Galatasaray   |   Beşiktaş   |   Fenerbahçe   |   Süper Lig   |   Şampiyonlar Ligi   |   UEFA Avrupa Ligi   |   NBA   |   Eurolig   |   Beko Basketbol Ligi

İspanya 3 puanla tanıştı

A24.com.tr » spor » İspanya 3 puanla tanıştı
İspanya 3 puanla tanıştı

Dünya Kupası B Grubu ikinci maçında İran ile karşı karşıya gelen turnuvanın favorilerinden İspanya, zorlandığı maçta Diego Costa'nın golüyle 3 puana uzandı.

Rusya'daki 2048 Dünya Kupası'nın heyecanı devam ediyor. Dün akşamın son maçı İspanya ile İran arasındaydı.

Kritik mücadeleden galip ayrılan İspanya puanını 4'e çıkardı. İlk maçta Fas'ı yenen ve 3 puanı bulunan İran ise tur umutlarını Portekiz maçına taşıdı.

Karşılaşma genelinde topa sahip olan ve rakip kalede gol arayan taraf İspanya oldu. İlk yarısı golsüz tamamlanan maçta 54. dakikada paslarla rakip kaleye yaklaşan Andres Iniesta, ceza sahası içerisindeki Diego Costa’yı gördü. İran savunmasının uzaklaştırmaya çalıştığı top Costa’ya çarpıp ağlarla buluştu: 1-0

62. dakikada İran, İspanya ağlarını sarssa da pozisyonun ofsayt olması sebebi ile gol geçersiz sayıldı. Fakat uzun bir süre boyunca İranlı futbolcular bunun farkına varmazken, gol değeri kazanmayan golden sonra köşe gönderinde duygusal anlar yaşayan İranlı futbolcular kararı öğrendikten sonra yıkıldı.

70. dakikada sahada ender görülen anlardan birisi daha gerçekleşti. İspanya’nın kullandığı köşe vuruşundan sonra kale sahasında bir karambol oluşurken, gol çizgisine 1 metreden yakın mesafede top İranlı ve İspanyol oyuncuların arasında sıkıştı. Son olarak İran kalecisi topa sahip oldu.

Daha sonraki dakikalarda iki ekip de bulduğu fırsatları gole çeviremedi ve karşılaşma 1-0 İspanya üstünlüğü ile tamamlandı.

Bu sonuçla İspanya puanını 4’e çıkarıp Portekiz'i yakalarken, İran 3 puanda kaldı. Fas’ın elenmesinin daha önce kesinleştiği B Grubu’nda 25 Haziran’daki üçüncü maçlarda İspanya – Fas ve İran – Portekiz karşılaşmaları oynanacak. Grupta ilk iki sırayı alan ekipler son 16 turunda mücadele etmeye devam edecek.

 


YORUMLAR

İlginizi çekebilecek diğer haberler