Galatasaray   |   Beşiktaş   |   Fenerbahçe   |   Süper Lig   |   Şampiyonlar Ligi   |   UEFA Avrupa Ligi   |   NBA   |   Eurolig   |   Beko Basketbol Ligi

Şenol Güneş Avrupa Şampiyonası'na odaklandı

A24.com.tr » spor » Şenol Güneş Avrupa Şampiyonası'na odaklandı
Şenol Güneş Avrupa Şampiyonası'na odaklandı

2020 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nin en kritik karşılaşması öncesi A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Şenol Güneş, "Son düzlükteyiz, son adımı iyi atmak istiyoruz" dedi.

A Milli Futbol Takımı'nın, 2020 Avrupa Şampiyonası (EURO 2020) Elemeleri'nde İzlanda ve Andorra ile yapacağı maçlar öncesinde Şenol Güneş basın toplantısı düzenledi.

A Milli Futbol Takımı, 2020 Avrupa Şampiyonası (EURO 2020) Elemeleri'nde 14 Kasım Perşembe günü İstanbul'da İzlanda, 17 Kasım Pazar günü de deplasmanda Andorra ile yapacağı H Grubu'ndaki son iki maçın hazırlıklarına İstanbul'da başladı.

Bu maçlar öncesinde basın toplantısında konuşan teknik direktör Şenol Güneş, "Son düzlükteyiz, son adımı iyi atmak istiyoruz. Anadolu'da başlayan bu yarışı İstanbul'da bitirmek için bir adım daha atmak zorundayız." ifadelerini kullandı.

Güneş, kalan iki maçta esas hedeflerinin 6 puan olduğunu söylerken, "Hedefimiz iki maçta altı puan ama en kötü ihtimalle beraberlik de çıkmamıza yeterli olacak. Kazanmak için oynadığımız sürece beraberlikle dahi Avrupa Şampiyonası hedefimizi gerçekleştireceğiz." dedi.

"Anadolu'da bize bugüne dek destek olanların duaları, İstanbul'da olanların da sahaya gelmeleri ile başarılı bir sonuç alacağımızı düşünüyorum" diyen Güneş, rakip İzlanda ile ilgili ise, "İzlanda uyumlu bir takım. Alternatifleri de yeterli şekilde aynı görevleri yapıyor. Fizik güçleri iyi. Boylular, dayanıklı ve kuvvetliler. Oyun disiplini olan bir takım." diye konuştu.

Sakatlığı bulunan emre Belözoğlu ile ilgili de soruyu cevaplayan Güneş, "Emre Belözoğlu bizim kaptanımız. Tecrübesiyle bize çok katkı sağlıyor. Sakatlığı var ancak bizimle beraber olacak." dedi.

Son olarak basın mensuplarına seslenen Güneş, "Siz de maça gelin ve bağırın" dedi. 

Türkiye-İzlanda karşılaşması Türk Telekom Stadı'nda 14 Kasım Perşembe akşamı saat 20.00'de başlayacak. Milliler, Andorra ile deplasmanda oynayacağı karşılaşma için 15 Kasım Cuma günü İstanbul'dan İspanya'nın Barselona kentine gidecek ve buradan Andorra'ya geçecek.

Andorra ile Türkiye arasındaki mücadele Andorra La Vella'daki Ulusal Stadyum'da TSİ 22.45'te oynanacak.

H Grubu'nda oynadığı 8 maçta 6 galibiyet, birer beraberlik ve yenilgiyle 19 puan toplayan A Milli Takım, averajla Fransa'nın önünde lider durumda bulunuyor. Milliler, İzlanda maçında beraberlik halinde bile, Andorra ile yapılacak son karşılaşma öncesi 2020 Avrupa Şampiyonası'na katılmayı garantileyecek. 


YORUMLAR

İlginizi çekebilecek diğer haberler