Galatasaray   |   Beşiktaş   |   Fenerbahçe   |   Süper Lig   |   Şampiyonlar Ligi   |   UEFA Avrupa Ligi   |   NBA   |   Eurolig   |   Beko Basketbol Ligi

Real Madrid 3-1 Liverpool Maç Özeti - 2018 Şampiyonlar Ligi Finali

A24.com.tr » spor » Real Madrid 3-1 Liverpool Maç Özeti - 2018 Şampiyonlar Ligi Finali
Real Madrid 3-1 Liverpool Maç Özeti - 2018 Şampiyonlar Ligi Finali

Şampiyonlar Ligi'nde 2017-2018 sezonunun şampiyonu Real Madrid oldu. Kiev'de oynanan maçta Liverpool'u 3-1 mağlup eden İspanyol ekibi, üst üste 3. kez kupayı kazanarak rekorunu geliştirdi.

Avrupa futbolunun kulüpler bazındaki en saygın turnuvası olan UEFA Şampiyonlar Ligi'nde bu akşam şampiyon belli oldu.

Yarı finalde Alman devi Bayern Münih'i geçerek adını finale yazdıran Real Madrid, İtalyan temsilcisi Roma'yı eleyen Liverpool ile karşılaştı.

Zinedine Zidane yönetiminde son 2 sezonda üst üste kupayı müzesine götürerek bu alanda bir rekora imza atan Real Madrid, üçüncü kez kupayı kazanıp rekorunu geliştirmek istiyordu.

Son olarak 2004-2005 sezonunda İstanbul'da oynanan muhteşem finalde Milan'ı penaltı atışları sonucu yenip kupaya uzanan Liverpool ise yıllar sonra yeniden bu turnuvada şampiyon olma peşindeydi.

REAL REKORLA ŞAMPİYON

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde final mücadelesinde Real Madrid ve Liverpool, Kiev’de oynanan dev finalde gülen taraf 3-1’lik skorla Real Madrid oldu ve İspanyol ekibi üst üste üçüncü kez, toplamda da 13. kez bir numaralı kupayı müzesine götürdü.

Real Madrid’in golleri Benzema (51) ve Bale’den (64 ve 83) geldi. Liverpool’un tek golünü ise 55’te Mane kaydetti. Liverpool’da kaleci Karius 51’de Benzema’nın, 83’te de Bale’in golünde inanılmaz hatalarla gole sebebiyet verdi.

29’da ise Ramos’la girdiği ikili mücadelede omzundan sakatlanan Mohamed Salah oyundan çıkmak zorunda kaldı. Ballon d’Or’un da favorileri arasında gösterilen Salah gözyaşlarıyla sahayı terk etmek zorunda kalırken dünyanın dört bir yanındaki futbolseverler de hayal kırıklığı yaşadı.

İLGİLİ HABER Dev finalde peş peşe 2 sakatlık! Ağlayarak çıktılar Dev finalde peş peşe 2 sakatlık! Ağlayarak çıktılar


YORUMLAR

İlginizi çekebilecek diğer haberler