Galatasaray   |   Beşiktaş   |   Fenerbahçe   |   Süper Lig   |   Şampiyonlar Ligi   |   UEFA Avrupa Ligi   |   NBA   |   Eurolig   |   Beko Basketbol Ligi

"O manyağı Beyaz Saray'dan çıkarmalıyız"

A24.com.tr » spor » "O manyağı Beyaz Saray'dan çıkarmalıyız"
"O manyağı Beyaz Saray'dan çıkarmalıyız"

Amerikalı kadın futbolcu Megan Rapinoe, oyunu demokratlara vereceğini söyledi ve "En Önemlisi o manyağı Beyaz Saray'dan çıkarmak" açıklamasında bulundu.

Amerika Birleşik Devletleri'ni (ABD) Kadınlar Dünya Kupası şampiyonluğuna taşıyan kilit isimlerden biri olan ve açıklamalarıyla dikkatleri üzerine çeken Megan Rapinone bir kez daha Donald Trump'ı hedef aldı. Şimdiye kadar siyasete mesafeli yaklaşan Rapinoe, 2020 Başkanlık seçiminde Demokrat Partililerle aynı kulvarda olacağının sinyallerini verdi.

Amerika'nın üst üste 2. Kadınlar Dünya Kupası'nı kazanmasında kaydettiği rollerle önemli rol oynayan Rapinoe, Sports Illustrated dergisinin düzenlediği Yılın Sporcuları ödül töreninde Donald Trump'ı doğrudan hedef aldı. Dergi tarafından yılın sporcusu seçilen Rapinone Donald Trump'ı eleştirirken, "En önemli şeyin o manyağı Beyaz Saray'dan indirmek olduğunu düşünüyorum" dedi.

Trump'ın rakibini desteklemeye hazır olduğunu söyleyen Ballon D'or'un da sahibi Rapinoe, "Bana otobüse, uçağa binme izni verin. İnsanları harekete geçirmek istiyorum. İnsanların ilgilendiği, bir şeyler yapmak için gerek duydukları motivasyon için çalışmak istiyorum" ifadelerini kullandı. Rapinoe, Dünya Kupası Çeyrek Finali sırasında da kupayı kazanmaları durumunda Beyaz Saray'a gitmeyeceğini söyleyerek Trump'ı kızdırmıştı.

Son 20 yılda Serena Williams'ın ardından Sports Illustrated'ın yılın sporcusu seçilen 2. kadın olan Rapinoe, dergiye de göndermede bulunarak ırkçı ve cinsiyet ayrımcılığına son verilmesi gerektiğini söyledi.

Sosyal konulardaki faaliyetleriyle bilinen Megan Rapinoe, 2016'da polis şiddetini protesto etmek için milli marş sırasında dizinin üstünde yerde duran eski beyzbol oyuncusu Colin Kaepernick'e destek vermişti.

Son 20 yılda 24 Grand Slam kazanan Serena Williams'ın ardından Sports Illustrated'ın yılın sporcusu seçilen 2. kadın olan Rapinoe, dergiye de göndermede bulunarak ırkçı ve cinsiyet ayrımcılığına son verilmesi gerektiğini söyledi.


YORUMLAR

İlginizi çekebilecek diğer haberler