan Yıldız Kızlar müsabakaları sonucunda; Türkiye şampiyonu Bursa Salih Şeremet Ortaokulu olurken, ikinci Zonguldak Atatürk Ortaokulu, üçüncü Ordu Başöğretmen Ortaokulu, dördüncü İstanbul Mimar Sinan Ortaokulu oldu.

Erkekler müsabakasının Türkiye Şampiyonu Kocaeli 28 Haziran Ortaokulu

Manisa Tevfik Lav Stadı’nda oynanan erkekler müsabakalarında ise Türkiye Şampiyonu Kocaeli 28 Haziran Ortaokulu olurken, ikinci Trabzon Yol-iş Sendikası Ortaokulu, üçüncü İstanbul Halil Türkkan Ortaokulu, dördüncü İstanbul Ayhan Şahenk Ortaokulu oldu.

Hüseyin Keleş: evlatlarımızla gurur duyuyorum

22-26 Mayıs Tarihleri arasında gerçekleşen şampiyonada güçlü rakiplerini eleyerek finalle çıkan Trabzon Yol İş Sendikası Ortaokulu, Okul Müdürü Hüseyin Keleş Yıldız Futbol takımı öğretmen ve öğrencilerini kutlayarak, “Bizler burada müthiş bir başarıya imza attık. Evlatlarımızla gurur duyuyorum. Kupayı almayı çok istiyorduk, ama olmadı. İkincilik Trabzon şehrimize öğrencilerimize, onların değerli velilerine ve kıymetli öğretmenlerimize hayırlı uğurlu olsun” görüşlerine yer verdi. 

Kaymakam Cemal Hüsnü Çaykara: bu çocuklar pes edecek gibi görünmüyor

Yol İş Sendikası Ortaokulu öğrencilerini makamında ağırlayan  Manisa Şehzadeler Kaymakamı Cemal Hüsnü Çaykara, başarılarından dolayı Trabzon kafilesini tebrik etti. Kendisi de Trabzonlu olan Manisa Şehzadeler  Kaymakamı  Cemal Hüsnü Çaykara, “Memleketimin başarılı sporcularını görev yaptığım şehirde ağırlamaktan çok mutluluk ve onur duydum. Başarılı sporcu ve okul idarecilerini, antrenörlerini tanımaktan çok mutlu oldum. İnşallah seneye şampiyonluk kupası da gelir. Bu çocuklar pes edecek gibi görünmüyor” diyerek öğrencileri kutladı.

Spor İl Müdüründen fair play vurgusu

Manisa Gençlik ve Spor İl Müdürü Yunus Öztürk, geleceğin yıldızlarını Manisa’da ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirterek, tüm sporcu ve antrenörlere başarılar diledi. Maçların fair play çerçevesinde geçmesinden memnuniyet duyduğunu ifade eden Yunus Öztürk, “Dereceye giren takımlarımızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Trabzon Yol İş Sendikası Ortaokulu, müsabakalardan ikincilik ile Trabzon’a döndü

Trabzon Yol-iş Sendikası Ortaokulu erkekler takımı  Manisa müsabakalarında ilk maçı  Samsun Atatürk ortaokulu ile oynadı. Bu maçı 2-0 aldı. Takım ikinci maçını Antalya Mecdude  Basakinci oratolulu ile oynadı ve bu maçta 1-2 yenildi.  Takım üçüncü maçında ise İstanbul Halil Türkan ortaokulu ile karşı karşıya geldi, bu maçtan 2-1 galibiyet ile ayrıldı.  Takım yarı finalde İstanbul Ayhan Şahenk orta Okulu ile yarıştı. Bu maçı 5-0 skorla sildi süpürdü. Takım final maçında ise Kocaeli 28 Haziran Ortaokulu ile karşı karşıya geldi.   Manisa’da gerçekleşen şampiyona da güçlü rakiplerini tek tek eleyen ve “O sene bu sene” parolasıyla maçlara hazırlanan Trabzon Yol İş Sendikası Ortaokul,  finalde  Kocaeli’ne 1-0 yenilerek şampiyonluk kupasından oldu. Böylece; 2021-2022 Eğitim ve Öğretim Yılı “Okul Sporları Yıldız Erkekler Türkiye Şampiyonası’nda” Trabzon Yol İş Sendikası Ortaokulu ikinci oldu.

Antrenör Coşkun Çınar; “hayalimi gerçekleştirdim”

Okul Sporları  Şampiyonası Erkekler müsabakasının ikincisi olan Trabzon Yol-iş Sendikası Ortaokulu erkekler takımı Antrenörü ve Beden Eğitimi Öğretmeni Coşkun Çınar, müsabakalarda; okullarını ve Trabzon’u en iyi şekilde temsil ettiklerini, fair play- sportif erdem çerçevesinde yarıştıklarına vurgu yaparak; “Okul sporlarında Türkiye’ de tanınan, bilinen, her zaman yarışın içinde olan bir takım, bir okul oluşturma hayalimi gerçekleştirdim. Biz bu yarışmalarda Trabzon’u en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyoruz. Ayrıca oyuncularımıza sadece spor dalını değil, erdemli sporcu olmayı, başarılı olmanın anahtarlarını çalışma disiplini, vazgeçmemeyi, kararlı olmayı, başarının peşinden koşmayı asla bırakmamayı, pes etmemeyi öğretiyoruz “ ifadelerine yer verdi.  

Coşkun Çınar; “önümüzdeki yıl O kupayı  alacağız ve Trabzon’a  kupamız ile döneceğiz”

Antrenör Coşkun Çınar oyuncularının her açıdan yanlarında olduklarına dikkat çekerek; “Oyuncuların gelişimi ve tecrübe kazanmaları için, harika bir ortam yaratmaya çalıştık. Ve nihayetinde de  çok zor  müsabakalar oynadık. Bizde çok iyi bir takımız ama, rakiplerimizde çok zorlu idi. Evet ikinci olduk ama, Türkiye şampiyonu olma hayalimizden asla vazgeçmedik. Çünkü biz sonuç ne olursa olsun öğrencilerimize pes etmemeyi ve hedeften vazgeçmemeyi öğretiyoruz.  Bu nedenle daha bugünden önümüzdeki senenin hazırlıklarını planlıyoruz, hazırlıklarımızı önümüzdeki yıl getireceğimiz şampiyonluğa göre yapıyoruz. Hedefe kilitlendik ve asla bu hedeften dönmeyi düşünmüyoruz. Okul Müdürümüz Hüseyin Keleş ile birlikte,  önümüzdeki yılın planlamasını şimdiden yapmaya başladık.   Önümüzdeki yıl  şampiyonayı ve O kupayı  alacağız ve müsabakalardan Trabzon’a, okulumuza kupamız ile döneceğiz.” görüşlerine yer verdi.

“Finale Trabzonspor forması ile çıkmayı çok istedik ama, olamadı”

 Trabzonspor’un şampiyonluğundan sonra, Manisa’daki kendi okul takımlarının final maçına Trabzonspor forması ile çıkmak istediklerini ancak, bunun mümkün olamadığının üzüntüsünü yaşadıklarını ifade eden takım Antrenörü Coşkun Çınar, “Finallerde bordo -mavi formamız  ile mücadele etmek isterdik. Ama olmadı.  Trabzonspor Kulübü’nde  yeterli forma olmadığından,  okulumuza forma verilemedi. Çok üzüldük, Trabzonspor forması ile final maçını oynayamadık, ama Trabzon şehrini çok iyi temsil ettik. Bize finallerde destek veren A. Sebat Spor Kulübü’ne, Trabzonspor Yöneticisi Ömer Sağıroğlu’na, ASKF Yöneticisi Mehmet Ersin Erol ve Halil Melek hocama, Manisa Şehzadeler Kaymakamı Cemal Hüsnü Çaykara’ya,  Manisa Trabzonlular Derneği Başkanı Mahmut Alioğlu ve yönetimine, ilgi alaka ve katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi.

Okul Sporları  Şampiyonası Erkekler müsabakasının ikincisi olan Trabzon Yol-iş Sendikası Ortaokulu erkekler takımı  Manisa müsabakalarına; Okul Müdürü Huseyin Keleş,  takım Antrenörü ve Beden Eğitimi Öğretmeni Coşkun Çınar, Beden Eğitimi Öğretmenleri; İskender Altuntaş, Adile Öztürk, Elif Ümit Öztürk, Zafer Yener, Trabzon Gençlik ve Spor Trabzon İl Müdürlüğü personeli ve masörü Şeref Turan ile katıldı.

Trabzonlular Derneği; “Trabzon’ da müsabaka izliyormuşuz gibi hissettik”

Manisa’daki Trabzon kafilesini bir an olsun yalnız bırakmayan Manisa Trabzonlular Derneği Başkanı Mahmut Alioğlu ve yönetim kurulu üyeleri de ikincilik sevincine ortak oldu. Manisa Trabzonlular  Derneği Başkanı Mahmut Alioğlu; Manisa’da yaşamalarına rağmen Trabzon, Trabzonsporluluk ve sporla olan bağlarını hiç koparmadıklarına vurgu yaparak; “Trabzon sevdalısıyız. Trabzon Yol İş Sendikası Ortaokulu  sporcularını, öğretmenlerini ve okul idarecilerini Manisa’da ağırlamaktan, memleketimize ve spora dair istişareler etmekten, başarılı sporcularımızın  Manisa’daki müsabakalarını heyecanla izlemekten ve onların başarılarına şahit olmaktan çok mutlu olduk. Biz hep söylüyoruz; biz Trabzonlular nerede yaşarsak yaşayalım, nerede doyarsak doyalım, “bize her Trabzon.” Hele ki Trabzon Yol İş Sendikası Ortaokulu’nun başarılı sporcularını, antrenörlerini, okul idarecilerini tanımak ve onlarla şampiyonluk yolunda heyecanlanmak, biz Manisa’da yaşayan Trabzon sevdalılarına, Manisa Trabzonlular Derneği Yönetim Kurulu üyesi arkadaşlarıma çok iyi geldi.   Sanki Trabzon’ da müsabaka izliyormuşuz gibi hissettik. Trabzon Yol İş Sendikası Ortaokulu   sporcuları, antrenörleri, hocaları ve okul idarecilerine bundan sonraki müsabakalarında başarılar dileriz. Takımı Manisa’da ağırlamamıza destek veren Sayın Şehzadeler Kaymakamı Cemal Hüsnü Çaykara’ya, Şehzadeler Belediye Başkanı Sayın Ömer Faruk Çelik’e, Yunusemere Belediye Başkanı Sayın Dr. Mehmet Çerçi’ye, İşadamı Seyithan Akar’a, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Kavas’a, Ak Parti Yunusemre Gençlik Kolları Başkanı Taha Beytullah Oyar’a,  Derneğimiz üyesi Abdullah Küçükali’ye ve Kaan Küçükali’ye  katkılarından dolayı çok teşekkür ederiz.” dedi.

Şampiyona kapanış seremonisiyle sona erdi. Şampiyonaya katılan takımlara hediyeleri protokol tarafından takdim edildi .  Dereceye giren takımlara kupa ve madalyaları Manisa Şehzadeler Kaymakamı Cemal Hüsnü Çaykara, Manisa Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Kavas, MCBÜ Rektör Yardımcısı ve vekili Prof. Dr. Mustafa Kazaz, Manisa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Hizmetleri Müdürü Mustafa Buldu, Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Gencay, Manisa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Kerim Kocabıyık, Şehzadeler İlçe Spor Müdürü Erhan Özel, Okul Sporları Şube Müdürü Fatih Umut Altınışık, Kocaeli Spor Hizmetleri Müdürü Ziya Sarıgöl, Manisa Futbol Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Özcan Nalbantlar, Manisa Yunusemre Belediyespor Sportif Direktörü Sedat Öngider tarafından takdim edildi.


YORUMLAR

İlginizi çekebilecek diğer haberler