A24 Anasayfa   |    Video Galeri

Sahuru beklerken izleyebileceğiniz diziler

Sahuru beklerken izleyebileceğiniz diziler A24

Ramazan geldi çattı. Peki Sahura kadar zaman geçmiyor diyenlerdenseniz, bu haberimiz tam size göre. Sahur vakti için 10 süper Türk dizisi tavsiyemizi haberde bulabilirsiniz.

Sahuru beklerken izleyebileceğiniz diziler A24

Sıdıka, Atilla Atalay'ın hayali karakteri Sıdıka üzerine çekilmiş ve 1997 yılında televizyonda gösterilmiş bir TV dizisidir. Çoğu insana göre ise zamanının çok ötesinde bir dizi olarak kabul edilir.

Sahuru beklerken izleyebileceğiniz diziler A24

Leyla ile Mecnun ekibi bu kez Ben de Özledim demek için bir araya geliyor! Bu dizi, Leyla ile Mecnun yayından kalkmasından sonra işsiz kalan ekibin hayatını anlatıyor.

Sahuru beklerken izleyebileceğiniz diziler A24

Kardeş olan Volkan ile Aslı anne ve babası ile birlikte Nişantaşı'nda yaşamaktadır. Sütçüoğlu ailesinde huzur içinde bir yaşam sürmeyi amaçlayan evin annesi İffet ve evin babası Tahsin'e karşı Volkan ile Aslı sürekli didişir. Sütçüoğlu ailesi ve çevresindekiler ile Aslı'nın çalıştığı Avrupa Yakası isimli moda derginde çalışanların maceralarının anlatıldığı dizinin senaryosunu Gülse Birsel kaleme alıyor. Maceralar, aşklar ve entrikaların konu edildiği dizinin oyuncu kadrosunda ise Gülse Birsel, Ata Demirer, Gazenfer Özcan, Hümeyra Akbay, Levent Üzümcü, Engin Günaydın gibi isimler yer alıyor

Sahuru beklerken izleyebileceğiniz diziler A24

Türkiye'nin ilk seyircili sitcomu olan "Bir Demet Tiyatro"da orta sınıf bir işçi ailesinin yaşadıkları, ailenin 30 yaşlarındaki işsiz ve bıçkın oğlu Mükremin, sivri dilli ve zeki kız kardeşi Lütfiye, fantezileriyle oduncunun karısı Feriştah gibi karakterler aracılığıyla izleyiciye aktarılır.

Sahuru beklerken izleyebileceğiniz diziler A24

2001 yılında yayına başlamış ve 106 bölüm oynamış olan dizi, Gültepe'deki bir gecekondudan, Etiler'deki bir eve taşınan İhsan ve Sevinç çiftnin maceralarını anlatır.

Sahuru beklerken izleyebileceğiniz diziler A24

Üç yakın arkadaşın, oyunculuk yolundaki meşakkatli ve güldüren maceraları.. Ahmet başrol oynayarak başladığı oyunculuk serüveninde bir daha hiç o kadar şanslı olamamış, eski günlerin özleminde bir oyuncudur. Murat sektöre geç girmiş olmasına rağmen çok çalıştığını ve hakettiği yerde olmadığını düşünümektedir. Sadi ise, gümrük memurluğu yaptığı günleri ardında bırakıp oyuncu olmaya gelmiş, bu yolda her şeyi yapmayı göze almış biridir. Üç kafadar kendi filmlerini çekmek isterler ama bir yapımcı bulmak hiç kolay değildir. Sonunda sırf para için Meslek Hikayeleri adlı belgeselin sunuculuğunu yapmayı kabul ederler. Başlarda kolaymış gibi görünen bu iş, üç kafadarın başına bela olur çıkar.

Sahuru beklerken izleyebileceğiniz diziler A24

Metin, Ali, Feyyza. Yok yanlış yazmadık. Koyu Beşiktaşlı emekli mühendis Tahsin Bey efsane üçlüyü yaşatmak için ilk iki çocuğuna Metin ve Ali ismini verir. 3. çocukları kız olunca onun adı da Feyyza oluverir. Babalarının zoruyla, kollarında bir altın bilezikleri olsun diye, yazları su tesisatçısında çıraklık yapan Metin ile Ali, okuyamayınca gerçekten tesisatçı olup çıkarlar. Ancak onların hamurunda başka bir şeyler vardır. Feyyza'nın eline bakan, eve para getirmeyen ikili dünyaya barış ve mutluluk getireceklerine inanmaktadırlar. Kimsenin ciddiye almadıkları icatlarının gerçekten çalışıyor olması, hayatlarındaki tüm dengeyi değiştirir.

Sahuru beklerken izleyebileceğiniz diziler A24

Behzat Ç., polis akademisinden 1985'te mezun olmuş fakat arkadaşları meslekte yükselirken aldığı cezalardan dolayı aynı mevkide kalan ve şuan cinayet masasında görevli bir polistir. Yazılı kanunları hiçe saymasıyla ünlü Behzat Ç., adaleti vicdanın sesine göre sağlamayı ilke edinir. Ayrıca özel hayatında yaşadığı travmalar, işini de doğrudan etkilemektedir. İnsanlara karşı güvensiz, ikili ilişkilerinde tutarsız ama samimi bir karakter çizen Behzat Ç.'nin yaşamında en çok değer verdiği insan ise, kızı Berna'dır.

Sahuru beklerken izleyebileceğiniz diziler A24

Aynı gün, aynı hastanede dünyaya gelen biri kız diğeri erkek iki bebek, hastanede boş yer kalmayınca aynı yatağa konurlar. Ailelerinin "doğar doğmaz birbirlerini buldular" şakası üzerine, bebeklere beşik kertmesi yapılır ve kızın ismi Leyla, oğlanın adı ise Mecnun olur. Aradan yirmi beş yıl geçer. Leyla, İstanbul Üniversitesi'nde okurken; Mecnun ise Açıköğretim'e devam eder. Her ikisinin de birbirlerinden haberi yoktur. Bir sabah, ailesi Mecnun'a durumu anlatınca, Mecnun gönülsüzce annesiyle birlikte Leyla'yı istemeye gider. Fakat ziyaret tartışmayla sonlanır; gönülsüz Mecnun ise Leyla'yi ilk gördüğü anda aşık olmuştur. Leyla'yı etkileyebilmek için sürekli peşinden koşan Mecnun'un rüyasında bir gece Aksakallı bir dede girer. Fakat bu dede rüyaların da dışına taşar.

Sahuru beklerken izleyebileceğiniz diziler A24

Bonus: İnsanlar Alemi