Galatasaray   |   Beşiktaş   |   Fenerbahçe   |   Süper Lig   |   Şampiyonlar Ligi   |   UEFA Avrupa Ligi   |   NBA   |   Eurolig   |   Beko Basketbol Ligi

Forvetsiz Galatasaray'dan yarım düzine gol! (Geniş Maç Özeti)

A24.com.tr » spor » Forvetsiz Galatasaray'dan yarım düzine gol! (Geniş Maç Özeti)
Forvetsiz Galatasaray'dan yarım düzine gol! (Geniş Maç Özeti)

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 2. yarısına şovla başladı. Sahasında Ankaragücü'nü ağırlayan sarı kırmızılılar, 6-0'la 2. yarıya müthiş bir giriş yaptı.

Galatasaray maça adeta golle başladı. Sağ kanatta Feghouli, ceza sahasında çizgiye inerek topu altı pasa doğru çıkardı. MKE Ankaragücü savunmasının uzaklaştırmaya çalıştığı top Heurtaux'un sırtına çarparak boşta kaldı. Sinan Gümüş de önünde kalan topu 55. saniyede boş kaleye gönderip takımını öne geçirdi. Golden sonra da önde baskı yaparak gol arayan sarı kırmızılılar, 21. dakikada farkı ikiye çıkardı. Ndiaye'nin pasıyla kale sahasının solunda kaleciyle karşı karşıya kalan Onyekuru, düzgün bir vuruşla skoru 2-0'a getirdi. Galatasaray fırtınası ilk yarıda Ankaragücü'nü tam anlamıyla esir aldı. 26. dakikada skor 3-0'a geldi. Fernando'yla paslaşarak sağ kanattan ceza sahasına giren Mariano, topu penaltı noktasının yanındaki Sinan Gümüş'e çıkardı. Sol ayağının içiyle düzgün bir vuruş yapan Sinan, kendinini 2., takımının 3. golünü kaydetti.

2. yarıda daha rölantide bir oyun ortaya koyan Galatasaray, 60. dakikada 4. golü buldu. Orta sahada topu kapan Fernando'nun pasında Onyekuru net bir vuruşla skoru 4-0'a getirdi. 3 dakika sonra bu kez Faghouli verdi, Onyekuru kariyerinin ilk hattrickini tamamladı. Nijeryalı yıldız, ligdeki 9. golüne de imza atmış oldu.

Galatasaray, gol aramaya 5-0'dan sonra da devam etti. Önemli fırsatlar yakalayan sarı kırmızılılar, 86. dakikada Ndiaye'nin nefisa volesiyle skoru 6-0'a getirdi.

Maçı da bu skorla 6-0 kazana galatasaray, 32 puanla 2. sıraya yerleşti.

 

GALATASARAY ANKARAGÜCÜ MAÇIN ÖZETİ

86'
GOL Papa Alioune N'Diaye

79'
Maçta son 10 dakikaya giriliyor. Galatasaray çok rahat bir oyunla farklı üstünlüğünü sürdürüyor.

73'
Sol kanattan kazanılan köşe vuruşu sonrasında topun başına geçen Thibault Moulin ceza sahası içine ortasını yapıyor. Savunma oyuncularının uzaklaştırmaya çalıştığı topla buluşan Thievy Bifouma ceza sahası dışı sol çaprazdan kaleye şutunu çekiyor ancak bu top farklı şekilde dışarı çıkıyor.

71'
Galatasaray ilk oyuncu değişikliğini yapıyor. Martin Linnes çıkıyor ve yerini Emre Taşdemir'e bırakıyor.

68'
MKE Ankaragücü üçüncü ve son oyuncu değişikliğini yapıyor. Tiago Pinto çıkıyor ve yerini Mehmet Saka bırakıyor.

63'
GOOOLL!! Sağ kanattan gelişen atakta topla ilerleyen Sofiane Feghouli ceza sahası içine yerden ortasını gönderiyor. Arka direğe yakın bölgede bu topa hareketlenen Henry Onyekuru kaleye vuruşunu yapıyor ve topu ağlarla buluşturuyor. Galatasaray, Henry Onyekuru'nun golüyle skoru 5-0'a taşıyor.

61'
MKE Ankaragücü ikinci oyuncu değişikliğini yapıyor. Kenan Özer çıkıyor ve yerini Nduka Ozokwo'ya bırakıyor.

59'
Golün pasını veren oyuncu Fernando Reges oluyor.

59'
GOOOLL!! Hızlı gelişen atakta topla ilerleyen Fernando Reges kısa pasını ceza sahası içine hareketlenen Henry Onyekuru'ya gönderiyor. Henry Onyekuru ceza sahası içinde bekletmeden kaleye şutunu gönderiyor ve kalecinin solundan topu ağlarla buluşturuyor. Galatasaray, Henry Onyekuru'nun golüyle skoru 4-0'a taşıyor.

52'
Tedavisi tamamlanan Belhanda ayağa kalktı, oyun da kaldığı yerden devam ediyor.

48'
DİREKTEN DIŞARI! Fernando'nun ara pasıyla savunma arkasına sarkan Sinan Gümüş sol kanattan ceza alanına girdi ve çaprazdan sert vurdu, üst direğe çarpan top auta çıktı.

45'
Türk Telekom Stadı'nda ikinci yarı başladı!

45'
İlk yarı Alper Ulusoy'un düdüğüyle sona eriyor.

41'
Sağ kanattan gelişen atakta topla ilerleyen Kenan Özer ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak bu top kaleci Fernando Muslera'nın kontrolünde kalıyor.

36'
Fernando Reges, Thievy Bifouma'yı hızlı gelişen atakta yerde bırakıyor ve bu hareketi sonrasında sarı kart ile cezalandırılıyor.


31'
Martin Linnes, Kenan Özer'e sağ kanatta yaptığı sert müdahale sonrasında sarı kart ile cezalandırılıyor.

26'
GOOL! Galatasaray, Sinan Gümüş'ün attığı golle farkı 3'e çıkardı. Asist Mariano'dan.

21'
GOOL! Galatasaray Onyekuru'nun attığı golle farkı 2'ye çıkardı.

18'
Ceza sahası dışı sağ çapraza kadar topla ilerleyen Thievy Bifouma kaleye şutunu göndermek istiyor ancak bu top savunma oyuncularından geri dönüyor.

16'
Younes Belhanda ise Tiago Pinto ile yaptığı kavga sonrasında sarı kart ile cezalandırılıyor.

16'
Tiago Pinto, Sofiane Feghouli'ye orta alanda yaptığı sert müdahale sonrasında sarı kart ile cezalandırılıyor.

10'
Ceza sahası yayı önünden Younes Belhanda'nın yaptığı vuruş savunma oyuncularından sekiyor. Seken topu takip eden Henry Onyekuru altıpasın hemen sol çaprazından kaleye şutunu göndermek istiyor ancak bu top farklı şekilde dışarı çıkıyor.

4'
Thibault Moulin, Marcao'ya yaptığı sert müdahale sonrasında sarı kart ile cezalandırılıyor.

1'
GOOOLL!! Sağ kanattan gelişen atakta Sofiane Feghouli ceza sahası içinde altıpas önüne pasını gönderiyor. Savunma oyuncularından seken topu kontrol eden Henry Onyekuru kaleye şutunu gönderiyor ancak bu top savunma oyuncularından sekiyor. Seken topu takip eden Sinan Gümüş altıpas içinden vuruşunu yapıyor ve topu ağlarla buluşturuyor. Galatasaray, Sinan Gümüş'ün attığı gol ile skoru 1-0'a taşıyor.

1'
Hakem Alper Ulusoy maçı başlatan düdüğünü çalıyor. Galatasaray maçın başlama vuruşunu yapan taraf oluyor.

-
İki takım arasında daha önce oynanan 107 karşılaşma bulunmakta. Bu maçlarda Galatasaray'ın 67 galibiyeti bulunurken, MKE Ankaragücü'nün 20 galibiyeti bulunmakta. Aralarındaki 20 maçta ise eşitlik bozulmadı. Galatasaray'ın attığı 203 gole MKE Ankaragücü 93 golle karşılık verdi.
-
MKE Ankaragücü'nde ise sakatlıkları bulunan; Kenan Özer, Yalçın Ayhan, Erdem Özgenç ve Johannes Hopf bu maçta forma şansı bulamıyor.
-
Galatasaray'da sakatlıkğı bulunan; Emre Akbaba'nın yanı sıra kadro dışı bırakılan Eren Derdiyok ve Serdar Aziz bu maçta forma şansı bulamıyor. Yuto Nagatomo ise Milli Takım kadrosunda yer almakta.
-
Galatasaray aldığı 29 puanla ligin 5. sırasında yer alıyor. Konuk ekip MKE Ankaragücü ise 20 puanla ligin 12. sırasında yer almakta.
-
Türk Telekom Stadyumu'nda saat 19:00'da başlayacak olan müsabakayı hakem Alper Ulusoy yönetecek.
-
Spor Toto Süper Lig 2018-2019 sezonunun 18. haftasında Galatasaray kendi sahasında MKE Ankaragücü'nü ağırlıyor.


YORUMLAR

İlginizi çekebilecek diğer haberler