Galatasaray   |   Beşiktaş   |   Fenerbahçe   |   Süper Lig   |   Şampiyonlar Ligi   |   UEFA Avrupa Ligi   |   NBA   |   Eurolig   |   Beko Basketbol Ligi

Galatasaray 1-0 Akhisarspor Maç Özeti

A24.com.tr » spor » Galatasaray 1-0 Akhisarspor Maç Özeti
Galatasaray 1-0 Akhisarspor Maç Özeti

Spor Toto Süper Lig'in 23. haftasında Galatasaray ile Akhisarspor karşı karşıya geldi. Sarı kırmızılılar, adeta tek kale oynadığı maçı 90+4'te Mitroğlou'nun attığı golle 1-0 yenip yarışa devam etti.

Süper Lig'de bu akşam hem zirve yarışını hem de kümede kalma savaşını yakından ilgilendiren bir mücadele oynandı. Lider Başakşehir'i 6 puan geriden takip eden Galatasaray, lig sonuncusu Akhisarspor'u Türk Telekom Stadı'nda ağırladı. Sarı kırmızılılar, oyun olarak ağır şekilde üstün götürdüğü maçta gol bulmakta zorlansa da aradığı golü 90+4'te Kostas Mitroğlu ile buldu.

Galatasaray, oyunun hakimi olmasına karşın, zaman zaman etkili olan Akhisarspor karşısında yavaş futbol sergilemesi gol yollarında etkili olmasını engelledi. 20. dakikada Mitroglou'nun altıpas içinde kaçırdığı pozisyon ev sahibinin ilk yarıdaki yakaladığı en net gol pozisyonu oldu. Oyunu kenarlara yıkmaya çalışan Galatasaray, ilk yarı boyunca uzaktan şut da atamayınca istediği aradığı golü bir türlü bulamadı. İlk yarının dikkat çeken notlarından biri de hakemin çıkarmadığı kartlardı. Hakem, Hakem Suat Arslanboğa Akhisarspor'dan Rotman'a, Galatasaray'dan da Mariano'ya ikinci sarı kartı çıkarmadı.

Fatih Terim, 2. yarıya Emre Akbaba, Selçuk İnan değişikliğiyle başladı. Selçuk'un oyuna dahil olmasıyla ritim kazananan Sarı Kırmızılılar'da kenar oyuncuları daha rahat hareket alanı yakaladı. Özellikle son 20 dakikada oyundaki baskısını artıran Galatasaray, Onyekuru ve Feghouli ile gole yaklaştı. 74. dakikada Onyekuru'nun sert şutunda Lukac'ın müdahele ettiği top direkten kornere çıktı. 4 dakika sonra ise Feghouli'nin şutunda top direkten auta gitti.

Son dakikalarda Ryan Donk ve Luyindama da gol için sık sık ileri gitmesine karşın Galatasaray aradığı gole 90+4'te ulaştı. 90 dakika boyunca muazzam oynayan kaleci Lukac'ın büyük hatasında Mitroglou, topu ağlarla buluşturdu ve takımını 1-0'lık galibiyete taşıdı.

Galatasaray, bu sonucun ardından puanını 45'e çıkardı ve lider Medipol Başakşehir ile arasındaki 6 puanlık farkı korudu. Ligin son sırasındaki Akhisar ise 18 puanda kaldı.

İLK 11'LER

Galatasaray: Muslera, Mariano, Marcao, Luyindama, Nagatomo, Ndiaye, Belhanda, Emre,Feghouli, Onyekuru, Mitroglou

Akhisarspor: Lukac, Zeki, Cocalic, Caner, Kadir, Rotman, Sissoko, Aykut, Onur, Barbosa, Elvis ManU

MAÇ ÖZETİNİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ (VİDEO İZLE)


YORUMLAR

İlginizi çekebilecek diğer haberler