Galatasaray   |   Beşiktaş   |   Fenerbahçe   |   Süper Lig   |   Şampiyonlar Ligi   |   UEFA Avrupa Ligi   |   NBA   |   Eurolig   |   Beko Basketbol Ligi

Kayserispor 0-3 Fenerbahçe (Maç Özeti - Goller)

A24.com.tr » spor » Kayserispor 0-3 Fenerbahçe (Maç Özeti - Goller)
Kayserispor 0-3 Fenerbahçe (Maç Özeti - Goller)

Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçında Kayserispor, evinde Fenerbahçe'yi konuk etti. Sarı lacivertliler zorlu mücadeleden 3-0 galip ayrıldı.

Fenerbahçe 6 maç aradan sonra kazanarak galibiyeti hatırladı. Kayserispor deplasmanından 3-0 galip ayrılan Fenerbahçe, Kadıköy'de oynanacak rövanş maçı öncesi yarı finale çıkma yolunda önemli bir avantaj elde etti.

Kayserispor: Muammer, Douglao, Levent, Mabiala, Hakan, Sow, Kubilay, Traore, Erkan, N'Guemo, Welliton
Fenerbahçe: Fabiano, Şener, Kjaer, Skrtel, Hasan Ali, Mehmet Topal, Ozan, Josef, Alper, Lens, Fernandao

MAÇTAN ÖNEMLİ ANLAR

11' KAYSERİSPOR takımı Alain Traore ile gole çok yaklaştı.
29' Kayserispor bu defa Güray Gündogdu ile gole yaklaştı.
30' Ozan Tufan harika şut!! Fakat KAYSERİSPOR defansı topun daha ileri gitmesini engelliyor.
31' Fernandao çerceveyi bulan bir vuruş yaptı, fakat top gol çizgisini geçmedi.
42'Ozan Tufan şutu kaleyi buldu. KAYSERİSPOR takımı kontrollü bir şekilde golü engelledi.
45+3' Fenerbahçe, ilk yarının son dakikalarında Lens'in asistinde Fernandao'nun attığı golle rakibi karşısında 1-0 öne geçti.
71. dakikada bir kez daha sahneye çıkan Fernandao, skoru 2-0'a getirdi. Golün asisti Mehmet Topal'dan geldi.
78. dakikada Erkan Kaş'ın kendi kalesine attığı golle durum 3-0 oldu.

MAÇ ÖNCESİ NOTLAR

AVRUPA KUPALARINA GİTMENİN EN KESTİRME YOLU

Advocaat, deplasman kafilesini 18 kişi ile sınırlandırmayıp 27 futbolcunun tamamına yer verdi. Sakatlığı ve tedavisi devam eden futbolcular takım arkadaşlarını Kayseri deplasmanında destekleyecek. Sakatlığı devam eden Volkan Demirel’den, forma şansı az bulan Emenike, Stoch, Karavaev gibi isimlerin tamamı Kayseri’ye götürüldü.

Ligde liderin 12 puan geresinde olan Fenerbahçe, Türkiye Kupası’nı kazanarak UEFA Avrupa Ligi’ne doğrudan katılmayı hedefliyor. Sarı-Lacivertli takım için avrupa kupalarına gitmenin en kestirme yolu Türkiye kupasını kazanmak olarak görünürken, bu maçla birlikte takımın kenetlenmesi ve ligin kalan haftalarında mümkün olduğunca fazla puan toplayarak sıralamada üstte yer alması hedefleniyor.

ADVOCAAT'IN KÖTÜ BAŞLANGIÇLARI

Fenerbahçe tarihinin ikinci Hollandalı teknik adamı olan Advocaat, şu ana kadar sarı-lacivertli takıma kötü başlangıçlar yaşattı. Advocaat'la Fenerbahçe, Süper Lig'de sezonun ilk 3 maçını kazanamayarak 59 yıllık lig tarihinin en başarısız başlangıcına imza atmıştı. Hollandalı teknik adam son 19 sezonda da kötü bir istatistikle sarı-lacivertli taraftarları üzdü.

6 SEZON SONRA İLK

Fenerbahçe, 6 sezon sonra ilk kez 4 maç üst üste kazanamadı. Ligdeki son 4 maçında Kayserispor'a yenilip Bursaspor, Kasımpaşa ve Gaziantepspor'la berabere kalan sarı-lacivertliler, bu periyotta 9 puan yitirdi. Fenerbahçe, en son 2009-2010 sezonunda 20 ila 23. haftalar arasına galip gelememişti. Buna rağmen sarı-lacivertliler şampiyonluk şansını son haftaya kadar sürdürmüş ve sezonu Bursaspor'un ardından 2. sırada tamamlamıştı.


YORUMLAR

İlginizi çekebilecek diğer haberler