Galatasaray   |   Beşiktaş   |   Fenerbahçe   |   Süper Lig   |   Şampiyonlar Ligi   |   UEFA Avrupa Ligi   |   NBA   |   Eurolig   |   Beko Basketbol Ligi

Futbolcuya prim var jimnastikçiye yok

A24.com.tr » spor » Futbolcuya prim var jimnastikçiye yok
Futbolcuya prim var jimnastikçiye yok

EURO 2016'da Türkiye, futbolculara verilen primleri konuşurken milli jimnastikçilere Rio'ya katılacakları için prim ödenmedi.

 Hürriyet gazetesinde Kenan Başaran, bugünkü yazısındaTürkiye'yi Rio Olimpiyatları'nda temsil edecek 2 jimnastikçiden bahsetti.

Biri 108 yıl sonra Türkiye'yi olimpiyatlarda temsil edecek erkek jimnastikçi, diğeri Türkiye adına olimpiyatlara katılan en genç ve ikinci kadın jimnastikçi. Ancak ikisi de Rio Olimpiyatlarına katıldıkları için ekstra bir prim alamayacaklar.

Kenan Başaran'ın yazısından o kısımlar;

SALONSUZ KALINCA BIRAKIYORDU

Tutya Yılmaz, bugünlere anne ve babası başta olmak üzere, okulunun da desteğiyle geldi. Gençlik Spor Müdürlüğü onu da diğer olimpiyat sporcuları gibi destekliyor. Öyle ki Tutya’yı da sporu bırakmanın eşiğinden döndürmüşler: “Bizim salonumuz İstanbul Bağlarbaşı’ndaydı. Ancak 2013’te kapatılınca salonsuz kaldık. Olimpiyat adayı İstanbul’da jimnastik salonu kalmamıştı! Bu nedenle ben okuldan çıkıp Bolu’ya gidip gelmeye başladım. Ancak bu çok yorucuydu. İki hafta ancak dayanabildim. Jimnastiği bırakma noktasına geldim. Gençlik Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, bunu duyunca devreye girip Burhan Felek’teki salonu tahsis etti.”

108 YILLIK HASRETİ BİTİRDİ

Ferhat Arıcan, 108 yıl sonra olimpiyata giden ilk jimnastikçimiz. Cumhuriyet tarihinde ise tek. 2008’de kolu kırıldı ve doktorlar “Bırak” dedi. 6 ay platinle dolaştı, 7. ayda Türkiye şampiyonu olarak geri döndü.

Tam 108 yıllık aradan sonra bir erkek jimnastikçimiz olimpiyatlarda boy gösterecek. Bu başarıya imza atan isim Ferhat Arıcan.

1908 Londra Olimpiyat Oyunları’nda Osmanlı’yı Rum jimnastikçi Aleko Mulos, temsil etmişti. Mulos, aynı zamanda bu toprakların olimpiyata giden ilk sporcusudur. İşte, Mulos’tan bir asırdan bile fazla süre sonra, ancak 2012’de bir jimnastikçi yollayabildik olimpiyatlara o da Göksu Üçtaş’tı (ki Göksu, olimpiyata giden de ilk kadın jimnastikçimizdi). Ama erkeklerde bu başarıyı 108 yıl sonra tekrarlayabildik. Ferhat, olimpiyata katılacak ilk erkek jimnastikçimiz olacak: “Bu benim için çok büyük mutluluk.”

FUTBOLA VAR BİZE YOK

Milli futbolcular Euro 2016’ya gitti diye verilen paralara bak! Olimpiyata 108 yıl sonra giden ilk Türküm ama ne tanıyan var ne de bir ödül... Bizi şu an sadece Spor Bakanlığı destekliyor.


YORUMLAR

İlginizi çekebilecek diğer haberler