Galatasaray   |   Beşiktaş   |   Fenerbahçe   |   Süper Lig   |   Şampiyonlar Ligi   |   UEFA Avrupa Ligi   |   NBA   |   Eurolig   |   Beko Basketbol Ligi

"Premier Lig'de oynamak hayalimdi"

A24.com.tr » spor » "Premier Lig'de oynamak hayalimdi"
"Premier Lig'de oynamak hayalimdi"

Beşiktaş'tan devre arasında Everton'a transfer olan Cenk Tosun, Premier Lig'in rüyalarını süslediğini söyleyip kendisine de uygun olan hızlı oyunda goller atmak istediğini belirtti.

Everton'a rekor bonservis bedeliyle transfer olan milli futbolcumuz Cenk Tosun, yeni takımına hızla alışıyor.

Everton'daki ilk maçına Tottenham karşısında çıkan Cenk Tosun, Everton'ı neden tercih ettiği yönünde sorulan bir soruya "Everton tarihi olan, çok büyük bir kulüp. Transferde menajer Sam Allardyce'ın payı büyük ve kulübün beni ne kadar istediğini hissettim. İngiltere'de oynamak benim rüyamdı." şeklinde cevap verdi.

Golcü oyuncu, Beşiktaş'ın "Come to Beşiktaş" kampanyası için yayınladığı videoda yer almasıyla ilgili olarak "Videoyu izledim. Beşiktaş'ın başkanı beni çok seviyor. Orada harika 3.5 yıl geçirdim. Teknik direktör (Şenol Güneş) babam gibiydi. Ancak herkesin yeni hedefleri olması gerekir, benimki de buraya gelmekti" ifadelerini kullandı.

Atabildiği kadar çok gol atmak istediğini kaydeden Cenk Tosun, "Kupalar kazanan bir takımın parçası olmak istiyorum." dedi.

Oyun tarzının Primier Lig'e çok uygun olduğunu kaydeden 26 yaşındaki futbolcu, "Bu ligde oynamış Emre (Newcastle United) ve Tugay (Blackburn Rovers) gibi önümde çok iyi Türk örnekler var. Burada oyun çok hızlı ve yüksek tempolu. Ancak ben de oyunu o hızda oynuyorum. İlk maçımda daha iyi bir sonuç almak isterdim. Şimdi Goodison Park'ta taraftarımızla buluşmak için sabırsızlanıyorum." sözleriyle de Premier Lig'e adapte olabileceğini dile getirdi.

"Bu bir klişe gibi gelebilir; ancak takıma geldiğimde bana herkes yardım etti" diyen golcü oyuncu, "Özellikle de Wayne Rooney, Gylfi Sigurdsson ve Phil Jagielka bana çok yardımcı oldular" sözleriyle takıma kısa sürede alışacağının sinyallerini verdi.

Kendisi için Beşiktaş'a ödenen bonservis bedelinin üzerinde baskı oluşturmayacağını kaydeden Cenk Tosun, "Aksine, benim için büyük bir gurur. Genç Türk futbolculara rol model olmak ve onlara kapıyı açmak istiyorum. Premier Lig'deki tek Türk milli futbolcu olduğumu biliyorum ve bu benim için bir onur. Premier Lig'de oynamak benim en büyük hayalimdi." ifadelerini kullandı.

Everton'a transfer olması beklenen Arsenalli forvet Theo Walcott'ı da öven Cenk Tosun, "Theo harika, kendini kanıtlamış bir oyuncu. Arsenal'da iyi iş çıkardı. Çok hızlı ve çok iyi ortaları var. Onun, bizim için büyük bir transfer olacağını söyleyebilirim" diye konuştu. 


YORUMLAR

İlginizi çekebilecek diğer haberler