Galatasaray   |   Beşiktaş   |   Fenerbahçe   |   Süper Lig   |   Şampiyonlar Ligi   |   UEFA Avrupa Ligi   |   NBA   |   Eurolig   |   Beko Basketbol Ligi

Manchester derbisi nefesleri kesecek

A24.com.tr » spor » Manchester derbisi nefesleri kesecek
Manchester derbisi nefesleri kesecek

Dünyanın gözü bu hafta sonu İngiltere'de olacak. Jose Mourinho'lu, Ibrahimovic'li, Pogba'lı Manchester United; sahasında Pep Guardiola'lı, Aguero'lu, Kevin De Bruyne'lü Machester City'i ağırlayacak.

Nefesler tutuldu. Derbi maça doğru geri sayım başladı. Manchester United-Manchester City maçı, Premier Lig ve tüm dünyada haftanın en önemlü mücadelesi olarak dikkat çekiyor.

Uzun yıllara dayanan ezeli rekabette oynanan her maç büyük önem taşırken, üzerine bir de menajerlerin rekabetinin eklenmesiyle derbinin önemi bir kat daha arttı.

Bilindiği üzere özellikle Barcelona ve Real Madrid'i çalıştırdıkları dönemde birçok kez karşılaşayan ikili arasında rekabet, iki büyük teknik adamın Manchester takımlarının başına geçmesiyle daha da ateşlendi.

PEP GUARDIOLA ÖNDE

Manchester United Manchester City arasında oynanacak büyük derbi öncesi gündem daha çok, Jose Mourinho&Pep Guardiola rekabetine dönüştürüldü.

Daha önce değişik takımlarda 16 kez karşı karşıya gelen Jose Mourinho ve Pep Guardiola, bu hafta sonu oynanacak maçla birlikte 17. kez karşı karşıya gelecek.

Rekabette Guardiola 7 galibiyetle dikkat çekerken, 6 maç berabere sonuçlanmış, Mourinho'nun ekipleri yalnızca 3 kez sahada zaferle ayrılabilmiş.

MAÇ GÜNÜ VE SAATİ

Premier Lig'in 4. haftasında nefesleri kesecek Manchester United Manchester City maçı 10 Eylül Cumartesi günü saat 14.30'da Old Trafford'da oynanacak. Zorlu maç Smart Spor'dan canlı olarak yayınlanacak.

UNITED ÜSTÜN

Daha önce toplamda 171 kez karşı karşıya gelen Manchester United-Manchester City rekabetinde United'ın üstünlüğü dikkat çekiyor.

Oynanan maçlarda Kırmızı Şeytanlar 71 galibiyet alırken, 51 maç beraberlikle sonuçlanmış, City ise 49 kez ezeli rakibini devirmiş. 


YORUMLAR

İlginizi çekebilecek diğer haberler