Galatasaray   |   Beşiktaş   |   Fenerbahçe   |   Süper Lig   |   Şampiyonlar Ligi   |   UEFA Avrupa Ligi   |   NBA   |   Eurolig   |   Beko Basketbol Ligi

PFDK nedir, açılımı nedir, PFDK başkanı kimdir, kime bağlıdır?

A24.com.tr » spor » PFDK nedir, açılımı nedir, PFDK başkanı kimdir, kime bağlıdır?
PFDK nedir, açılımı nedir, PFDK başkanı kimdir, kime bağlıdır?

Türk futbolunda yaşanan skandal olaylardan sonra sürekli gündeme gelen PFDK verdiği cezalarla gündeme otururken PFDK'nın açılımı nedir diye merak edenler de bulunuyor. PFDK'nın açılımı nedir?

 Son dönemde futbolda yaşanan olaylardan sonra verilen cezalarla gündeme bomba gibi düşen PFDK hakkında birçok soru kafalarda dolaşmaya devam ediyor. PFDK nedir, PFDK'nın açılımı ne anlama geliyor, PFDK'nın başkanı kimdir?

PFDK NEDİR?

5894 Sayılı Türkiye Futbol Federasyonu Kuruluş Ve Görevleri Hakkında Kanun uyarınca ilk derece yargı kurulu olan Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, TFF Başkanı’nın teklifi, TFF Yönetim Kurulu’nun onayı ile atanacak bir başkan ve altı asıl üyeden oluşur. Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna aynı usulle asıl üye sayısı kadar yedek üye atanır.Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, TFF Başkanı’nın görevde kaldığı süre ile sınırlı olarak görev yaparlar.

Atanacak asıl ve yedek üyelerin fakülte veya yüksek okul mezunu olmaları gerekir. Ancak başkan, başkan vekili ve raportör olarak görev yapacak olanların hukuk fakültesi mezunu olmaları zorunludur. Diğer üyelerin faal olmayan antrenör, hakem ve futbolcular arasından atanmasına özen gösterilir.Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, profesyonel futbol faaliyetlerinde bulunan kulüp, futbolcu, teknik direktör, antrenör, yönetici, müsabaka görevlileri ve profesyonel futbolda görevli diğer kişilerin fiillerinden doğan disiplin ihlallerini karara bağlar.

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, yukarıda belirtilen görevlerini yerine getirmek amacıyla haftanın belirli günlerinde ayrı ayrı toplanır. Toplantı, kurul başkanının çağrısı üzerine salt çoğunluk ile yapılır. Toplantı gündemi başkan tarafından belirlenir. Kararlar hazır bulunanların salt çoğunluğu ile alınır. Kurullar acil işlerde, telefon konferansı, video konferansı veya benzeri başka herhangi bir yöntemle müzakere edebilir ve karar verebilir.

Başkan ve başkan vekilinin toplantıya katılmamaları halinde, en yaşlı üye kurula başkanlık eder.Aralıksız üç toplantıya izinsiz ve mazeretsiz katılmayan üyeler istifa etmiş sayılır. Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu kararlarında bağımsızdır. Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu görüşmeleri kural olarak kapalı oturumlarda gerçekleştirilir. Kaynak: Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) nedir?

 


YORUMLAR

İlginizi çekebilecek diğer haberler