Galatasaray   |   Beşiktaş   |   Fenerbahçe   |   Süper Lig   |   Şampiyonlar Ligi   |   UEFA Avrupa Ligi   |   NBA   |   Eurolig   |   Beko Basketbol Ligi

Teknofest ücretli mi? Teknofest giriş ücretli mi, kaça kadar açık?

A24.com.tr » spor » Teknofest ücretli mi? Teknofest giriş ücretli mi, kaça kadar açık?
Teknofest ücretli mi? Teknofest giriş ücretli mi, kaça kadar açık?

Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST özellikle gençlerin büyük ilgisini görüyor. Peki Teknofest ücretli mi? Teknofest kaça kadar açık? Teknofest giriş ücretli mi?

İstanbul'da düzenlenen Teknofest ziyaretçi akınına uğruyor. Teknoloji sevdalılarının yoğun ilgisini çeken festivalle ilgili bazı soruların yanıtı aranıyor. Teknofest ücretli mi? Teknofest giriş ücretli mi? Teknofest kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor? Teknofest kaça kadar açık? İşte yanıtı...

TEKNOFEST İSTANBUL Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ve T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen ve Türkiye’nin millî teknoloji geliştirmesi konusunda kritik rol oynayan kuruluşlar tarafından desteklenen Türkiye’nin ilk ve tek havacılık, uzay ve teknoloji festivalidir. Türkiye'nin 81 ilinden 122 farklı ülkeden toplamda 17.773 takımın başvuru yaptığı festivalde, 2 binden fazla takım finalist olarak yarışacak. Teknofest 2019 hakkında tüm detaylar haberimizin içerisinde yer alıyor.

TEKNOFEST GİRİŞ ÜCRETLİ Mİ?

TEKNOFEST İSTANBUL Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında düzenlenen Gösteriler, Aktiviteler ve Seminerler'e katılım ve Uluslararası Girişim Fuarı'nı ziyaret ücretsiz olup herkese açıktır.

TEKNOFEST ULAŞIM NASIL OLACAK, ÜCRETSİZ Mİ?

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı tarafından 20-23 Eylül tarihlerinde düzenlenecek ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi dahil olmak üzere birçok kurum ve kuruluşun destek verdiği İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'nin (TEKNOFEST) ulaşımın ücretsiz sağlanacağı belirtildi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Yeni Havalimanında yapılacak ve üç gün sürecek TEKNOFEST'e ulaşım için yeni otobüs hatları belirlendi.

Sabah 09.00 ile akşam 19.00 saatleri arasında düzenlenen seferlerin yolcu yoğunluğuna göre ayarlaması yapılacak.
İBB şirketi İSBAK da festivalin sponsorluğunu üstlenen kurumların arasında yer aldı.

Yeni havalimanına 20 ile 23 Eylül'de; Taksim Gümüşsuyu, Mecidiyeköy E-5 yanı, Kadıköy, Beşiktaş, Üsküdar İskele, Ümraniye Tepeüstü, Yenibosna aktarma istasyonu, Eminönü sahil, Hadımköy son durak, Eyüpsultan Feshane, İSPARK otoparkı, Maltepe metro istasyonu, Kartal E-5, Büyükçekmece Tüyap Merkezi, Küçükçekmece Stad yanı, Sarıyer son durak ve Seyrantepe Metro istasyonu İETT peron ve duraklarında otobüsler kaldırılacak.

TEKNOFEST NEDİR?

TEKNOFEST İSTANBUL Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nin en önemli ayağını teknoloji yarışmaları oluşturmaktadır.

Havacılıktan otomotive, yapay zekadan simülasyon sistemlerine, su altı araçlarından otonom araçlara uzanan geniş bir spektrumda düzenlenen 19 farklı kategoride yer alan teknoloji yarışmalarına Türkiye'nin 81 ilinden 122 farklı ülkeden toplamda 17.773 takım başvuru yapmış olup 2.000'den fazla takım 50.000 yarışmacı finalist olmaya hak kazanmıştır.

Türkiye’de gençlerin millî teknoloji üretme ve geliştirme konusuna ilgilerinin artması hedeflenmiş, ön eleme aşamasını geçen takımlara toplamda 4 Milyon TL'nin üzerinde maddi ve malzeme desteği sağlanarak bu alanda çalışan binlerce gencin projesi desteklenmiştir. Finalist takımları 3 Milyon TL'nin üzerinde ödül beklemektedir.

TEKNOFEST 2019 NE ZAMAN BİTİYOR?

Teknofest etkinlikleri 22 Eylül 2019 tarihinde son bulacak.

TEKNOFEST NEREDE?

Teknofest 2019 Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştiriliyor.


YORUMLAR

İlginizi çekebilecek diğer haberler