Galatasaray   |   Beşiktaş   |   Fenerbahçe   |   Süper Lig   |   Şampiyonlar Ligi   |   UEFA Avrupa Ligi   |   NBA   |   Eurolig   |   Beko Basketbol Ligi

Galatasaray, Volkan Demirel ve Josef de Souza’yı şikayet etti

A24.com.tr » spor » Galatasaray, Volkan Demirel ve Josef de Souza’yı şikayet etti
Galatasaray, Volkan Demirel ve Josef de Souza’yı şikayet etti

Fenerbahçe forması giyen futbolculardan Josef de Souza ile Volkan Demirel'in Galatasaray'a küfür ettiği görüntülerle ilgili, sarı kırmızılı kulüp TFF'ye şikayette bulundu.

Josef De Souza’nın ‘periscope’ hesabında sinkaflı ifadenin yer aldığı görüntüsü ve Fenerbahçe kaptanı Volkan Demirel’in ise basketbol maçının ardından Galatasaray’a küfür içeren tezahürata eşlik ettiği görüntüler de, TFF’ye iletilen dosyada yer aldı.

Galatasaray Kulübü, sunduğu dilekçesinde Felipe Melo’nun 2014 yılında twitter hesabında bir taraftarın mesajının takipçileri ile paylaştığı için ceza verildiğini de hatırlatıp 2 oyuncu için de aynı yaptırımın uygulanmasını talep etti. 

Önceki senelerde Galatasaray formasu giyen Brezilyalı yıldız oyuncu Felipe Melo da, Twitter'dan Fenerbahçe'yle ilgili küfürlü bir paylaşımı retweet ettiği için federasyondan ceza almıştı.

GS'Lİ YÖNETİCİDEN TEPKİ

Galatasaraylı yöneticilerden Ural Aküzüm, Fenerbahçeli iki futbolcunun eylemlerine tepki gösterdi ve sert bir açıklamada bulunarak şu ifadeleri kullandı:
“Rakiplerimizden birinin 2 sporcusu, bunlardan biri yabancı biri de Türk, sosyal medya hesabından ve videolarla kanıtlanacak biçimde sporcunun zeki ve ahlaklı olmasının gerektirdiği davranış biçimi dışında açık ve sarih olarak küfür kafir ediyor. Türk gençlerine örnek olması gereken sporcuların fanatizmi, şiddeti teşvik etmeleri ve küfrü bu şekilde açıkça yapabilmeleri Türkiye’de maalesef kuralların işlemediğini gösteriyor. Yetkililer , federasyonlar nerede ? Kanun ve yönetmeliklerden kaynaklanan haklarını bize başka, başkasına başka kullanan federasyonlar spora zarar veriyorsunuz. Türk sporunda herkes hele milyonlara örnek olması gereken sporcular, küfür etmeden önce iki kere düşünecek ve bu ülkeye karşı sorumluluğunu, haddini, hududunu bilecek”

Sarı Kırmızılı Yönetici Ural Aküzüm, Türkiye Basketbol ve Futbol Federasyonlarına da çağrıda bulunarak, Fenerbahçeli iki sporcunun yaptıklarına karşı yaptırımda bulunmaya çağırdı. Ural Akzüm “Galatasaray Taraftarı Vefalı ve Ahlaklıdır. Galatasaraylılar bizim dün parkede harika mücadele eden sporcularımız ve efsane hocamıza yapılan hakaretleri unutmaz” dedi ve “Türkiye bugün bir süreçten geçiyor. Kameraya baka baka, selfi çeke çeke küfür edip provoke edenlere hukuk işletilmezse düzen bozulur. Türk sporu ve gençliği için iyi olmaz” şeklinde konuştu.


YORUMLAR

İlginizi çekebilecek diğer haberler