Saat: 18:15

Galatasaray artan sakatlıkların önüne geçmek için Hibrit çime geçme kararı aldı
Florya Metin Oktay Tesisleri’ndeki antrenman sahalarında yaşanan sorun ve Cavanda’nın sakatlığına engebeli arazinin yol açması üzerine Galatasaray Yönetimi harekete geçti.
HEM ARENA'YA HEM FLORYA'YA
Sarı-kırmızılı idareciler, antrenman sahalarının bakımı için Türk Telekom Arena’yla ilgilenen İngiliz firması SIS ile anlaştı. Böylece kısa vadede sorunlar çözülecek.
Bu çerçevede Florya’nın çimleri bakımdan geçirilirken kalıcı çözüm için yönetim hibritte karar kıldı. Hem Türk Telekom Arena hem de Florya Metin Oktay Tesisleri’ndeki antrenman sahalarına sezon biter bitmez hibrit çim serilecek.
SEZON BİTER BİTMEZ SERİLECEK
Dünyanın önde gelen kulüpleri ve son olarak Beşiktaş’ın yeni stadı Arena’da hibrit çim uygulaması yapılmıştı. Galatasaray da güçlendirilmiş doğal çim olarak kabul edilen hibrit teknolojisini tercih ederken, sezon biter bitmez yeni çimlerin serileceği bildirildi.
SAHA SORUNU ÇÖZÜLECEK
Özellikle Florya’da hibrit çime geçilecek olması saha sorununu da çözecek. Çünkü normal futbol sahası ebatlarında Florya Metin Oktay Tesisleri’nde 2 tane saha var. Bu sahalardan birin de A2 takımı maçlarını oynuyor.
Bu yüzden sahalar çok hasar görüyor ve dinlenemiyor. Yüzde 20’si sentetik olacak hibrit çimlerle beraber her gün antrenman yapılsa dahi sahaların kendini koruyacağı öğrenildi.