Galatasaray   |   Beşiktaş   |   Fenerbahçe   |   Süper Lig   |   Şampiyonlar Ligi   |   UEFA Avrupa Ligi   |   NBA   |   Eurolig   |   Beko Basketbol Ligi

Şampiyonlar Ligi maç özetleri 21 Kasım Salı tivibuspor

A24.com.tr » spor » Şampiyonlar Ligi maç özetleri 21 Kasım Salı tivibuspor
Şampiyonlar Ligi maç özetleri 21 Kasım Salı tivibuspor

UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarındaki 5'inci maçların bazıları dün akşam oynandı. Temsilcimiz Beşiktaş'ın da tur atladığı gecenin maçları nefesleri kesti. İşte maçların özet görüntüleri...

Avrupa'nın kulüpler bazındaki en prestijli turnuvası olan Şampiyonlar Ligi'nde dün akşam birbirinden heyecanlı ve keyifli maçlar oynandı. Beşiktaş, evinde Porto ile 1-1 berabere kalarak grup liderliğini garantiledi. Kulüp tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi'nde gruplardan çıkmayı başaran Beşiktaş, topladığı 11 puan ile Fenerbahçe'nin rekoruna ortak oldu.

E Grubu'ndaki 2 maça ise son dakikada yenilen goller damga vurdu. Şoku yaşayan takımlar ise Spartak Moskova ile Liverpool oldu.

F Grubu'nda Napoli ikinci tura çıkma yolundaki rakibi Shaktar'ı 3-0 geçerek iddiasını korurken, Manchester City, evinde Feyenoord'u tek golle geçerek liderliğini garantiledi.

TURU HANGİ TAKIMLAR GEÇTİ?

PSG, Bayern Münih, Tottenham ile Manchester City, 4. hafta sonrasında Şampiyonlar Ligi'nde son 16'ya yazdıran takımlar oldu.Dün oynanan maçlar ile temsilcimiz Beşiktaş ile Real Madrid turu geçmesi kesinleşen takımlar oldu. Bunun yanında Dortmund, APOEL, Monaco, Maribor'un elendiği kesinleşti.

Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki en önemli organizasyonu UEFA Şampiyonlar Ligi'nde grup aşamasının 5. haftası, E, F, G ve H gruplarında oynanan 8 maçla başladı.Beşiktaş, konuk ettiği Porto ile 1-1 berabere kalarak son maçlar öncesi G grubunu lider bitirmeyi garantiledi. Siyah-beyazlılar böylece tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turuna yükseldi.

 ŞAMPİYONLAR LİGİ MAÇ ÖZETLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

E grubunun zirvesini ilgilendiren Sevilla-Liverpool mücadelesi, büyük heyecana sahne oldu. Liverpool, Firmino'nun 2 ve 30, Mane'nin de 22. dakikada attığı gollerle soyunma odasına 3-0 önde gitti. Fakat ev sahibi Sevilla, Ben Yedder'in 51 ve 60, Pizarro'nun ise 90+3'üncü dakikadaki golleriyle maçı 3-3 berabere bitirmeyi başardı.

Rakip fileleri 2 kez sarsan Liverpool'un Brezilyalı oyuncusu Roberto Firmino, Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk 5 maçında 5 gole ulaşan ilk futbolcu olarak kayıtlara geçti.

RONALDO REKORUNU YENİLEDİ

APOEL deplasmanından 6-0 galip ayrılan Real Madrid, Tottenham'dan sonra H grubundan çıkmayı garantileyen diğer ekip oldu. Real Madrid'in Portekizli yıldız futbolcusu Cristiano Ronaldo, fileleri 2 kez havalandırarak bu sezon Şampiyonlar Ligi'ndeki gol sayısını 8'e çıkardı.

Geçen sezonla beraber 2017'de 18 gole ulaşan Ronaldo, "Şampiyonlar Ligi'nde bir takvim yılında en fazla gol atan futbolcu" rekorunu kırdı. Daha önceki rekor da 2015'te 16 gole imza atan Ronaldo'ya aitti.

Tottenham da Borussia Dortmund'u deplasmanda 2-1 yenerek H grubunda liderliğini ilan etti.

21 KASIM ŞAMPİYONLAR LİGİ MAÇ SONUÇLARI

Spartak Moskova (Rusya) - Maribor (Slovenya) : 1-1
Beşiktaş - Porto : 1-1
Sevilla (İspanya) - Liverpool (İngiltere) : 3-3
Napoli (İtalya) - Shakhtar Donetsk (Ukrayna) : 3-0
Manchester City (İngiltere) - Feyenoord (Hollanda) : 1-0
Monaco (Fransa) - Leipzig (Almanya) : 1-4
Borussia Dortmund (Almanya) - Tottenham (İngiltere) : 1-2
APOEL (Kıbrıs Rum Kesimi) - Real Madrid (İspanya) : 0-6


YORUMLAR

İlginizi çekebilecek diğer haberler