Galatasaray   |   Beşiktaş   |   Fenerbahçe   |   Süper Lig   |   Şampiyonlar Ligi   |   UEFA Avrupa Ligi   |   NBA   |   Eurolig   |   Beko Basketbol Ligi

Galatasaray başkanlık seçimi ne zaman? Adaylar kimler?

A24.com.tr » spor » Galatasaray başkanlık seçimi ne zaman? Adaylar kimler?
Galatasaray başkanlık seçimi ne zaman? Adaylar kimler?

Süper Lig'i şampiyon olarak tamamlayan Galatasaray'da gözler başkanlık seçimine çevrildi. Galatasaray başkanlık seçiminde Dursun Özbek yeniden aday. Peki seçim ne zaman diğer adaylar kimler?

21. Şampiyonluğa uzanan Galatasaray'da sıra geldi başkanlık seçimine. Erken seçime giderek koltuğu Mustafa Cengiz'e kaptıran Dursun Özbek'in yeniden aday olduğu seçimler ne zaman yapılacak? Galatasaray'da başkanlık yarışında kimler var?

Galatasaray'ın olağan seçimli genel kurulu 26 Mayıs Cumartesi günü saat 10.00'da Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu'nda yapılacak.

Galatasaray'da başkanlık seçiminde; Mustafa Cengiz, Dursun Özbek, Ali Fatinoğlu ve Ozan Korkut yarışacak.

Galatasaray'da camiada önemli bir yere sahip olan Abdurrahim Albayrak, Mustafa Cengiz'in listesinde yer alırken, yine adı daha önce başkanlık için de geçen Adnan Öztürk, Ozan Korkut'un listesinden seçime girdi.

Mustafa Cengiz kimdir?

Gaziantep'in Nizip ilçesinde doğan Mustafa Cengiz, üniversitede Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesini bitirdi.

Merkez Birliği (Köy-Koop) dış ticaret oluşumunda kurucu uzman olarak görev yaptı. Daha sonra TANSA (Tanzim Satışlar) Genel Müdürü oldu. 28 yaşında genel müdür olan Mustafa Cengiz, o dönem kamunun en genç genel müdürü oldu.

TABGİS (Türkiye Akaryakıt Bayiileri ve Gaz İşverenler Sendikası) Genel Başkanlığı görevinde bulundu. İTO petrol meslek komitelerinde ise sektör temsilciliği yaptı.

Galatasaray Spor Kulübü Tüzük Tadil Komisyonu üyesi olan Mustafa Cengiz, tüzüğün bugünkü koşullara uyumu konusunda Galatasaray Divanı tarafından görevlendirilmiştir.

Mustafa Cengiz, ileri seviye İngilizce, Fransızca ve Arapça bilmektedir.

Mustafa Cengiz'in listesinde kimler var?

Abdürrahim Albayrak
Yusuf Günay
Murat Ece
Kaan Kançal
Mahmut Recevik
Okan Böke
Dilek Kutlu
Dorukhan Acar
Ömer Cansever
Emre Erdoğan
İlber Aydemir
Metin Karakaya
Banu Vahapoğlu Akgün
Erol Özmandıracı
Özgür Savaş Özüdoğru

Dursun Özbek kimdir?

Dursun Aydın Özbek, 1949 yılı Giresun doğumludur. Galatasaray Lisesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi Makina Mühendisliği Bölümü mezunu. 1974 yılından beri otomotiv sektöründe faaliyet gösteren Özbek, 1988 yılından beri ise turizm sektöründe Nippon ve Point Hotel zincirleriyle İstanbul'da, Kimeros ve Mabiche otelleriyle de Antalya'da hem yatırımcı hem de işletmeci olarak faaliyet göstermektedir. Evli ve iki çocuk babasıdır. 2011 yılında Ünal Aysal'ın yönetiminde yer alan ancak daha sonra listeden kendi isteğiyle çıkarılan Özbek, 2014 yılında Duygun Yarsuvatl'ın başkanlığında Galatasaray SK Yönetim Kurulu'na seçildi ve Başkan yardımcısı oldu.

Galatasaray Lisesinden mezun olduktan sonra İsviçre Lozan’daki Ekol Politeknik’e başvurur. Orada okuması için ayda 500 isviçre Frangı yetecektir, annesiyle tam o sırada, Ankara‘da büyük bir devalüasyon gerçekleşir, Türk lirası yüzde 70 değer kaybeder. Bu devalüasyon Dursun Özbek için kader çizgisi olur. Avrupa hayali biter. Fransızcanın yanında İngilizce de öğrenmek amacıyla ODTÜ‘ye girer. Elde yok, avuçta yoktur. Öğrenci yurtları işgal altında olduğundan 1.5 ay boyunca, otellerde perişan olur ve sonunda İstanbul‘a dönmeye karar verir. İTÜ‘ye başvurup, makine mühendisliği okumaya başlar.

İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Fakültesini 1974 yılında bitirdi. İTÜ Spor Kulübü’nde hem üniversite takımında, hem de Amatör 1. Küme’de futbol oynadı.

Dursun Aydın Özbek, 1972 yılında otomotiv sektöründe çalışmaya başladı. Kardeşi Mehmet Özbek ile birlikte Taksim’de, Talimhane’de 6 metrekarelik bir dükkanda yedek parçacılığa başladı. 1988 yılından beri de turizm sektöründe Nippon ve Point Hotel zincirleriyle İstanbul’da, Antalya‘da Kimeros ve Mabiche otelleri ile hem yatırımcı hem de işletmeci olarak iş hayatına devam etmektedir.

Dursun Aydın Özbek, 2011 yılında Galatasaray‘ın başkanı Ünal Aysal‘ın kadrosunda yer aldı, ama kısa bir süre sonra kendi isteğiyle görevi bıraktı. 2014 yılında 25 Ekim 2014 tarihinde Duygun Yarsuvat Galatasaray’ın başkanı seçildikten sonra Galatasaray SK Yönetim Kurulu’na seçildi ve başkan yardımcısı oldu.

23 Mayıs 2015 tarihinde yapılan Galatasaray Spor Kulübü Olağan Seçim Genel Kurul Toplantısındaki seçimde eski başkan Duygun Yarsuvat‘ın desteklediği Dursun Aydın Özbek Galatasaray’ın 36. Başkanı olarak seçildi.

Fransızca ve İngilizce bilen Dursun Aydın Özbek, evlidir ve 2 çocuğu vardır.

9 Aralık 1986 tarihinde Galatasaray oyuncusu olan yeğeni Dursun Özbek, idmanda kalp krizi geçirerek hayatını kaybetmişti.

Dursun Özbek'in listesinde kimler var?

Taner Aşkın
Niyazi Yelkencioğlu
Cenk Eyüboğlu
Prof.Dr.Ercüment Erden
Prof.Dr.İbrahim Ziyal
Rıza Morova
Dikran Gülmezgil
Osman Kocaman
Nasuhi Sezgin
Erol Erkuloğlu
Fırat Uygur
Kayhan Berberoğlu
Ceyda Üçer
Metin Öztürk

Galatasaray başkanlık seçimi ne zaman, başkan adayları kimler, başkan adaylarının listeleri!

Ali Fatinoğlu kimdir?

Sanayici ve işadamı olarak bilinen Ali Fatinoğlu, 1987 yılında Fatinoğlu Holding'in temellerini attı. Başarılı bir iş adamı olan Ali Fatinoğlu daha önce Bakırköy Belediye Başkanlığı için adaylığını da açıklamıştı.

1962 İstanbul doğumlu olan Ali Fatinoğlu ilkokul ve ortaokulu Ataköy Muhittin Üstündağ okulunda tamamladı. Lise öğretimini Bakırköy Lisesi'nde tamamlayan Ali Fatinoğlu, Maramara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden mezun oldu yüksek lisansını İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde gerçekleştirdi. Bir dönem Elazığspor'un da sponsoru olan Sanica Boru, Fatihoğlu Holgin'in bünyesinde bulunuyor.

Ali Fatinoğlu'nun listesinde kimler var?

Deniz Gün Enön,
Kemal Ersin Pirinç,
Remzi Tözün,
Ahu Yaşar Aydın,
Levent Karadeniz,
İbrahim Bozan,
Av. Cemal Dayıoğlu,
Pınar Altuoğ Tüfekçioğlu,
Cenk Gönenç,
Ali Araptarlı,
Denizhan Ege,
Arda Nal,
Çetin Öner,
Gürhan Ozanoğlu,
Esat Akbülbül.

Galatasaray başkanlık seçimi ne zaman, başkan adayları kimler, başkan adaylarının listeleri!

Ozan Korkut kimdir?

Ozan Korkut 2011-2015 senelerinde Turgay Kıran’ın listesinde bulundu. 1974 yılında dünyaya geldi. Bugün 44 yaşında olan Ozan Korkut, Ergun Gürsoy ve Mehmet Cansun’un reklam şirketlerinde çalışmıştır. Şimdilerde kendisine ait reklam şirketi bulunmaktadır.

Ozan Korkut’un eğitim hayatı ise Galatasaray Lisesi mezunudur. Aynı zamanda Galatasaray’ın basket takımında oynamıştır.

Ozan Korkut'un listesinde kimler var?

Tuncer Hunca
Şener Macun
Burak Elmas
Adnan Öztürk
Fehmi Naci Cansun
Başar S. Yücel
Cem Ersan
Mete İkiz
Reşit Sinanlı
İsmail Gökhan Esin
Burak Altınbaşak
M. Tuba Toprak Tuncel
Tunca Hazinedaroğlu
Cenk Soyer
Cemal Murat Akar 


YORUMLAR

İlginizi çekebilecek diğer haberler