Galatasaray   |   Beşiktaş   |   Fenerbahçe   |   Süper Lig   |   Şampiyonlar Ligi   |   UEFA Avrupa Ligi   |   NBA   |   Eurolig   |   Beko Basketbol Ligi

Milli Takım'dan tatsız prova

A24.com.tr » spor » Milli Takım'dan tatsız prova
Milli Takım'dan tatsız prova

Akropolis Turnuvası’nın ikinci gününde A Milli Basketbol Takımımız, Yunanistan'a konuk oldu. Karşılaşmada istediği oyunu oynayamayan 12 Dev Adam, maçı 84-70 kaybetti.

 Çin'de düzenlenecek olan 2019 FIBA Dünya Kupası öncesi Yunanistan'da gerçekleştirilen Akropolis Turnuvası’nın ikinci gününde Millilerimiz, Yunanistan'a 84-70 mağlup oldu. Karşılaşmanın en skorer oyuncusu 25 sayı ile milli oyuncumuz Furkan Korkmaz olurken, Yunanistan'a galibiyeti getiren oyuncular ise Georgios Printezis 18 sayı, Giannis Antetokounmpo 16 sayı buldu.

Maça oldukça iyi başlayan Yunanistan, Giannis Antetokounmpo önderliğinde yarı sahayı hızlı geçti ve kolay skor üretti. Yunanistan’ın 13-2 öne fırlamasının ardından koç Ufuk Sarıca mola almak zorunda kaldı. Molanın ardından dış atışlarda yüzdemizi yükseltip skor üretsek de Yunanistan topu çok iyi çevirerek sayılar buldu ve farkın kapanmasına izin vermedi (24-15). Furkan’ın basketinin ardından ilk çeyrek de 24-17 sona erdi.

İkinci çeyreğin başında Furkan Kormaz’la etkili olan milli takımımız, farkı eritmeye çalışsa da Papagiannis hem hücumda hem de savunmada oyuna ağırlığını koyup buna izin vermedi (33-22). Ön alanda baskıyla Yunanistan’ı yavaşlatan millilerimiz, hücumda dış atışlarla skor bularak farkı 4’e kadar indirdi (36-32). İlk yarı da ev sahibi ekibin 42-37‘lik üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci yarıya iyi başlayan Yunanistan, Giannis Antetokounmpo önderliğinde farkı açtı (53-40). Çeyreğin ikinci kısmında Ersan İlyasova’nın oyuna ağrılığını koymasıyla toparlanan millilerimiz, farkı da 4’e kadar indirdi (61-57). Son çeyreğe de Yunanistan’ın 63-57‘lik üstünlüğüyle girildi.

12 Dev Adam son çeyreğe savunmada dalgın başlayınca Yunanistan kısa sürede farkı çift hanelere çekti (67-57). Furkan’ın gayretleriyle oyunda kalmaya çalışan milli takımımız, Thanasis Antetokounmpo’yu durdurmakta zorlandı ve fark iyice açıldı (77-62). Kalan bölümde Furkan Korkmaz’ın çabalarına rağmen farkı eritemeyen Türkiye, maçtan 84-70 mağlup ayrılarak turnuvanın ikinci gününde ikinci yenilgisini aldı. 


YORUMLAR

İlginizi çekebilecek diğer haberler