Galatasaray   |   Beşiktaş   |   Fenerbahçe   |   Süper Lig   |   Şampiyonlar Ligi   |   UEFA Avrupa Ligi   |   NBA   |   Eurolig   |   Beko Basketbol Ligi

İran Milli Takımı, ABD yüzünden Dünya Kupasında ayakkabı giyemeyecek

A24.com.tr » spor » İran Milli Takımı, ABD yüzünden Dünya Kupasında ayakkabı giyemeyecek
İran Milli Takımı, ABD yüzünden Dünya Kupasında ayakkabı giyemeyecek

Amerika Birleşik Devletleri'nin İran'a uyguladığı yaptırım sebebiyle İran Milli Takımı, Dünya Kupasında ayakkabı giyemeyecek.

Dünyas Kupası'na günler kala şok bir gelişem yaşandı. Dünya kupasının formadan antreman malzemelerini karşılayan sponsor Nike, İran'a uygulanan yasptırım yüzünden İran Milli Takımına ürün vermeyi reddetti.

Nike'ın, İran milli takımına ürün tedarik etmeyi reddetmesine, takımın teknik direktörü Carlos Queiroz'den de tepki geldi. Nike, İranlı oyunculara Rusya 2018'de krampon satışını reddetmiş, Beyaz Saray'ın 2015 nükleer anlaşmasından çıkışının bir parçası olarak yaptırım kararlarının yürürlüğe girdiğini söylemişti.

"FIFA'NIN YARDIMINI İSTİYORUZ"

Queiroz, Moskova dışındaki bir antrenman sırasında, "Oyuncular spor ekipmanlarına alışırlar ve bunu önemli maçlardan bir hafta önce değiştirmek doğru değildir. Bu konuda FIFA'nın yardımımızı istiyoruz" dedi.

Nike daha önce yaptığı açıklamada, "Beyaz Saray'dan gelen yaptırımlar, bir ABD şirketi olarak, şu anda İran milli takımındaki oyunculara ayakkabı sağlayamayacağımız anlamına geliyor" demişti.

İran milli futbol takımının formaları ise, Nike'ın esas rakibi sayılan Alman üretici Adidas tarafından sağlanıyor.

İRANLI OYUNCULAR, YASAK NEDENİYLE AYAKKABILARI GİYEMEYECEK

Oyunculara, herhangi bir spor markasının yaptığı ayakkabıyı giymesine izin veriliyordu ancak şimdi Nike tarafından desteklenen İranlı oyuncuların yasak nedeniyle ayakkabıları giymelerine izin verilmeyecek.

İsveç doğumlu İranlı golcü Saman Ghoddos da, bu yaptırımdan etkilenecek. Nike tarafından desteklenen Ostersunds FK oyuncusu, farklı bir marka giymek zorunda.

İranlı takım, Salı günü Dünya Kupası için Rusya'ya gelen ilk ülke oldu. 20 Haziran'da 2010 Dünya Kupası şampiyonu İspanya'ya karşı Kazan'da oynayacak olan takım, bu Cuma günü ise Spartak Stadyumu'nda Litvanya ile oynayacak.

Kaynak: Skorer


YORUMLAR

İlginizi çekebilecek diğer haberler